• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korona (erzak depolama)

Ben gereksiz buluyorum şu an için. Gerçek ihtiyaç sahipleri için çok kötü bir duruma yol açabilir bu erzak depolama işi.
Amin.
Bizim burda kimse pek almiyo abim yurt disinda ilk baslarda ciddiye almamis simdi de bulamiyor evde 3 cocuk bana dedi 2 kilo un al evde ekmek yap bende alip yaptim buzluga attim suanlik hazir ekmek yiyiyoruz olasi bi durumda onu cikarip yeriz

Başkasının hakkına girer bu her zaman ne kadar alıyorsanız en fazla bı fazlasını alır idareli herşeyden yersinz Allah şükür aç kalinmaz herşeyden fazla fazla almayın.

Ben kuru gıdalar, konserve, süt felan aldım. Böyle bizi bir süre idare edebilir. Onun yanında bebek bezi ve ateş düşürücü çocuklar için iki şişe aldım (ibuprofen). Ve aspiratör için isotonic (Türkçesi böyle galiba).kendimiz icin de. Hicbirseyde abartmadim. Ama evde birseyler bulundurmak ta fayda var. Olur ya hastalansaniz sizi en az iki hafta evde tutuyorlar. Ha hanımlar bide kendinize özel pet tampon artık ne kullaniyorsaniz. Başka aklıma birşey gelmedi. Annem için de aynı önlemleri aldim. Birde eklemek isterim: Hastalarımız varsa eğer ilaçlarini kontrol edelim. Yeterli kadar var mi
Simdi yorumuna denk geldim ibuprofeni sakin kullaniyim deme , paracetemol alman lazim , ibuprofen semptomlari arttiriyor , genc olenlerin buyuk kismi ibuprofen kullananlar , gozunjn gormeyecegi bi yere kaldir evde onu

Simdi yorumuna denk geldim ibuprofeni sakin kullaniyim deme , paracetemol alman lazim , ibuprofen semptomlari arttiriyor , genc olenlerin buyuk kismi ibuprofen kullananlar , gozunjn gormeyecegi bi yere kaldir evde onu

Sagol canım. Bende onu okudum. Daha henüz iddia olarak kabul ediliyor ama ne olur ne olmaz kaldıralim. Sagol uyardığın icin❤️

Ağrı kesici olarak minoset kullanmak da sakıncalı mı olur şu durumda bilginiz var mı?

Sagol canım. Bende onu okudum. Daha henüz iddia olarak kabul ediliyor ama ne olur ne olmaz kaldıralim. Sagol uyardığın icin❤
Aslinda iddia olmadigini bir doktor cok guzel acikladi bugun
Bunun yuzde yuz kanitlanmasi icin bilimsel calisma yapilmasi lazim ama o kadar vaktimiz yok insanlar oluyor dedi
O yuzden de istatiksel.olarak bakmak zorundayiz ve su anki vakalara bakildiginda ibufren coronayi arttiriyor demek yanlis olmaz , elimizdeki istatistiklere gore hareket etmek ve halka soylemek durumundayız dedi
Operim

ankaradayim bulundugum bolgede marketlerde cogu sey var alsamda en fazla 2 paket alirim virusu en yogun yasayan ulkelerde bile marketlerin acik oldugu soyleniyor birde insanlar ihtiyacindan cok daha fazla stokluyor ben alayim da gerisine nolursa olsun bencilligi

Güya bu haber de yalanlandi dediler

Güya bu haber de yalanlandi dediler

Bende sabah eczaneye gittim normalde direncli ateste calpol dolven dönüsümlu veriyordum. Parol almaya gittim. Eczaneci dolvenden şasma atesini ancak dolven düsürür.bunlar hurafe dedi almadan geldim.
Simdide kafam karisti alsamiydim.

Bende sabah eczaneye gittim normalde direncli ateste calpol dolven dönüsümlu veriyordum. Parol almaya gittim. Eczaneci dolvenden şasma atesini ancak dolven düsürür.bunlar hurafe dedi almadan geldim.
Simdide kafam karisti alsamiydim.

Valla neye inanacagimi şaşırdım

Allah korusun oğlum ateşlense calpol asla ise yaramıyor

Valla neye inanacagimi şaşırdım

Allah korusun oğlum ateşlense calpol asla ise yaramıyor

Benim oglumda daha once havale gecirdi korkuyorum bende. normalde atesi calpol+dolvenle düsüyor.Gecenlerdede atesi 39.80oldu calpol hatta dolven bile işe yaramadi hastanece bacagindan igne yaptilar. Ben her ihtimale karsi fitil bulunduruyorum evde. Fitilide bazi doktor öneriyor bazi doktor önermiyor. Eczacininda cocugu var dolvensiz düşmez atesi.parasetemol iceren ilaclar yeterli olmayabilir dedi. Keske tüm türkiyede sokaga cikma yasagi olsa 20gün

Ben kuru gıdalar, konserve, süt felan aldım. Böyle bizi bir süre idare edebilir. Onun yanında bebek bezi ve ateş düşürücü çocuklar için iki şişe aldım (ibuprofen). Ve aspiratör için isotonic (Türkçesi böyle galiba).kendimiz icin de. Hicbirseyde abartmadim. Ama evde birseyler bulundurmak ta fayda var. Olur ya hastalansaniz sizi en az iki hafta evde tutuyorlar. Ha hanımlar bide kendinize özel pet tampon artık ne kullaniyorsaniz. Başka aklıma birşey gelmedi. Annem için de aynı önlemleri aldim. Birde eklemek isterim: Hastalarımız varsa eğer ilaçlarini kontrol edelim. Yeterli kadar var mi
Ibuprofen grubu hastalığın şiddetini arttırıyor. Özellikle çocuklarda kesinlikle kullanmayın, sadece paracetamol kullanın diyorlar.

Ibuprofen grubu hastalığın şiddetini arttırıyor. Özellikle çocuklarda kesinlikle kullanmayın, sadece paracetamol kullanın diyorlar.

Haklısınız. Ben alışverişimi yaptığımda bu bilgi daha çıkmamıştı. Burda başka bir arkadaşımız da uyardı sagolsun. Cok teşekkür ederim 🌹

Rica ederim, Ben dahil birçok anne dönüşümlü ilaç veriyor çünkü. Söz konusu küçük çocuk olunca kimin olursa olsun endişe ediyor insan.

Aynen öyle. Esimin dediğine göre çocuk bölümü şimdilik Coronadan fazla nasibini almadi, cocuklar daha hafif atlattigi icin. Onun icin biraz daha rahatim. Aksi takdirde heralde bende daha tedirgin olurdum. Tedbirli olmaya çalışıyoruz, gerisini Rabbim bilir

Stok yapmak nekadar doğru onu düşünün önce.. Aldığınız gidalar uzun süre tüketilmese kurtlanabilir.. Bende bugün markete gittim ihtiyacım olanı aldım unu biraz fazla aldım ama pişman oldum okadar onu ne yapacam dedim kendi kendime.. Birilerine veririm artık.. Dediğim gibi stok yapmayı doğru bulmuyorum..

Back
X