• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

korkuyorum yardım edin lütfen ...

realincir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2012
1.064
0
66
Antalya
ben 20 yaşındayım 6 yıl önce overkist tanısı konuldu. kistim tam 10 cm büyüklüğündeydi.doktorum genç olduğum için ilaç tedavisi yapalım dedi. 1 ay kadar doğum kontrol hapı kullandım. ilk kontrolde gerilemişti hastalığım doktor tedaviye devam edelim dedi. bir gece çok fena sancım oldu. apar topar hasteneye gittik. doktor kistin beslendiği kan damarları tıkanmış (torsiyone olmuş) hemen almamız gerek dedi. acil bir şekilde amelyata girdim. açık ameliyatla kistim alındı ama onunla birlikte yumurtalığım da alındı. ameliyattan sonra bir sıkıntı yaşamadım. regl düzenim de bozulmadı. ama tek yumurtalık var şimdi hamile kalamazsam diye korkuyorum. bilgisi olan varsa yardım edebilir mi bana lütfen.

Bir tanıdığımın başına aynı şey geldi, doktorlar tek yumurtalıkla da hamile kalabileceğinden gayet emindiler. Kendisi yine de riske girmeyip evlenir evlenmez tüp bebek girişiminde bulundu. İlk denemede tuttu, 2 aya kadar bir kız bebeği olacak. Hiç takılma, iki sağlam yumurtalıkla maalesef bir şekilde hamile kalamayan öyle çok insan var ki.

hiç merak etme canım başka sıkıntı yoksa tek yumurtalıklada hamile kalınabiliyor.benim iki yumurtalığımda var ama genede hamile kalamıyorum.

ben 20 yaşındayım 6 yıl önce overkist tanısı konuldu. kistim tam 10 cm büyüklüğündeydi.doktorum genç olduğum için ilaç tedavisi yapalım dedi. 1 ay kadar doğum kontrol hapı kullandım. ilk kontrolde gerilemişti hastalığım doktor tedaviye devam edelim dedi. bir gece çok fena sancım oldu. apar topar hasteneye gittik. doktor kistin beslendiği kan damarları tıkanmış (torsiyone olmuş) hemen almamız gerek dedi. acil bir şekilde amelyata girdim. açık ameliyatla kistim alındı ama onunla birlikte yumurtalığım da alındı. ameliyattan sonra bir sıkıntı yaşamadım. regl düzenim de bozulmadı. ama tek yumurtalık var şimdi hamile kalamazsam diye korkuyorum. bilgisi olan varsa yardım edebilir mi bana lütfen.

kuzenim tek yumurta ile dogal yoldan gebe aklmisti...

RABBIMIN emri ile hıc adet goremeyenlerın bıle oluyor ınsll..tek yumurtalı olman problem degıl yanı ınsl.gonlune gore olur

rahat ol canım hamile kalabilirsin allahın izniyle:34:

Allah herkesin gönlüne göre versin.. bu tür durumlarda tevekkel olmak lazım kızlar doğru söylüyor...:44:

canım çok geçmiş olsun.henüz çok gençsin evli misin bilemiyorum ama bence hiç panikleme gebe kalmaya karar verdiğinde doktor konrolüne girmelisin sadece.ilk 6 ay tedavi görmeden hamile kalamazsan o zaman aşılama tüp falan yöntemlerine geçersin olur biter..sevgiler..

Back