korku

Beril

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2008
25
0
Arkadaşlar mrb 20 aylık bir oğlum var ve bir süredir herşeyden korkuyor tv de çıkan bazı şeylerden karanlıktan ufak tefek seslerden yani daha önce hiç korkmadığı şeylerden şimdi korkmaya başladı ben çalıştığım için evde bakan bakıcısı var fakat doğduğundan beri aynı kişi bakıyor onunda bişe yapmış olabileceğine ihtimal vermiyorum gece uyandığın mutlaka beni veya babasını yanına istiyor bu sorunla karşılaşan varmı aranızda araştırdığım kadarıyla 1,5 ve 3 yaşları arası çocuklarda korku gayet normalmiş ama ben pek emin değilim aranızda bu konuyla karşılaşmış anneler varsa belki bana yardımcı olabilir diye düşündüm teşekkürler şimdiden cevaplarınız için

canım o yaslarda benim oğlumda çok korkuyordu hatta odasında bişeyler gördüğünü söylüyodu...bir müddet böyle sürdü..ama hep anlattık korkucak bişey olmadığını biraz onunla yattık..biraz yanımıza aldık..zamanla aştı ama hala evin içinde karanlıkta bir odadan ötekine gitmeye korkuyo bunu aşamadık...bu arada oğlum 4.5 yaşında..

mrb benim oğlumda çok korkuyodu ama benim yüzümden yemeğini yemiyo diye bak öcü gelicek falan laflar ettim maalesef oyüzden herşeyden korkuyodu. tabi anlayınca öyle yapmıyorum artık yani dmeek istediğim bişey için korkutulmuşsa korkar.

canım benim oğlumda 3.5 yaşında oda aynı şekilde uykudan bile kalktığında ağlayarak kalkıyo dışarda en ufak bi ses gelsin anne örümcek geliyo diyo ben bu korkusunu yendirmeye çalışıyorum yani 1.5 yaş çocu için normal bu şeyler artık sesleri bişeylere benzetmeye çalışıyodur yani keşfetmeye oda bi hayal dünyası kurmuştur atlatır merak etme

arkadaşlara hak veriyorum bu yaşlarda normaldir. canım bide tavsiyem çocuk uyurken ona dua oku (ayetül kürsi) rahatlatır inşallah a.s.

X