koroid plexsus kisti için amniyosentez

canım bızde de o sorun vardı ve onemlı bırsey degıl.kendılıgınden kayboluyor merak etme..dr 28. hafta gıbı kaybolur demıstı ama bızım 22. haftada kayboldu.amınıyosentez gerektıren bır durum degıl hem hıc degıl...

arkadaşlar ko roid plexsus kisti için amniyosentez olan var mı aranızda.

Koroid plexus kisti benim bebeğimde de vardı 14.haftada tesbit edildi. 22.haftada yapılan detaylı ultrasonografide kaybolduğu görüldü.

Bu kist başka bir anomaliyle gözlenmiyorsa yani izoleyse amniyosentez önerilmiyor pek.
Yalnız kistin haricinde amniyon sıvısı fazlalığı, rahim içi gelişme geriliği, el ve ayaklarda içe dönük görünüm, barsakların dışarda olması, kalpte problem, riskli tarama testi sonuçları gibi sorunlar varsa o zaman amniyosentezi öneriyor doktorlar.
Sebebi de bu kistlerin trizomi 18 denilen ve yaşamla bağdaşmayan bir anomaliyle birlikte izlenebilmesi. Ama yukarıda yazdığım gibi bu çok ağır bir anomali olduğu için başka belirtilerde veriyor.
Benim yapılan detaylı tetkiklerim sonucunda başka hiçbir soruna rastlanmadığı için doktor amniyosentez önermedi.

tşk arkadaşlar.2 li ve 3 lü testimin sonuçları iyiydi.fakat 3 lü için girdiğim ultrsonda doktor bu kisti gördü.2 tane var.amniyosentez dedi.yaptırdık ama sonuç çıkmadı.çok endişeliyim.kist dışında başka bir problemden bahsetmedi.olsa söylerdi heralde değilmi

Olsa tabii ki söylerdi. Zaten problemler bahsettiğim gibi oldukca belirgin olabiliyor. Benimkinde de iki tane vardı.
Benim takibimi yapan doktorum perinatoloji bölümüne yönlendirdi. Orada da bakıldı ve başka bir probleme rastlanmadı. Bana da orada amniyosentez önerdiler. Sonra kendi doktorumla durumu değerlendirdik ve yaptırmamaya karar verdik.
ınşallah olumlu sonuçlar alırsınız. Bekleme süresi çok zor gerçekten de.

X