• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

korkuyorummm

mamun

Nirvana
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2007
497
0
621
A.B.D.
Kizlar merhaba ben 1.5 Yillik evliyim suanda yurtdisindayim ve cocuk dusunuyorum ama dogumdan cok korkuyorumm..Aci esigim o kadar dusuk kimafoldumben
ben epidral normal dogum yapmak istiyorumm...Nasil bisey bu dogumun acisini...odlegim ben ya odlekmafoldumben

sezeryan olursun kardeşkorkma.

ben de sezeryan oldum ama durup bıraz garıp.kontrole gittim normal dogum yapacakken hemen sezeryana aldılar.dogum sancısından kurtuldugum ıcın sevınmıstım gercekten :)sornasında da agrım olmadı bebegımde de sorun cıkmadı cok sukur.sezeryan olabılırsın ama normal dogum gıbısı yoktur derler

ya bende çok korkuyordum ama hamile olunca bi cesaret geliyor :jeyyar:
amaaan analarımız bizi nasıl doğurmuş, çekilmiycek olsa kimse 2. yi yapmaz, sonuçta kalıcı birşey değilya bu acı geldiği gibi gidicek inş.

KIzlar benim de adetim sancili geciyor ama dogum yapan arkadaslarim cok daha farkli diyorlar!Hatta bi arkadasim ishal olup yapamadigini dusun dedi:bbo:
Sezeryaninda dogumdan sonra agrisi oluyor:(Ben de epudral normal dogum istiyorum ama oonda da belli bi cm acilmasi gerekiyormuus di mi?

canım korkuların temelinde anladığım kadarıyla sana anlatılan kötü doğum hikayeleri var lütfen o hikayelere kulaklarını tıka her iki doğum türünde de mutlaka az veya çok ağrı olur bu kişiden kişiye değişir sen şimdiden ağrıya endeksleme bebeğini kucağına aldığın anı hayal et en güzeli bu... her anne adayı doğum korkusu yaşar bunu da unutma ama her annenin söylediği ortak bir şey var o da "bebeğimi görünce ağrıyı, acıyı falan hissetmiyorum" bu yüzden sen sadece bebeğini,küçük meleğini düşün, ona konsantre ol :)
bir de tavsiyem ister normal ister sezaryen doğum olsun farketmez; bilimsel bilgilere evet videolara hayır !! sakın o videoları izleme
bebeğini hayırlısıyla kucağına alırsın inşaallah

Bizim yerimizde olmak isteyen milyonlarca kadin var..,
Hamile kalamayizz cocuk olsun deriz,hamile kalirizz nasil dogum olacak korkusuna kapiliriz...Bunlar olan yada olmayan seyler(aci) ,yeterki allah saglikli bi sekilde kucagimiza almayi nasip etsin...
Cekilecek elbet azda olsa aci ama buna degmezmi arkadaslar????
Hamileyim korkmuyorum....
Dr uma guveniyorum gerisi allaha kalmis:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

korkucak ne var dünyanın en güzel varlığı için bişeyler yapıyosun ben sezeryan oldum bebeğim 1 ay küvözde kaldı hiç acı hissetmedim onun nyokluğu dışında ...keşek 10 tane doğursaydım dedim onu kucaklayınca..ama hala tedavi olam şansım var inşallah ikiz olur dua edinkaydirigubbakcemile3:Saruboceq::CüvCüv:

hemde amerika gibi bieyerdesin ben olsam orda aaahahhhaa hh çok seviyorum yurtdışını ben yaaa..şimdiye neler yapmıştım kıymetini bil tüp bebek çok zor çünkü

benim de aşırı şekilde korkum vardı doğumdan. acı eşiğim çok düşüktü çünkü erken doğum sancılarını bile hissediyordum. doktor yalnızca nst ile anlaşılan sancıları benim hissetmeme çok şaşırmıştı. normal doğumu hiç düşünmedim. sezeryan oldum ve pişman değilim.

ben de epidural normal doğum yaptım çok değil 2 ay kadar önce tüm acıları o anda unuttum ki ağrı yok denecek kadar az olmuştu korkma bu çok özel bi durum ..allah herkese nasip etsin

Yavrularimi kucagima almak için her aciyi cekmeye raziyim inanin.
Szeryanmi hayati bir rickin diisnda aslaa diyorum.. Rabbim biz kadinlari doguma oyle elverisli yaratmis ki.. bebek dogacagi an orasini oyle hazir hale geliyor ki..

hiç bir seyi normale degismem. acilar sancilar viz gelir....

bence epidural düşünüyosan hiç korkma normal doğumdan,
yaklaşık 1,5 ay önce epidural normal doğum yaptım, hastaneye gittiğimde hiç sancım ve açılmam yoktu. önce suni sancı verdiler arkasından epidural yaptılar hiç açılma olmasını beklemediler. banada bütün gün yeterli açılma olmasını beklemek düştü, yaklaşık 10 saat çok susamıştım beklerken:) nst'de sancılar çıkıyodu ama hiçbişey hissetmedim.
doğum sırasında 10 dakika kadar ıkınmak beni zorladı ama oğlumu kucağıma aldığımda herşeyi unutmuştum:) 4-5 saat sonra hastanede dolaşmaya başlamıştım.
benim hikayem bu kadar. neredeyse hiç ağrı çekmedim, epidural harika bişey tavsiye ederim.

bende doğumdan çok korkanlardanım daha kan aldırıken bile hemen tansiyonum düşüyor,25 haftalık oldum ve günlerim gittikçe azalıyor napıcam hiç bilmiyorum çok korkuyorum umarım herşey yolunda gider de epiduralli normal doğum yaparım ama çoooook endişeliyim,düşündükçe ağlayasım geliyor.mafoldumben

canım sakın korkma allahım herşeyin kolaylığını veriyor insana senin gibi bi gelinimiz var 6 senelik evli korkusundan yapmıyodu şimdi 2 senedir olmuyo çocuğu depresyon hastası oldu sakın böyle düşünme herkezin canı tatlı doğuran nasıl doğuruyor 13 yaşında çocuklar bile doğuruyor sen mi yapamıcaksın bu kadar insanlar kendi başına doğurmak zorunda kalanları düşün biraz kendine güven canım ve başarıcam de hayırlı çalışmalar hayırlı evlatlar dilerim:)))

Kizlar merhaba ben 1.5 Yillik evliyim suanda yurtdisindayim ve cocuk dusunuyorum ama dogumdan cok korkuyorumm..Aci esigim o kadar dusuk kimafoldumben
ben epidral normal dogum yapmak istiyorumm...Nasil bisey bu dogumun acisini...odlegim ben ya odlekmafoldumben

ol sezeryan çık dicem ama sizin ordada gavurlar anca bebek yada anne tehlikeye girerse sezeryan yapıyorlar. yoksa çok zor yani tabi sen daha iyiy bilirsin.

2 kez epiduralla normal doğum yaptım, süperdi, iyiki korkup sezeryan olmamışım, boşu boşuna o büyük ameliyat grubuna giren olayı yaşamadım, 3.olsa yine hiç düşünmeden normal doğum yaparım, hiç korkmayın adı üstünde NORMAL doğum, anormal olsaydı anormal doğum denirdi, tabiatın kadınlara verdiği en büyük armağan bence, risk olmadığı sürece sezeryana kolay gözüyle bakıp girmeyin, Allah kolaylaştırıyor :CüvCüv:a.s

korkunun ecele faydası yok derler normal dogumda en fazla bı hafta yatarsın 1 haftada oturmakta zorlanırsın bılemedın 15 -20 gun oturmakta zorlanırsın okadar
ölümden gayrı herseyın caresını vermıs allah
2-3 ay ssora takla bıle atarsında cektıklerını unutursun

canım korkuların temelinde anladığım kadarıyla sana anlatılan kötü doğum hikayeleri var lütfen o hikayelere kulaklarını tıka her iki doğum türünde de mutlaka az veya çok ağrı olur bu kişiden kişiye değişir sen şimdiden ağrıya endeksleme bebeğini kucağına aldığın anı hayal et en güzeli bu... her anne adayı doğum korkusu yaşar bunu da unutma ama her annenin söylediği ortak bir şey var o da "bebeğimi görünce ağrıyı, acıyı falan hissetmiyorum" bu yüzden sen sadece bebeğini,küçük meleğini düşün, ona konsantre ol :)
bir de tavsiyem ister normal ister sezaryen doğum olsun farketmez; bilimsel bilgilere evet videolara hayır !! sakın o videoları izleme
bebeğini hayırlısıyla kucağına alırsın inşaallah

Katılıyorum kişiden kişiye değişir sakın doğum görüntüleri izleme ben epidural normal doğum yaptım çokda memnunum iyiki öyle olmuş 5 cm de takıldı tavsiye ederim sadece ağrıyı,dikişi hissetmiyorsun ama kendin ıkınıyorsun çok rahat sezeryanda olsam epidural isterdim çünkü bebeğimi hemen görmeliyim hele o ilk sesi yokmu herşeye değer Allah yardım ediyor hiç korkma doktoruna güven ben doğumdan hiç korkmadım hamileliğimde hadi bakalım kolay gelsin

valla benim kadar canı kıymetli kaç kişi vardır bilmem,evveli gün doktordaydım,sürünüyordum ama halsizseniz bi kan testi yaptıralım deyince yok ben çok iyiyim dedim.Doğuma günler yaklaştıkça çatlayacak gibi oluyordum korkudan,sezeryan öncesi damar yolu açtırmam yarım saat sürdü,bu süreçte kocama yumruklar atma,karnını ısırma vs:)Bu işi hiç acısız atlatanlara gıbte ediyorum,anesteziden uyanınca çok acı çektim açıkcası günlerce,ama yağmur gibi derler ya büyükler,çabuk unutuluyor çekilen acılar,sonuç güzel çünkü:)

Back