kızlar konumu az cok bılıyosunuz 9 ay once bı bos gebelık gecırmıstım hatırlarsanız.
adetım gecıkınce doktora gıttım bana tahlıl yaptı 3 test ama 2 si cıkmadı daha . bugun cıkcak. diğeri zaten TSH ve BETA ydı .
hamıle degılım . değerim 10 un altında 3 cıktı . ama adette olmadım ılk kez gecıkıyorum hep erkendir.
Neyse TSH yuksek cıktı. hamıle kalmak ısteyen bı bayanda 2,66 nın altında olması lazımken bende 5 lerde 6 larda .. ıcerde caklısmayan hormonun var dedı. dıstan ılacla hormon vereceklermıs. ömur boyu o ılacı kullancaksın degerlerın dussun . yoksa bebegın olsa bıle zeka gerılıgı olabılır. tsh ı yuksek bı bayanın down sendromluı cocuk dogurması cok yksektır dedı.
Şimdi verdıgı ılac larla troid bezim ınıcektır umuyorum . Herşey Allahtandır bunu da bılıyorum.
Benım gıbı olupda cocugu olan varmı ? Bi sorunu olan varmı ??
Rabbım ne yazarsa onu yasayacagım ama en azndna erken teshısle tedavı ettırebılıcem. Yıne de korkuyorum . suan hamıle olabılırmıyım adetım daha 3 gun gecıktı aslında. varsa da bebegıme bısey olrmu .
Cok ıkılemdeyım..
basladım verdıgı ılaca. Hormon oldugu ıcın mı bu kadar yan etkılı anlamadm. rsmen ılac benı uyutmuyor geceleri yada alısma suresi sanırım .. sizde işe yaradı yanı oyle mi ??inşallah bendede yarar.
Bu kadar buyutmeyin. Bende de var ayni hastaliktan. Sadece sabah bir ilac kullanacaksiniz,6 ayda bir ilac dozu ayarlamasi icin doktora gideceksiniz hepsi bu. Ayrica doktorunuz abartmis. Tiroid eksikligi gebe kalmada zorluk yapar, düşük ihtimalini arttirir ama cocugu down sendromlu yada gerizekali yapmaz. Gebelik beklerken ve gebelikte her zamankinden yuksek doz ilac kullanirsaniz, ki buni doktor ayarliyor biseycik olmaz.
basladım verdıgı ılaca. Hormon oldugu ıcın mı bu kadar yan etkılı anlamadm. rsmen ılac benı uyutmuyor geceleri yada alısma suresi sanırım .. sizde işe yaradı yanı oyle mi ??inşallah bendede yarar.
Benim degerim 4.75 di şuan 2.60 2.44 bu civarlarda dikkat dagınıklıgı çok vardı bende stres ve de kilo alıyordum ödem yapıyordu vücudum şuan ödem kalmadı kiloda verdim.Dikkat dagınıklıgı kalmadı çok işe yaradı bende yani.Adet düzensizliği de yaparmıştı benm adetlerimde normale döndü
Benim degerim 4.75 di şuan 2.60 2.44 bu civarlarda dikkat dagınıklıgı çok vardı bende stres ve de kilo alıyordum ödem yapıyordu vücudum şuan ödem kalmadı kiloda verdim.Dikkat dagınıklıgı kalmadı çok işe yaradı bende yani.Adet düzensizliği de yaparmıştı benm adetlerimde normale döndü
Tiroid sorunları dünyanın sonu değil.
Benim de hashimoto, dönem dönem çok çalışır ya da hiç çalışmaz tshlarım belli olmaz.
3 ayda bir tahlil yaptırır ona göre ilaç alırım ya da almam.
Gebelikte hiç sorun yaşamadım. Hep 1,5ta durdu, ilaç hiç almadım.
Sadece alakası olabileceğini söylediler hemen hamile kalamamıştım.
Ferah tut içini alt tarafı hap alıyosun düzeliyor.
Gebelikte bozulan tanıdıklarım da oldu. Hormondur oynar, panik yapma.