korkutan kanama...

safanne

EVLİ&MUTLU&OĞLUŞUNU BEKLİYOR :) <3
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2014
408
77
118
arkadaşlar herkese ii geceler umarım bırı benım yazdıklarımı okur ve cevap verır..budan ıkı ay once ıkı adet arası kanama yasadm yanı adet grdgm son tarıhten 15 gun snra kahverengı leke tarznda baslayan bı kanamam olmstu ve 5 gun suedu doktora gttım yumurta catlama kanaması olabılecegnı hormonlarımın ve ultrasonmun temz oldgnu soledı bnde rahatlamıstım ama aradan ıkı ay gectı ve bnm bu ay gene ara kanamam basladı..adetım bıttıkten tam on gun snra yanı yumrtlama donemmde basladı halen de devam edıyor.yumrtlama donemndeym ve kanamam var 4 gundur..ınternetten cok arastrdm yumurta ctlama kanması lekelenme seklınde oluyormus benm ne cok fazla adet kanaması gbı nede az lekelenme gibi..mesleğim geregi de radyasyonla içli dışlıyım gebelik sansım olmayacak dıye de korkuyorum aklıma sacma sapan bırsuru sey gelıo kendmı ıfade edebıldım mı bılmıyorum ama lutfen yardmcı olun bana..emnm bole seylerı yasaayan tek bn degılımdır ve bırı benı rahatlatablır yada bu bılınmezlıkten kurtarablır..

Korkma korkulacak Birşey yoktur.. Benimde aynısı başona geldi.. Kullandığım ilaçlar neden olmuş

aslında kanamanın başladığı ilk gün gitseydiniz doktorun yumurta çatlaması olup olmadığını söylemesi netleşir. bir dahaki sefer başına bu tarz durum gelirse direk ogün yada ertesi gün doktora görün korkulacak bir durum değildir. benim gereğinden biraz fazla büyüyen yumurtam olduğunda başıma gelmişti. ben kanama başladığının ertesi günü gittiğimde çatlamış folikülü görmüştük. 3 gün kadar sürmüştü.lekelenmeden daha fazlaydı ilk gün 1 ped kadar vardı sonra azaldı.

ilk ara kanama geçirdiğimde gittim ama kanama esnasında bakamıyacagını ve bıttıkten snra gelmemı solemıstı bana doktor ve kanamam bgun bttı benm tedrgnlıgım her ay bole bısey yasayacak mıyım ve doktorlar her sefernde bana bunları mı solıcek..artı kafam karıştıran sey çatlama kanamasınn lekelenme seklınde olması ama benmkınn daha fazla olması..mesela kanamam bttıkten snra gttgmde doktor ultrason muayenesnden snra da kanama yasayablecegmı solemstı kanama esnasnda bakarsa endometrıt durumunn gorulemeyecegnı soledı ondan sphelenmstı daha snra bu sphesı gectı..ama banada yumurtalığın nrmalden braz byuk demstı skntısı olmaz sana sadce kılo alrsan pko olma ıhtımaln olablr onn dsnda hersey nrmal demstı..braz fazla tedrgn oldm sanrm ama çocuk ıstyrz o yüzden bnm korkum..

aslında kanamanın başladığı ilk gün gitseydiniz doktorun yumurta çatlaması olup olmadığını söylemesi netleşir. bir dahaki sefer başına bu tarz durum gelirse direk ogün yada ertesi gün doktora görün korkulacak bir durum değildir. benim gereğinden biraz fazla büyüyen yumurtam olduğunda başıma gelmişti. ben kanama başladığının ertesi günü gittiğimde çatlamış folikülü görmüştük. 3 gün kadar sürmüştü.lekelenmeden daha fazlaydı ilk gün 1 ped kadar vardı sonra azaldı.
canım benim ovülasyon dönemindeki kanama sık başıma gelen bir durum değil. takip ettirdiğim dönemde şans eseri başıma geldi. ve o ayda hamile kalmıştım , sonu gelmesede hamilelik olmuştu. ayrıca doktorunu istersen değiştir. ultrason muayenesinde normal şartlarda senden kaynaklı bir sorun yoksa kanama olmaz. var olan bir kanama varsa onu görür ve ona göre bir yorum yapar.
yumurtalığın büyük pko olabilirsin demek nedir bu daha saçma olmuş. pko için kan değerlerine bakması gerekiyor başka şikayetlerinin olmasını değerlendirmesi gerekiyor. senin gözünü elinde olmayan değerlerle var olmayan şeylerle neden korkutmuş anlam veremedim.
dediğim gibi doktorunu değiştir. güven veren telkinde bulunan bir doktor bul. bulunduğun şehri yazarsan eminim doktor konusunda yardımcı olacak arkadaşlar vardır. geçmiş olsun

cok teşekkür ederım yazdıkların ıcın gerçekten aydınlattın beni..sana son bir sorum olacak hani o ay hamile kaldım dedn ya kanamanın oldgu esnada mı degerlendrdn o gunlerı.cnku buraya cogu arkadaş yazmış o günler kanama var dye ılskye grmemezlk yapmayn en sanslı gnler o günler flan demsler de :)

benim doktorumun tavsiyesiyle deneme yapmıştık. ilk gün sonrasında yoğun bir kanama olmadığı için rahatsız eden bir durumda oluşmadı

Merhaba benim adetimin bitmesinden bi hafta sonra kanamam başladı bugun 3.gün oldu kanama durmadi ilk once acik pembeydi tuvalet kağıdına silince belli oluyordu bugun biraz arttı ve rengi koyulasti acaba kötü birşey olabilir mi yumurtlama kanaması midir korkuyorum yardım edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…