korkuyorum fikir vercek var mı:(

glsnz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
719
16
0
İstanbul
ii geceler kızlar 2gündür sıkıntıdayım bana yardım ederseniz sevinirim. 5.5 aylık hamileyim p.tesi günü vitrinin arkasına bişey koyarken ayağım kaydı ve tam göğüs bölgemi kenarına çarptım önce nefesim kesildi sandım sonra düzeltim ama özellikle ilk gün baya bi ağrıdı.göüğs altında çarparak sıyırdı diyelim.doku zedelenmesimi hafif bişeymi diye hemen doktora koşmak istemedim.sonuçta hamileyken film çektiremicem ve istirahat önericeni düşündüğüm için biraz dinleneyim dedim.dün biraz daha iyi hissediyodum.ama bugün misaif gelcek diye biraz hareket edince akşam itibariyle gene ağrım başladı.
koruyorum gerçekten kırılmış olabilir mi kaburga kırığı bukadar kolay olabilir mi diye.yada kırıksa naparım bi iki gün evde dinlenmeyi düşünüyorum eğer azalma olmazsa doktora danışıcam.
bu konuda fikri olan var mı daha önce başınıza geldi mi?

canımm neden beklyorsun hemen bi doktora gözük benceee

canım benim geçmiş olsun.

kırık falan değildir. kırık olsa dayanamazsınız acıdan ama bir doktora görünün bence. hem kendi sağlığınız hem de bebeğinizin sağlıgı için

hamile olduğun için önce kendi kadın doğum dr görünseydiniz keşke.oda sizi yönlendirirdi.böle şeyler heleki hamileyken ihmale gelmez gelmemeli.sonra allah muhafaza üzülürsünüz.bence vakit kaybetmeden dr gidin onlar zaten yönlendirir sizi.geçmiş olsun

dediğim gibi ağrı ilk gün dinlenince azaldığı için ezilme olabilir diye düşündüm.kardeşim tıpta okuyo film çekemezler sana zaten alçı gibi bi durum söz konusu değil dedi tek çaresi dinlenmek dedi oyüzden gitmedim. ama bugün iyiyim diye bişeylerle uğraşınca arttı

hamileye film çekilemeyeceğini bilmek için tıpta okumaya gerek yok zaten bunu herkes bilir.en azından bi ultrasona girerdin bebeğin durumuna bakardı doktorun için rahat ederdi.ne olur ne olmaz.ben olsam anında giderdim sırf bebeğim için.lütfen ihmal etmeyin.içiniz rahat olurdu

saolun ark.lar.dua edin bana olur mu( yarın ki durumuma göre doktora gidicem. en azından içim rahatlar. acaba göğüs cerrahisi mi ortopedi mi ilgilenir fikriniz var mı? bide göğüs bölgesiya erkek denk gelmez umarım :S

karnımla alakalı bi durum olsa zaten hemen giderdim yani tamamen göğüs bölgemi çarptım düşme gibi bişey söz konusu değil. bebek gayet hareketli.benim derdim kırık olup olmadığını filmsiz nasıl anlıcak yada kırık olsa bile dinlenmeden başka ne yapabilirimdi.

bence ne yapmanız gerektiğine dr karar versin

bencede doktora gitmelisiniz allah korusun önce gögüs doktoruna gidinki sizde birşey olup olmadığına baksın eminim film çekmeden de anlayabilir doktorlar en azından içiniz rahat olur

ayrıca tabiki film çekilip çekilmiceni herkes bilir bunu belirtmemdeki amaç her bölümle alakalı bilgisi olduğu için ve belirtileri bildiği için ilk etapta rahatlamamdı.

bencede doktora gitmelisiniz allah korusun önce gögüs doktoruna gidinki sizde birşey olup olmadığına baksın eminim film çekmeden de anlayabilir doktorlar en azından içiniz rahat olur

teşekkürler. bunu sormamdaki amaç başına gelmiş biri olabilir diyeydi. ağrım dayanılmaz olsa zaten ilk etaptada giderdim. ihmalkar olarak algılanmak istemem. yarın iyi haberler alırım inş. dua ederseniz sevinirim.

Merhaba, tıpta falan okumuyorum ama kaburganın kırıldığını zannetmiyorum.İlk yardım derslerinde hocamız kalp masajında kaburgaya baskı yapmakktan korkmayın isterseniz kırın kaburga kemiklerini yeter ki nefes almaya başlasın demişti. Çok sert bir darbe olmadıktan sonra kolayca kırılacak bir şey değil. Sizinki küçük ev kazası sadece dediğiniz gibi doku zedelenmesidir. Hamile olduğunuz için röntgen falan da çekmezler. Sonuçta bacağımızı da çarpsak hafif bir ağrı kalır. Bence içinizi ve bebeğinizi rahat tutun, sevgiler.

Arkadaşım bence de kesinlikle dr.a gitmelisin. Kırılmış olamaz diyemeyeceğim. Ben de ilkyardımcıyım kırılmış bile olabilir. Dışarıda morarıklık ve nefes alırken batma varsa özellikle hiç durmadan git. Ayrıca gebe iken röntgen çekilebiliyorsun. Tabi ki kurşun yelekle... KURŞUN YELEĞİ karın kısmını tamamen kapatacak şekilde örtüyorlar. 20 kere bile röntgen çekilebilirsin bu şekilde. İşte ezbere konuşmamak gerekir. Hatta gebe bir arkadaşım düştü senin gibi maalesef. Onun ayak bileği şişti. Aynı şekilde dr.a gitmedi birşey yoktur diye. Ama ağrısına dayanamayıp gittiğinde ise hemen röntgen çektiler. Belki göğsüne başka şekilde de bakabilirler. Ama dr.a gitmen şart.

nefes alırken filan batıyor mu
sonuçta kırılmış olabilir ama zaten tek bir kaburga kırığıysa da bişi yapılmayacak

canım kırılmış olsa büyük bi ihtimal şiddetli ağrın olur zaten dr gidersin ama yinede gitmekte yarar var inş bişey yoktur geçmiş olsun dikkat et ama :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…