• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korku

Naz112233

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2017
43
1
1
30
İyi gunler ben gecmisimde kotu seyler yasadim travma atlattim 2 tane ama tam olarak atlatamadim 7 senedir tedavi goruyordum 3 defa hastaneye yattim en son yattigimda hipnoz ile tedavi gordum bi sure korkularimin esiri olmaotan kurtuldum son 2 haftadirda tekrar basladi geceleri rahat uyuyamiyorum korkularim artti ayrica en kucuk biseyde gozlerim doluyo aglamamak icin zor tutuyorum kendimi 7 senedirde intihara kalkismam var bunun icin tedavi goruyordum ilaclari doktor istegi uzerine biraktik fakat bu son 2 haftadir da tutuyorum kendimi acile gitsem anlatsam igne yapip yollayacaklar yada yine hastaneyr yatiracaklar ailem uzulmesin diye de anlatamiyorum bu durumda ne yapmam lazim

İyi gunler ben gecmisimde kotu seyler yasadim travma atlattim 2 tane ama tam olarak atlatamadim 7 senedir tedavi goruyordum 3 defa hastaneye yattim en son yattigimda hipnoz ile tedavi gordum bi sure korkularimin esiri olmaotan kurtuldum son 2 haftadirda tekrar basladi geceleri rahat uyuyamiyorum korkularim artti ayrica en kucuk biseyde gozlerim doluyo aglamamak icin zor tutuyorum kendimi 7 senedirde intihara kalkismam var bunun icin tedavi goruyordum ilaclari doktor istegi uzerine biraktik fakat bu son 2 haftadir da tutuyorum kendimi acile gitsem anlatsam igne yapip yollayacaklar yada yine hastaneyr yatiracaklar ailem uzulmesin diye de anlatamiyorum bu durumda ne yapmam lazim

canım çok geçmiş olsun.allah şifanı versin.Korkuların neler mesela?psikolog yardımı alsan ilaç bıraktıysan bile.konuşmak rahatlatır verdiği ödevleri de yaparsın.
ben de neredeyse her hafta gidiyorum psikologa.yeme bozukluğu ve sürekli üstüme yapışan mutsuzluk hali için.kimseyle konusamıyorum çünkü.
ileride daha büyük sıkıntılar yaşarım diye korkuyorum.herşeye fazla stres yapıyorum çünkü.
bekar mısın mesela?çıkıp dolaşsan sosyal aktiviteleri arttırsan?
konu tam olarak ne anlayamadığım için net yorum yapamıyorum.tek bildiğim insan üzülüp birşeylerden korktukça daha kötü hissediyor.üstüne git bence.
odak noktan o konu olmasın.kötü rüya gördüysen sadece kötü rüya de geç.olumsuz düşünme.

iyi hissetmek diye bir kitap var.terapistim önerdi.sen de al bence çok güzel yeni başladım.bilişsel terapi ile sıkıntıları çözebileceğimizden bahsetmiş.en azından dene derim.

Ben iki defa tecavuze ugradim tehtitler aldim silah dayadilar kafama bicak cektiler o sekilde tecavuze ugradim bununla ilgili tedavi goruyodum 3 ay once hipnoz ile cozmuslerdi hastanede yatarken fakat simdi sanki hersey daha kotu olucak bunlar basima yine gelicek gibi hissediyorum disariya cikamiyorum kendime zarar veririm diye ailem tek basima yollamiyo arkadasimla konusmustum oda anneme anlatmis onun icin smdi disariya yollamiyolar beni bayramdan sonra Bakırköy'de ki doktorumdan randevu alicam izinliymis cunku ama o zamana kadar ne yapmam gerek bilmiyorum benim sorunum konusarak gecmiyo cunku anlatamiyorum tam olarak suan bile ne dusundugumu tam anlatamiyorum ama sunu biliyorum ben bu hayatta hic dogru bisey yapmadim ne yaptiysam hep yargiladilar karsi ciktilar onun icin hep cozumu intiharda buldum bu defa yine kendimi engelliyorum

Merhaba, umarım buralardasınızdır. Lütfen öncelikle en kısa zamanda psikiyatriye gidin.
Sonra, hayatta hiç doğru bir şey yapmadım demişsiniz, hayır gayet de doğru şeyler yaptınız. Tecavüze uğradım demişsiniz, bu sizin hatanızdan değil, onların hataları yüzünden başınıza geldi. Kim sizi yargılarsa yargılasın, boşverin, siz önemlisiniz,sizin ne yaşadığınızı kimse bilmiyor, siz biliyorsunuz, onların ne dediğine takılıp kalmayın. İnsanlar hep konuşur, iyi bir şey yapsanız da kötü bir şey yapsanız da... hayattaki en önemli kişi sizsiniz, unutmayın...

Öncelikle çok geçmiş olsun. En kısa zamanda psikiyatriste gitmelisiniz onun yanı sıra klinik psikolog yardımı da alabilirsiniz. Terapi uzun bir süreçtir. Zamanla anlatamadığınız şeyleri anlatarak daha iyi olabilirsiniz diye düşünüyorum ve zamanla göreceksiniz ki kendinizi çok daha iyi ifade edeceksiniz. Konuşmakta size iyi gelecektir. Aşama aşama yol katederek inşallah çok daha iyi olacaksınız.
Hayatınızda çok zor şeyler yaşamışsınız.. Ama kim ne derse desin hayatınıza yön verecek olan kişi sizsiniz ve yukarıda yorum yapan arkadaşa katılıyorum hayattaki en önemli kişi sizsiniz, biriciksiniz. Tekrardan geçmiş olsun dilerim.

Yardimlariniz icin tesekkur ederim biliyorum kendime sadece ben yardim edebilirim ama ona bile gücüm oldugunu hissetmiyorum

Çok çok geçmiş olsun. Yaşadığın şeyler çok kötü ve bu şekilde olman çok normal. Kolay atlatılabilecek birşey değil. Paikiatri bölümüne git ve anlat herşeyi açık açık. Emin ol sana yardımcı olacak ilaçlar verecektir. Yaşadıkların yüzünden kendini suçlu hissetme ve şunu unutma ki sen çok değerli çok özel birisin. Hiç birşey için hayattan vazgeçmeye değmez. Önünde daha upuzun yıllar var evlenip çocuk sahibi bile olacaksın. Hayal kurmaya çalış,hayata tutunmaya çalış. İstediğin şeyler vardır hayal ettiğin,onları düşün. Herşey birgün çok güzel olacak umudunu kaybetme:KK200:

Canım benim öncelikle kendine güvenmen lazım. Sen bu hayatta yanlış bişey yapmadın. Acısını da sen çekmek zorunda değilsin. İntiharı falan sil aklından çünkü bu çözüm değil. Senin gibi güçlü birine yakışmaz. Arkadaşların dediği gibi ailenle ya da bir uzmanla konuş. Kimseden çekinmene gerek yok. Yardım almakta yanlış bişey yok. Her şey gönlünce olsun inşallah

Çok çok geçmiş olsun. Yaşadığın şeyler çok kötü ve bu şekilde olman çok normal. Kolay atlatılabilecek birşey değil. Paikiatri bölümüne git ve anlat herşeyi açık açık. Emin ol sana yardımcı olacak ilaçlar verecektir. Yaşadıkların yüzünden kendini suçlu hissetme ve şunu unutma ki sen çok değerli çok özel birisin. Hiç birşey için hayattan vazgeçmeye değmez. Önünde daha upuzun yıllar var evlenip çocuk sahibi bile olacaksın. Hayal kurmaya çalış,hayata tutunmaya çalış. İstediğin şeyler vardır hayal ettiğin,onları düşün. Herşey birgün çok güzel olacak umudunu kaybetme:KK200:
cevabiniz icin tesekkur ederim ama ben sansli bir insan degilim cunku kurdugum hayallerin hic biri olmuyor

Canım benim öncelikle kendine güvenmen lazım. Sen bu hayatta yanlış bişey yapmadın. Acısını da sen çekmek zorunda değilsin. İntiharı falan sil aklından çünkü bu çözüm değil. Senin gibi güçlü birine yakışmaz. Arkadaşların dediği gibi ailenle ya da bir uzmanla konuş. Kimseden çekinmene gerek yok. Yardım almakta yanlış bişey yok. Her şey gönlünce olsun inşallah
Teaekkur ederim zaten uzman domtorla gorusmelerim devam ediyor sadece bayramdan sonra kontrole gidicem o zamana kadr bisekilde sakin tutmaya calisiyorum kendimi ama ben kendimde o gucu gormuyorum hissetmiyorum belkide 7 yildir ugrasmama rarn hala dogru duzgun bi hayat kuramadigim icindir..

O kadar cok hayalim var ki hic birini gerceklestiremiyorum hayatim daha kotuye gidecek diye korkuyorum. Kendime zarar vermeyi engelemek amaciyla da surekli el isi yapiyorum kanavice tesbih vb. Seyler ama artik beynimde sorunlarima cozum bulamiyor sadece bos yasiyorum. Cogu seyin cevabi bellidir ama ben onlari bile bilmiyorum dusunemiyorum dogru duzgun 3 ay oncr hastanedrn taburcu oldum zaten

O kadar cok hayalim var ki hic birini gerceklestiremiyorum hayatim daha kotuye gidecek diye korkuyorum. Kendime zarar vermeyi engelemek amaciyla da surekli el isi yapiyorum kanavice tesbih vb. Seyler ama artik beynimde sorunlarima cozum bulamiyor sadece bos yasiyorum. Cogu seyin cevabi bellidir ama ben onlari bile bilmiyorum dusunemiyorum dogru duzgun 3 ay oncr hastanedrn taburcu oldum zaten
offf yaşadıkların gerçekten acı ama bu senin hatan değik ki hepimizin başına gelebilir güçlü durman gerek tedavini ol çünkü tedaviyle atlatanları biliyorum ayrıca en önemlisi manevi güce ihtiyacın var bol bol dua et ayetler oku bak gör nasıl içsel hzuurun olacak asla düzelmem deme allah büyük intiharda ne demek çaresiz olabilirsin ama şimdilik inan ki dua ettikçe ibadet etdikçe geçicek ha yaşadığın hiç bir seyi unutamazsın bilgisayar gibi düşün beyni hiç bir veri kaybolmaz bilgisayrda silsen bile geri dönüşüm programları var beyin de öyle yaşadığın iyi kötü hiç bir şey unutulmaz amma ve lakin hissetirdikleri unutulur acın azalır alışmaya başlarsın bu yüzden zamana ihtiyacın var ve üstüne yine basarak yazıyorum BOL BOL AYET OKU DUA ET İNŞİRAH SÜRESİ OKU LA HAVLE VELE KUVVET yi oku inanki düzeleceksin yeterki düzelmeyi iste

offf yaşadıkların gerçekten acı ama bu senin hatan değik ki hepimizin başına gelebilir güçlü durman gerek tedavini ol çünkü tedaviyle atlatanları biliyorum ayrıca en önemlisi manevi güce ihtiyacın var bol bol dua et ayetler oku bak gör nasıl içsel hzuurun olacak asla düzelmem deme allah büyük intiharda ne demek çaresiz olabilirsin ama şimdilik inan ki dua ettikçe ibadet etdikçe geçicek ha yaşadığın hiç bir seyi unutamazsın bilgisayar gibi düşün beyni hiç bir veri kaybolmaz bilgisayrda silsen bile geri dönüşüm programları var beyin de öyle yaşadığın iyi kötü hiç bir şey unutulmaz amma ve lakin hissetirdikleri unutulur acın azalır alışmaya başlarsın bu yüzden zamana ihtiyacın var ve üstüne yine basarak yazıyorum BOL BOL AYET OKU DUA ET İNŞİRAH SÜRESİ OKU LA HAVLE VELE KUVVET yi oku inanki düzeleceksin yeterki düzelmeyi iste
Ben duzelmeyi istiyorum istedigim icin tedavileri kabul ettim ve bu tedaviye ilk basladigimda ailemin haberi bile yoktu benim ilk hastaneye yatisim olacagi zaman ogrendiler tedavi gordugumu ama toplam 7 yil oldu etmedigim dua kalmadi ama sizin bu soylediginiz sureyi de okuyacagim birde soyle bir sey var hangi hayalim icin ugrasmaya başladıysam hep husran oldu onun icin benim artik hayalim kalmadi hani herkesin gelinlikler icinde babasinin evinden kirmizi kurdalyesiyle cikma hayali vardir ya iste o hayalim asla olmayacak. İs istedim calismaya basladim 2 ay sonra calisrigim is yeri batmaya basladi cikartildim. Kisaca hayalimde ne varsa olmadi artik ne hayalim kaldi nede hedefim...

Korkuyorum..... Cok korkuyorum hayalerim olmadan hedefim olmadan nasil bir hayat olur bilmiyorum. İyi bir hayat olmaz biliyorum. Ama hayal ve hedef te olamaz hayallerimi baskalari aldi hedeflerim ise ailemin elinde

cevabiniz icin tesekkur ederim ama ben sansli bir insan degilim cunku kurdugum hayallerin hic biri olmuyor
Hangimizin kurdugu hayaller gercek oluyor ki. Hangimiz istedigimiz gibi bir hayat suruyorki. Paran olur sagligin olmaz. Saglikli olursun huzur olmaz. Bir sen daha olacakmi bu hayatta. Annen bir sen daha dogurabilecekmi. Hersey gececek bu boyle kalmayacak ki.

Konustugum doktorlar bile gecicek demisti 7 yil once gecmedi hatta daha kotuye gitti aklimda sadece gecmis hatalar ve gelecek korkusu kaldi onun disinda cogu seyin cevabini bilmiyorum cogu seyi hatirlamiyorum bile hani gecicekti her yil biraz daha azalcak demisti doktor evet hakli azaldi her yil ama benim korkularim veya uzulmelerim degil hayata olan bagim azaldi

Yalniz degilsin bende zor bir surecten geciyorum, gecmis hatalarima tecrube diyemiyorum pismanlik diyorum, cok dusunuyorum öyle böyle degil beynim stres altinda.. yoruldu. Gecmisimi bende hatirlamiyorum neler oldu seneler ne cabuk gecti diyorum yasayamadan o yuzden hatirlamamakta normal cunku kendimde degildim.. Iyi bir doktor bulmamiz lazim umudu kesmekte gunahtir asla umutsuz dusuncelere girme.. Derman vardir elbet..

Bende 7 sene önce travma gecirdim, unutkanlik oluyor.. bunu sende yasamissin. Konustugumuzda kelimeleri yutabiliyoruz, dogru durust derdimizi anlatamiyoruz biliyorum.. travmadan sonra ve tedavi surecinden cogu seyi hatirlamiyorum gecmisimde bosluklar var

Bayram tatili bitince İstanbul'da doktoruma gidicem ilk gittigimde cok guzel tedavi etti insallah yine ayni sekilde yardım eder

Back