Ilk is bunun pesine dusmek olacak sanirim.ben bile korkuyorum o uyurken.norolojik degil sanirim cunku burnunda hassas bir nokta var dokununca otomatik gibi hapsrmaya basliyo :))))Canım,
KBB bakıyor bu duruma. Benim dayım gitmişti, aynı sorun onda vardı. Bazen kısa süreli kalp durmaları olduğunu söylemiş. Bende şaşırdım, doğruluğu hakkında fikirler muamma ama durum bundan ibaret. Dikkat edip önlem almak lazım. Geniz eti bile solunumu etkileyebiliyor. Uyku hali bu...
Horlama da zaten solunumu doğru yapamamak gibi bir durumdan kaynaklanıyor.
Canim cok horluyor.yaninda kimse uyuyamiyor ben zaten uyuyamiyorum iskence cekiyosun uyumuyosun sen derdim doktor ara ara kalbin duruyodur cok tehlikeli demis..ben inanamadim pek ama tedirginde oldmBenim eşim de sabah uyanır abartısız 20-30 kere hapşırır. Sürekli grip gibi garibim:/ psikolojisi bozuldu o yüzden. Kalple ne alakası varmış acaba? Aklıma takıldı, eşimin kalbî çok güçlü ve hızlı atıyor çünkü. Geçmiş olsun
Burun ameliyati falan olmadi sanirim doktor 2 sebebi var ya burun ya norolojik demis sanirm lanoraruar norolojik durumlar icin soz konusuUyku apnesi olabilir kayinpederimde vardi adan 10 saat uyusa bile hic uyumamis gibi yorgun olurdu. Uyurken gordum bir kac kez hirlarjen nefes aliyor 20 25 sn sonra veriyir nefesi boyle hik diye kaliyor adam. 1 gece uyku laboratuararinda kaldi sonra tedavi oldu.
Yine kbb bakiyor degil miUyku apnesi deniyor sanırım doktorun bahsettiği duruma. Bir maskesi oluyor, hastanede uyku testi yaptırıp teşhis koydurursanız devlet ücretsiz veriyor.
Evet dr lar diyor zatem tam uyku uyumuyor böyle insanlar diye eşimde de var büyük ihtimalle ama genelde esim zaten yan yatar yan yatınca sorun olmuyorUyku apnesi olabilir kayinpederimde vardi adan 10 saat uyusa bile hic uyumamis gibi yorgun olurdu. Uyurken gordum bir kac kez hirlarjen nefes aliyor 20 25 sn sonra veriyir nefesi boyle hik diye kaliyor adam. 1 gece uyku laboratuararinda kaldi sonra tedavi oldu.
Burun yapisiyla alakali diye dusunuyoruz kemikle alakali.burun eti de olabilir.eti aldirirken kemikle falan oynama oldu mu sizin ameliyatta ?Nisanlinizda alerjik rinit var muhtemelen ayni zamanda uyku apnesine de yol acabiliyor. Yahut alerji kaynakli burun eti buyumesi iceriden septum egriligi gibi sebeplerle nefes problemi yasiyor olabilir. Sigara iciyorsa mutlaka biraksin yahut cok cok azaltsin. Duzenli burun spreyi ve antihistaminikle alerjiyi kontrol altina alir. Horlama icin ameliyat gerekebilir ama hic cekinmesin hayat kalitesi cok artar epey basit artik bu ameliyatlar zaten genel anestezi ile oluyor. Ben 4 yil once septum deviasyon, burun eti ve sinuzit hepsini birarada cozdum ameliyatla. Alerji icin de donemsel ilac kullaniyorum bal propolis kuru yapiyorum bagisikligimi yuksek tutmaya calisiyorum. Bu arada uyku apnesi ayri bir olay ama hapsuruk kalp icin yararlidir. Keza alerjik bunyelerde de daha az (allah korusun) kanser goruluyor o kadar da kotu bir durum degil yani endiselenmeyin.
105 kiloyuz ve sigara var.duzenli hayat sart olmusEşimde de var uyurken sırt üstüne denk gelirse nefesi duruyor ama ben hep uyarıyorum yan dön diyesende şimdiden alışsan iyi edersin bu arada eşim bi ara burun etlerini yaktırdı biraz etsiki oldu ve kiloluysa ne kadar zayıflarsa o kadar az horlar ve rahatlar
Evet uyku yetmiyor bazen 8 de uyuyup sabah 8de uyandigini biliyormEvet dr lar diyor zatem tam uyku uyumuyor böyle insanlar diye eşimde de var büyük ihtimalle ama genelde esim zaten yan yatar yan yatınca sorun olmuyor
Evet alerjik akintidan kaynakli etlerde buyume ve kemik egriligi olmus. Etleri radyofrekans ile kucultuyorlar lazer gibi bi islem basit baya. Kemik egriligi icinse cerrahi operasyon oldu ama artik eskisi gibi tampon vs yok sonrasinda zorlanmadim hic desem yeridir estetik yaptirmadigim icin cok zor olmadi ekstra mikro kamera ile sinuslerim de temizlendi inanilmaz hafifledim iyi bir kbb operatoru ile gorussun zaten cozum sunarlar. illa ameliyata gerek yok alerji de burun etinde sisme yapip nefes tikiyor alerji kontrolu bile rahatlatir. Gecmis olsun cok.Burun yapisiyla alakali diye dusunuyoruz kemikle alakali.burun eti de olabilir.eti aldirirken kemikle falan oynama oldu mu sizin ameliyatta ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?