Korkiyorm cesaret

Bremenin mizikacisi

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2023
552
210
23
Yalniz yasyan hanimlardan motivasyon konusmasj bekliyorm
Malumunuz artik evlerimizde bile guvende degiliz bunu artik iliklerimize kadar yasadigimiz donemdeyiz
Birinci kata oturuyorm ara sokakta en ufak seste tuylerim diken ustelik pencdre korumaligim da yok bu aralar cok korkutorm tv izleyerek siziyorm zihnimdeki sesleri sustirmak icin bogyle olnca verimli bir gun bir omur geciremiyorm
Suanlik ekstra guvenlik onlemi alacak durumum da yok isin kotu tarafi

Ev arkadaşı yada ev sahıbıyle konuşup korkuluk taktırmak

Nerede yaşıyorsunuz? Asayiş problemi olan bir ilçe mi? Korkuluk taktırın dilerseniz, en azından ekstra güvenlik önlemi olur.

Nerede yaşıyorsunuz? Asayiş problemi olan bir ilçe mi? Korkuluk taktırın dilerseniz, en azından ekstra güvenlik önlemi olur.
Cok sukur bugund dek olmadi sorun ama bazen zihnin vesveselri oluyo diyorm yalnz yasadjgjmi tum mahalle biliyo ne bileym birinci kat olmasi vs insanlar tuhaflasti bunlar beni diken ustunde tutuyo

Cok sukur bugund dek olmadi sorun ama bazen zihnin vesveselri oluyo diyorm yalnz yasadjgjmi tum mahalle biliyo ne bileym birinci kat olmasi vs insanlar tuhaflasti bunlar beni diken ustunde tutuyo
Demek istediğim insan kalitesi nasıl, sürekli suç işlenen, serserinin bol olduğu, kimsenin güvende olmadığı, ihbarlara polisin bile gelmediği, insanların artık lafın gelişi Allah’a emanet yaşadığı bir bölge mi; yoksa daha nezih, insanların sosyokültürel seviyelerinin daha yüksek olduğu ve suç oranının düşük olduğu bir ilçe mi? Çevre size güven vermiyorsa kiracıysanız taşının, ev kendinizin ise korkuluk taktırın, vesveseden kastınız nedir anlamadım; ama inançlıysanız kendinizi rahatlatacak ibadetler yapabilirsiniz, sizi uyutmayacak seviyede etkileyen bir durum varsa psikolojik destek alabilirsiniz.

Cogunu taniyorm hani elit kesim.olmasa da orta sinif kesim memur , ticaretle ugrasan kucuk esnaf ,emeklilerin olusturdugu bir sokakta yasiyorm
Mahalle de simdiyece bir cok sukur kotu olay yasanmamis herkes birbirini tanir
Ama vesveseler birakmkgo manyagin biri benim bile sebebini bilmedigim rglencesine yalnz yasadigim.icin zarar vermrk icin gelirse gunumuzde olmayacak sanaryo degil
Sirf bu korkumdan havalar guzelelstigi halde 6 da kapimi kilitleyip oglumu parka baska bir yere goturmuyorm
Cok eve giren cikan da yok bunu da bilen biri icjn cantada keklik gibiym yiprandm artik

Anladığım kadarıyla bu tamamıyla sizin kuruntunuz, tek yaşayan bir kadın olarak endişelenmenizi anlıyorum ve evet giderek çürüyen bir toplum, sürekli artan ve suça eğilimli Ortadoğulu mülteci, sığınmacı nüfusu derken oturduğumuz, hatta büyüdüğümüz mahalleler artık güven vermemeye başladı. İnsanlar sandığınız kadar sizi yakından evinize giren çıkana kadar takip etmiyordur, tek başına yaşayan birçok insan var; psikolojik olarak iyi hissettirecek güvenlik önlemlerinizi alın, akşamları kendinizi rahatlatacak aktivitelerle kafanızı boşaltın.

Haklisiniz yolda biriyle yanlislikla goz temasi bile kurmaya korkar hale geldm anahaber.bultenini izliyorm yoktan yere olen insanlar ve karsisinda bizi korumayan sistemler abarti.gbi gelebilir ama artik bana bu ulkede anormal olacak seyler asiri normal gelmeye basladi

olacakla öleceğe çare yok her an her şey olabilir bundan korkmak manasız ama tedbir alırsınız orası ayrı ev sahibiyle konuşup demir isteyin ama apartmanla ortak anlaşılması gerekiyor benim bildiğim dış cephe değişimi için
onun dışında oğlunuzu dışarıda gezdirin siz de hava alın korkuyla yaşanmaz çok saçma insanlar otobüs durağında beklerken bomba patladı bu ülkede sürekli tetikte olamayız her şeye karşı hala hayattayken keyifle yaşayacağız
ben yalnız yaşadığımı iş çevresinde vs. soranlara söylerim ama bana hep tembih edilmiştir yalnız yaşadığın asla söyleme yalan söyle diye. kimseye söylememek de bir çözüm olabilir siz bilirsiniz

Kapı pencerelere bu şekil bir aparat takabilirsiniz. Arkadan açılması için baya zorlaması gerekiyor diye biliyorum. Ben çocuk kilidi yerine kullanıyorum. Nalburlarda daha ucuza satılır.

Eklentiler

• IMG_3643.webp
    23 KB · Görüntüleme: 11
Bu kadar korku normal değil. Yani daha hava kararmadan kapıları kilitleyip dışarı çıkmayacak durumdaysanız anksiyeteniz olabilir. Sırf yalnız yaşıyorsunuz diye neden çantada keklik olacaksınız lütfen siz bir annesiniz güçlü olmanız lazım. Evet gündem toplum hepsi çok sorunlu ama bu korkularla da hayatı kaçırmanız doğru değil. Önlem alın elbette ama camdan girilmiyor evlere artık. Haberlerde de görülen insanların zarar gördüğü insanlara kapıyı bizzat açtığı yönünde. İnsanlarla ilişkilerinize dikkat edin yalnız olduğunuzu korktuğunuzu kimseye söylemeyin.

İçeriden kapılarıniza çocuk kilidi takın, yatarken TV açın,en azından hırsızlık durumunda uyumuyor izlenimi olur.Dış kapının içteki kapı koluna,disaridan açma durumu olursa düşünce ses çıkaracak birşeyler takiyorlardi onu yapabilirsiniz.Son olarak haberlerin 2.sayfa dediğimiz bölümlerini es geçin.Gercekten insanı paranoyak yapıyor.Duanin gücüne inanıyorsaniz bol bol Ayetel Kürsi Felak Nas surelerini okuyun.

Kapı önüne ayakkabı , tv açık bırakma ve uyurken başka bi odanın ışığını açık bırakmak bi nebze yardımcı olur belki korkularınıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…