Aslında deprem ile ilgili şükür ki bir kaybım olmadı, tam çocuklukdan çıkma dönemimdi ve çok korkmuştum. Belki o dönemde gülüyodum bu duruma ama sonra içimde büyük korku yer ettiğini farkettim. Yani normalinde çok atarlı birisiyimdir, ailem arkadaşlarım hep erkek gibi kız yürekli derler. Tabi bu dedikleri bende yok aslında içten içe kuruyorum. Herşeyin hep kötü olanı geliyor aklıma. Mesela havuzlardaki su kaydıraklarından okuduğum haberden dolayı kayamadım yıllarca vs vs .
Okuduğum herşey çok etkiliyor, anlamsız korkular yaşıyorum. Büyük yaralar aldığım şeylerde olmadı ama takıntım çok fazla. Daha önce gittiğimde ilaç verdiler, bu ilaçlar beni bırak sakinleştiriyodu ama korkularım hiç geçmedi. Anlamsız yani korkularım ama sebebini de çözümünü de tam olarak hiç anlayamadım[/QUOTE
Korkularınızın bence kaynağının bulunması lazım
ilaç kullanmak yerine belki iyi bir psikolog çözüme kavuşturur..
belki de hep kendinizi güçlü göstermeye çalıştığınız için içinize attığınız şeyler birikiyordur..
olumsuz şeyler okumayın etkileniyorsanız. şiddet içerikli filmler sizi rahatsız edecek programlardan uzaklaşıp sevdiğiniz hoşlandığınız kafanızı rahatlatacak aktivitelerle ilgilenin belki bir faydası dokunur