Korkudan tir tir titriyorum sucuk yedim

naneli_limon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
796
90
Başından hamilelik geçirenler bilir hamilelikte toxoplazma diye bir virüs var bu genelde kedilerde olur ve onlar dışkılarını bıraktıkları her yere bulaştırırlar. Bu yüzden çiğ ürünler asla yenmemesi gerekir ve sebzelerde iyi yıkanmalı çünkü kedi dışkısı bulaşma riskinden dolayı. Gel gelelim meseleme ben 2-3 gün önce 3 kere sucuklu tost yedim. Kendim yaptım ama öyle tavada ki kadar çok kızartmadım. Şuan benliğimi çok büyük bir korku sardı. Çünkü hamilelikte sucuk yememek lazmmış. Yensede iyi pişirmek lazımmış.Çok korkuyorum çokkk :KK43:(( Daha geçen hafta yaptırıştım bu toxo testini şimdi tekrar mı yaptırmam gerek acaba :KK43:( off Allahım umarım bulaşmamıştır

Benim ablam salam sucuk yemişti.Pişiyorsa sorun yokmuş.Ayrıca testi var sanırım bunun mikrop bulaşmışsa iğne falan yapıyorlarmış sanırım.Çok fazla bilgim de yok ama.Bi şey olmamıştır bence sucuk zaten çabucak pişiyor ki

için rahat olsun.. ben de hamileyken canım çiğ köfte çekmişti dışarıya güvenemediğimden babama yaptırmıştım ve bir tabak dolusu yemiştim .. hatta kızkardeşim de hamileydi (15 gün vardı aramızda) o da yemişti..sucuklu yumurta da çok olmamak şatıryla yemiştim ama çok şükür bir sıkıntıyla karşılaşmadık...
bir de hamileliğin çooook başındasın pek bir şey olacağını sanmıyorum biz çifköfteyi yediğimizde 4.5 aylıktık... ama yine de içine sinmiyorsa tekrar test yaptır...

canim benim canimda ilk aylarimda sucuklu kasarli pizza cekmisti ve ben sanirim sabah ve aksam yemistim..firinda pisiyor gerci farkli mi oluyor biliyorum.

canim belkide 1 kereligine birsey olmaz, ama eger icin rahat etmezse test yaptir derim.

korkma, korkarak stes yaparak bebeğine zarar verebilirsin... ben de hamileyken yemiştim zararlı olduğunu da bilmiyordum.. çok şükür bir sorun olmadı... içine sinmiyorsa rahatlamak anlamında bir test yaptırabilirsin

yediğin şeyde tokso olması olasılığı %8 , bu bakterinin bebeğe geçmesi yüzdesi dahada düşük, geçse bile zarar vermesi olasılığı dahada düşük, doktorumun cümlesini yazdım sana, bana test bile önermedi, olasılık çok düşük,boşuna kafa karıştırmayalım dedi, bende ikna oldum gerek görmedim,hiç toksoplazma yaptırmadım, bu adam araştırma hastanesinde doçent birde, rahat ol sende birşey olmaz

ahh hormonlar..duyguları ne kadar yoğun yaşattırıyor :KK1: ..korkmayın Allah'ın izniyle birşey olmaz.gerek yok ama yinede korkuyorsanız tekrarlatın..

ya hamileyken bebeğime bişey olursa diye çok korkuyor insan işte böyle, bence bir daha değil sucuk işlenmiş hiçbir gıdayı yeme, doğal beslen, muhtemelen bişey olmamıştır canım ya, hep toksaplazma toksoplazma diye korkuturlar hamileleri ama çevremde bi kere bile buna yakalananı görmedim

ben her hafta yiyorum sucuk :KK53: iyi pişiriyorum ama çok korktum şimdi ben de bilmiyordum yenilmemesi gerektiğini

iyide cok iyi pisirdikten sonra ne olacak? o zaman et ve et urunlerinin hic birini yemeyelim :44: iyi pismisse sorun olmuyor diye biliyorum :KK53:

salam, sucuk, iyi yıkanmamış meyve sebzelerde evinizde beslediğiniz kediden daha fazla toxo mikrobu vardır.bu nedenle dikkatli olmanız lazım.yine de her yiyene bu mikrop geçecek diye bir durum yok.hayvanlarla sık iletişimi olan biri örneğin evinde hayvan besleyen biri toxo ya karşı bağışıklık kazanıyor.bunun farkında bile olmuyor.ya da yine iyi pişmemiş eti yanlışlıkla yiyen kişi de bu mikrobu önceden yanlışlıkla alabiliyor ve farkında olmuyor.sen canını çok sıkma.doktoruna gittiğinde durumu anlat.gerekeni yapacaktır

bu kadar abartma bence
benim de basımdan bir hamileleik geçti, doktorum sadece çiğ yeme demişti..zaten onu pişiriyorsun..pişirmeden yeme mesela sarma içini filan yeme demişti, bi de çiğ köfte tabi..
bir şeyin olacağı varsa ne kadar dikkat etsen de olur bir de işin kader yönü var, bu kadar kendini her şeyden kısıtlama
benım de bir kedim var, doktorum kedinin dışkısının 24 saat içinde atılmazsa toxo riskinin olacagını söyledi, zaten dışkıyı hemen atıyorsun..özellikle topraga yakın yetişen maydonoz, tere, marul gibi sebzelerin iyi yıkanması gerekiyor..
içinizi ferah tutun

yerim senin benliğini :KK1:ay kusura bakma canım çok şirin geldi yazdıkların.korkma birşey olmaz insan takıyor hamilelikte böyle şeyleri.benim annem habire sucuk yermiş bana hamileyken ya neredeyse hergün.öyle pek de pişirmez böyle şeyleri çok şükür turp gibiyim.:KK1:ben de yedim bir şey olmadı.o zaman herkese birşeyler olurdu.

yediğin şeyde tokso olması olasılığı %8 , bu bakterinin bebeğe geçmesi yüzdesi dahada düşük, geçse bile zarar vermesi olasılığı dahada düşük, doktorumun cümlesini yazdım sana, bana test bile önermedi, olasılık çok düşük,boşuna kafa karıştırmayalım dedi, bende ikna oldum gerek görmedim,hiç toksoplazma yaptırmadım, bu adam araştırma hastanesinde doçent birde, rahat ol sende birşey olmaz

Çoook sağol cnm mesajın çok rahatlattı. Ben gittim tekrar test yaptırdım sonuç 4 gün sonra çıkcakmış.

İnsan hamileyken ne kadar da huzursuz oluyor her konuda ''ya bebeğime bişey olursa'' diye ama gönlünüzü ferah tutun.Ben de hamileyken cigköfte sucuk salam hatta bir keresinde kokusuna dayanamayıp kokoreç bile yemiştim:KK53:Allahıma çok şükür ki oğlum sapasağlam geldi kucağıma.
Sizin doğuma kadar yapacağınız şeyler doktorunuza güvenip teslerinizi aksatmadan yaptırmak,bebişi güzelce beslemek ve hamileliğin tadını doyasıya çıkarmak:KK1:
Bir kadının hayatındaki en özel ve en güzel günler hamilelik dönemidir.

çoğu insan bu mikroba bağışıklık kazanmış oluyor zaten ve de pişirmişsiniz üstelik.Yani endişelenmeyin

Iyice pistikten sonra sorun yok ama munkun oldugunca yememeye sakatat tuketmemeye ozen gosterin

hele hele cig kofte asla yemeyin
hamileyken yenilen cig et bebekte gorme bozukluguna neden oluyor

cok caniniz cektiyse etsiz cigkofte yiyin

bunlar korkutma amaciyla soylenen seyler degil
aksine cok onemli konular
bilmiyorsaniz amenna cunku pek cok doktor uyarmiyor bu konuda
ama bilerek yapmak cok fena

canım bende senin gibi fena takmıştım bu virüse kedileri görünce halen kaçarım ama hamileliğimde fazla sakınmadım açıkcası bebeğim sağlığı iyi düşünüyorumda bu köylerde yaşayanlar ne yapıyor bebekleri sağlıksızmı onlar hep toprağın içinde kediler köpeklerde evlerinin içinde onlar bağışıklık kazanıyorsa sende korkmamalısın bence

X