Merhaba arkadaslar, başlik belki bir cogunuza tanidik gelmis olabilir, ben ilk defa karsilastim ve tecrubesi olan arkadaslardan yardim istiyorum. Hamileyim ve 21.haftada yapilan detayli ultrasonumda bebegimin beyninin iki yaninda bu kistlerden goruldu.Doktorum bir perinatolog ve bana sunlari soyledi; bu kistler anomalili bir bebege isaret ediyor olabilir ancak senin ikili testin temiz,detayli ultrasonda da bebekte baska bir anomali yok.Dolayisiyla ek anomali gormedigimiz durumlarda bu kistler bizim icin bise ifade etmiyor,onemsiz gecer gider diyoruz.Bu cumleleri soyledi.ancak ben daha once bir bebegini baska bir sebepten kaybetmis biri olarak bu "ama" li konusmalardan cok tedirgin oldum.Burada bu kistlerle ilgili tum basliklari okudum.Bir cok kisi de bu durum yasanmis ve evet kistler sonraki kontrollerde kaybolmus ama kimse dogum sonrasi ile ilgili bilgi vermemis.Yani benim endisem şu;bu kistler su an kaybolsa bile bebegimin anomalili dogma ihtimali var mi? Detaylim ve ikili testim temiz ama yine de dogunca farkedilirse? Bu durumu yasayan anneler sizler neler yasadiniz?bebeginizi sag salim kucaginiza aldiniz mi? Sorun yasayan oldu mu?