• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korkuyorum !

ezgierk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2015
35
8
1
31
Merhaba kızlar ben Ezgi .
Şu an 6. hafta içerisindeyim ve öğreneli 4 gün oldu. Hayatım boyunca beklenmedik zamanda başıma kötü olaylar geldiği için hamileliği öğrenir öğrenmez beni büyük bir korku sardı. Yolda yürürken düşmekten , çalışırken karnımı çarpmaktan , ters hareket yapmaktan, kısacası kaybetmek adına herşeyden korkar oldum. Eşim bana bebeği yaparız ama sen daha önemlisin sensiz hiç bir şey yapamam diyip rahatlatmaya çalışıyor ama gelin bunu bana sorun. Bu endişeyi yenmem gerektiğini düşünüyorum ama bir yandan da çok dikkatli olmam gerektiğini kendime hatırlatıyorum. Tabi bende sakarlık da olduğu için kendime pek güvenemiyorum ne kadar dikkatli olurum diye. Bu konuda endişesi olan hatta endişesi yersiz olup sağlıklı kalan var mı ??

bu kadar stres bebege zarar boyle herseyı kafaya takarsan zarar verırsın asıl
oyuzden oncelıkle sakin ol...
bebek saglıklı degılse ayagını uzatıp butun gun uzansan yıne duser
ama saglıklıysa kolay kolay bırsey olmaz :)
zıplama hoplama hamişlıgın tadını cıkar saglıklı beslen bol su ıc anıden ters hareket yapma yeterlı
hayırlı olsun bebısın

bu kadar stres bebege zarar boyle herseyı kafaya takarsan zarar verırsın asıl
oyuzden oncelıkle sakin ol...
bebek saglıklı degılse ayagını uzatıp butun gun uzansan yıne duser
ama saglıklıysa kolay kolay bırsey olmaz :)
zıplama hoplama hamişlıgın tadını cıkar saglıklı beslen bol su ıc anıden ters hareket yapma yeterlı
hayırlı olsun bebısın
Korku zarar veriyor evet ama engel olabilsem keşke .. Bir de işim yorucu zaten eve gelince yaptığım tek şey dinlenmek oluyor. Yine de
Teşekkür ederim :)

Şu an 6. hafta içerisindeyim ve öğreneli 4 gün oldu. Hayatım boyunca beklenmedik zamanda başıma kötü olaylar geldiği için hamileliği öğrenir öğrenmez beni büyük bir korku sardı. Yolda yürürken düşmekten , çalışırken karnımı çarpmaktan , ters hareket yapmaktan, kısacası kaybetmek adına herşeyden korkar oldum. Eşim bana bebeği yaparız ama sen daha önemlisin sensiz hiç bir şey yapamam diyip rahatlatmaya çalışıyor ama gelin bunu bana sorun. Bu endişeyi yenmem gerektiğini düşünüyorum ama bir yandan da çok dikkatli olmam gerektiğini kendime hatırlatıyorum. Tabi bende sakarlık da olduğu için kendime pek güvenemiyorum ne kadar dikkatli olurum diye. Bu konuda endişesi olan hatta endişesi yersiz olup sağlıklı kalan var mı ??

ohooo ben ne sakarlıklar yaptım çok şükür bişey olmadı, korkan göze çöp batar akışına bırakın

Ezgi ben bir düşük yaptım ve tekrar hamile kaldım tekrar düşük yapıcam diye ödüm kopuyodu ilk başlarda ama sonradan hamile olduğumu bile unuttum bu çok normal bişi ve hiç endişe etme herkes hamile kalıyo ne ilksin ne son olacaksın insanlar ne sorunlarla hamile kalıyo ve çocuğunu kucağına alıyor hiçbirşey olmaz Allahın izniyle bol bol dua et korkma, onun alacak nefesi varsa üçüncü kattan düşsen yine doğar sen Allaha güven korkma çocuğuna zarar verme

canım, benim bir tanıdığım yıllar önce bebeği düşsün diye 1. katta atlamış, düşmemiş. ben sabah akşam yattım oturdum hiç bişey yapmadım düştü. sağlıksızsa düşer zaten, sağlıklıysa 1. kattanda düşsen birşey olmuyor :)

Valla tatlım hamile hamile uzak yol yapıp birde üstüne tatil yapmışlığım var, iskeleden denize atlamalar mı dersin, yüzerken takla atmalarmı.. Geç bunları hiç bir şey olmadı, sanada olmayacaktır eminim ;)..

Bünye reddetmediği sürece kolay kolay bir şey olmaz bebeklere.
Allah'ın koruması altındadırlar çok şükür.
Anne karnında tutunamayacaksa ne kadar özen göstersen de veda eder.
Dilerim sağlıkla kucaklaşırsın bebeğinle. Hayırlı ömürlü analı babalı olsun İnşallah. :nazar::anneadayı::nazar::KK46::nazar:

Yorumlarınız için çok sağolun , biraz olsun rahatlamış oldum:)
Çevremde o kadar düşük yapan insan var ki onlara hamile olduğumu bile söylemedim ki kendi hikayelerini anlatmasınlar diye. İnşallah sağlıkla atlatırım bu süreci

bende düşük yaptım ve sürekli tedirginim bir şey olucak diye ayrıca çok sakarım :( şu kalp atışını duysam belki rahatlarım ama çok tedirginim sürekli kan geliyormuş gibi hissediyorum :( bu tedirginlik zor seni iyi anlıyorum:(

bende düşük yaptım ve sürekli tedirginim bir şey olucak diye ayrıca çok sakarım :KK43: şu kalp atışını duysam belki rahatlarım ama çok tedirginim sürekli kan geliyormuş gibi hissediyorum :KK43: bu tedirginlik zor seni iyi anlıyorum:KK43:
Aynen bende de öyle canım . Bir de ben çalışıyorum hem de gece gündüz .. Evdeyken de hep uzanıyorum yorulmamaya çalışıyorum.

Ben de senin gibiyim Allah yardımcımız olsun. Bu arada ben hamile olduğumu bilmiyordum ve elektrikli battaniye ile uyuyordum. Bir 4-5 gün falan uyudum. Birsey olmuş mudur kızlar? Cok korkuyorum

Icini ferah tut sanada bebegede zararlı bu dusuncelerin ben hamile oldugumu bilmiyordum tonla ilac ictim yuz ustu sokak ortasinda dustum basima neler geldi anlatmakla bitmez karnim burnumdayken merdivene yapıştım :) cok sukur hiic bisey olmadı eger alacagı nefes varsa ne olursa olsun gelir o :) tabi dikkatli olmalıyız ama takıntı haline getirince hayat zorlaşıyor saglikla kucagina alirsin insallah

Aynen bende de öyle canım . Bir de ben çalışıyorum hem de gece gündüz .. Evdeyken de hep uzanıyorum yorulmamaya çalışıyorum.
aynen bende çalıyorum ama çok yorulmuyorum evde bile iş yapmıyorum ama tedirginlik geçmiyor aklım hep onda :(

Back