- 10 Kasım 2014
- 582
- 204
-
- Konu Sahibi heceyarisi
canım sut hormunu sıtrese baglı bı hormon okadar korkma benım goguslerımde sut gelıyor dusun deger okada yukselebılıyor ben pco oldugum ıcın ve cok sıtreslı oldugum ıcın yukselıyo tumor olayı lef bezlerınde oluyor ama onun ıcın degerın 500 ve ustu gıbı durumlarda supelenıyor dk benım dk bu kesınlikle sıtrese baglı bı hormon dedı oyuzden hatta sabah 9 kadar bu test yapılıyorkı gun ıcınde sıtrese gırıp yuksek cıkmasın dıye ıcın rahat edecekse beyın cerrahına gıt rontgen cektırYersiz yere mi korkuyorum yoksa haklimiyim bu korkumda bilmiyorum. Benim sağ yumurtaligimda kist var. Kontrole gidiyorum. Onceki doktorum ne büyüme nede küçülme var dedi. 2ay önce hormon testi yaptirdim. Sadece süt hormonum yüksek cikti (53) bunun icin ilac kullandim. Birkac gun once adet günümde yine gittim hormon testi için. Doktora gitmedim sonucumu almaya internetten baktim kan testi sonucuma. Süt hormonum 74,30 a yükselmiş. Hemen internete girip arastirmaya basladim. Cogu yerde tümör yazmislar. Tabi cok fazla nedeni. Psikiyatri ilaclari bile etkiliyomus ve ben kan vermeden birkac gun once icmistim 2tane. Ama asil korkutan beni tümör. Eğer buyuyorsa bas agrilari olurmus ve benim son bikac gunde feci agrim vardi. Korkuyorum kizlar cok korkuyorum. Yarin gidicem doktora ama ayagim hep geri gidiyor. Ve hamilelik hormonumda hamile sinifindaydi. Ama adet gördüm. Ağlamak istiyorum artik.
Evet son zamanlarda cok stresim vardi benimde. Hatta antidepresan bile aldim yani. Internette tümör falan yazinca neye ugradigimi sasirdim. Büyük ihtimal benimkide stresten. Hamile kalmayi cok istemistim 6gunde adetim gecikince heveslendm tabi. O gunde adet olunca baya yiprandimcanım sut hormunu sıtrese baglı bı hormon okadar korkma benım goguslerımde sut gelıyor dusun deger okada yukselebılıyor ben pco oldugum ıcın ve cok sıtreslı oldugum ıcın yukselıyo tumor olayı lef bezlerınde oluyor ama onun ıcın degerın 500 ve ustu gıbı durumlarda supelenıyor dk benım dk bu kesınlikle sıtrese baglı bı hormon dedı oyuzden hatta sabah 9 kadar bu test yapılıyorkı gun ıcınde sıtrese gırıp yuksek cıkmasın dıye ıcın rahat edecekse beyın cerrahına gıt rontgen cektır
Benim adetlerim gecikiyor maalesef. Bu ay 6gun gec oldu. Hatta hamile olduğumu bile düşündüm yani. Insan vucudu ne kadar garip valla. En ufak biseyden etkileniyo. Bende sut gelmesi yok ama yuksek cikinca bi garip hissettim. Sizede gecmis olsun bu arada100 ve ustuyse eger emar isterler hipofiz bezi tumoru olabilirmi diye cunku prolaktini yukselten sebeplerden biride budur..ama illa tumor olcak diye bir kaide yok zaten sizinki en yuksek 73 benim bir def 170 falan cıkmıstı doktor ozamnda istemedi emar sonra 90 cıktı emara girdim temiz cıktı..kistte varmıs sizde buda etkileyebilir belki cunku polikistik prolaktini yukseltiyor..ve evet antidepresanlar yukseltiyor bu hormonu zaten bu hormona baktırmadn bir gun once goguslere dahi dokunmamak lazım bu bile yukselmesine sebep..adetlerin gecikmiyorsa doktor ilc vermez normalde prolaktin icin ancak hamilelik dusunursen verir..
Ay canim benim güldürdün valla beni. Bendede aliskanlik her seye bakarim internetten sonra oturur onun stresine girer aglarimboşa korkuyosun tırnağım kırıldı yazsan nette kansersin yazar...Takılma doktora git..ilaçlarını al..normale dön
tesekkur ederim:)..duzelmiycek seyler degil bunlar prolaktinde en onemli etken stres cok stres yapma hem 6 gun normal bir gecikme..Benim adetlerim gecikiyor maalesef. Bu ay 6gun gec oldu. Hatta hamile olduğumu bile düşündüm yani. Insan vucudu ne kadar garip valla. En ufak biseyden etkileniyo. Bende sut gelmesi yok ama yuksek cikinca bi garip hissettim. Sizede gecmis olsun bu arada
Stres benim bütün hayatim olmustesekkur ederim:)..duzelmiycek seyler degil bunlar prolaktinde en onemli etken stres cok stres yapma hem 6 gun normal bir gecikme..
Insanin basina hastalik gelince maalesef böyle oluyor. Aman gitmeden aklimda fikir olussun aman kendi kendime biseyler yapmaya calisayim falan derken strese giriyoruz isteBen de eskiden netten hastalik arastirma hastasiydim yanilsam da umursamiyodum haa o degilmis ok diyodum doktora gidince.
Bir gece ansizin bikini bolgemde bir garip sey cikti. O an doktora gidemeyecegim icin netten arastirdim bi hastalik buldum. Goruntu sikayetler vs ayni gibiydi. Bu surekli kendini tekrarlayan tedavisi nerdeyse imkansiz agrili acili bi kistti. Aman Allahim hayatim bu imtihanla mi gececekti. Sabaha kadar agladim sabaha kadar bi an susmadan agladim. Sabah doktora gittim cozemedi jinekolog arastirma hastanesine git dedi. Aglamaya devam ettim. Artik cok emindim basima buyuk bi bela geldiginde. Ikinci hastanede 3 farkli alandan doktor muayene etti ve bende cikanin cok basit ve onemsiz virussel bi sey oldugunu soylediler konsultasyon sonunda. Sadece biraz sıkıntılı bi yerde ciktigi icin ilk doktorun kafasi karismisti uzmani olmadigi bi alan oldugu icin. Antibiyotik tedavisi ve bitti gitti Rabbe sukur.
Bir daha birak netten arastirmayi tek doktorun sozuyle bile kendimi yipratmamaya karar verdim.