koroid plexus kisti

A

asdara

Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar,
Benim gebeliğimde 21. haftam. Ggeçen hafta bebeğimin beyninde 2 adet kist saptandı, ikili test sonucum çok iyi çıktığı için doktorum 3lü teste gerek görmemişti. Ayrıntılı ultrasonda başka bir anormal duruma rastlanmadı. Doktorumuz korkulacak birşey olmadığını ve bebeğimizin iyi olduğunu söyledi, amniyoentez kararını bize bıraktı. Çok tedirgin hissediyorum. Anladığım kadarıyla bu genellikle düzelen bir durum ama yine de huzursuzum. Bunu yaşayan var mı???

Ben varım. Bizimki de 14. haftada belli oldu. ılk duyduğum zaman çok korkmuştum. Çok fazla araştırdım. Bu konuda okumladığım yayın, olgu sunumu vs kalmadı.
Sonunda anladım ki koroid pleksus kisti çok ağır bir anomali olan trizomi 18 li bebeklerin üçte birinde görülüyor. Hamilelerinde yüzde ikisinde görülürmüş. Trizomi 18 çok ağır bir anomali olduğu için büyük ihtimalle başka belirtilerde verirmiş. Amniyon sıvısı fazlalığı, ultrasonda bebeğin elini açmaması, ayaklarının içe dönük olması, rahim içi gelişme geriliği veya ikili ve üçlü testlerde risk gibi. Eğer bunların hiçbiri yoksa bu kistleri pek önemsemiyorlar. Zaten %99'u en geç 28. hafta gibi kayboluyormuş. Kaybolmasada nörolojik bir sorun yaratmıyormuş.
Tam bir ayın bunları araştırmakla geçti. Aklımı çok fazla takıyordum. Benimde testlerim normal çıktı. Şu ana kadarki yapılan ultrasonlarda da sorun yoktu. Yarın ayrıntılı ultrasona gireceğim bakalım son durum nedir.
Ama artık içim daha rahat. Umarım sende de bir sorun çıkmaz. Kafayı fazla takma burada da araştır bak bir sürü kişide çıkmış. Hepsi de sağlıkla doğum yapmışlar hiçbir sorun yok. Sadece biri hariç. ONda da zaten hem rahim içi gelişme geriliği vardı hemde test sonuçları çok riskli çıkmıştı.

cevap için teşekkürler, geçmiş olsun, umarım sonuçlarınız iyi çıkar, hepimize iyi haberler nasip olur inşallah....

X