Koridorda Kitaplık olur mu sizce?

meryemmeryem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2009
3.981
66
118
Adana
selam kızlar
3+1 evim var
salonum ,oturma odam,yatak odam,çocuk odası...vs
şimdi çocuk yokken çocuk odasını çalışma odası olarak kullanmıştık kocaman kitaplıklarım var
çocuk oldu bütün odayı attım ama kitaplarımı kitaplığımı orda bıraktık
o renklere uygunda çocuk karyolası felan aldım neyse böyle çözmüştük
ama şimdi ikinci çocuk geliyor mecburen o kitaplıkları ordan çıkarmam lazım ama evde koyacak bir alan bulamadım
ben kitap aşığıyım ve okuduğum her kitabıda kitaplığımda saklarım kıyamam atamam
evin girişinde çok geniş bir alan var giriş kısım yani .. sonra bu alan ayrıca uzun bir hole bağlanıyor..
ilk girişte vestiyer var onun çaprazında boşluk bir alan var buraya kitaplığımı yerleştirsem sizce çok mu gıcık olur yaa
resim olmadığı için elimden geldiğince anlatmaya çalıştım
siz olsanız ne düşünürsünüz bir eve girdiğinizde karşıda kitaplık ve kitaplar olsa ?

evimin genel hatlarına gelince oldukça sade,ferahtır ve her oda bir renkte dayalı döşeli..

bi foto felan çekip koyabilsen daha net fikir verilebilir sanırım. mesela holün genişse bence şık durabilir ama darsa hoş durmayabilir.

evt canım foto olsa daha iyi olur ama ofisteyim şuan aklıma geldi danışmak istedim
bu akşam çekebilirsem yarın eklerim

Bende bu konudan muzdaribim , kitaplarımı koyacak yer kalmadı :( Koridoru bende düşündüm ; ancak sonra çok saçma olacağına kanaat getirdim . Misafir gelecek koridorda kitaplar , gelen giden kitaplarıma bir el atacak ki , benim için çok sinir bozucu bir durum :19:
Bir çözüm bulursan bana da haber ver canım :)

aslında geniş salonlarda koltuk arkasında güzel duruyor kitaplıklar ama senin bu tür imkanın yok sanırım. antreye kapaklı kitaplık koyabilirsin, hem görüntü açısından uygun olur, hem de her gelenin kitaplara el atmasından kurtulmuş olursun

off hala bu sorunu çözem
1 salon,1 yatak odam,1 oğlumun odası,1 oda ikiz bebeklerim için ayarlıyorum geriye murtak banyolar koridor kalıyor
off bir yer bulamadım,çok fazla sayıda kitabım var atamaya kıyamam,çok kitap okurum haftada iki tane bitiririm bazen
ayy napacam bilemiyorum yatak odamda birşeyler düşünüyorum bakıyorum ama ordada yok sığmıyor
duvarlara raf sistemi düünüyorum bir foto çekipte sizlerle paylaşıcam bakalım

ben hemen çözdüm canım sorununu okuyunca:))) koridor duvarına yükseğe (çok da tavana değil yani) boydan boya gibi bir uzun raf dolap monte edeceksin olacak bitecek..
yani kolunu uzatıp alacak hizada.. hem şık durur, hem düzenli hem de ayrı bir hava katar eminim..
sevgiler.. Uygularsan bildir lütfen:)

aynı sorun bende de var ne yapsam diye kara kara düşünüyorum... benim koridor da dar. sen koridor saçma mı olur demişsin, ben de salondaki vitrinime kitaplarımı mı yerleştirsem diyorum :37:

hangimizinki daha abes sen karar ver :1:

bende aynı durumdayım , ben girişe yaptırdım çok memnunum bayağı büyük bir kitaplık.altı dolaplı üstler raf şeklinde işimi görüyor.Değişik bir hava verdi antreme

arkadaşlar hiç saçma değil çok kişide rastladım ayrıca bir çok ünlünün evinde de koca kitaplık koridorda duruyor (dekor dergilerinden gördüğüm kadarıyla)
yeer ki koridoru daralmasın

bence de koridora kitaplık koymak güzel fikir, değişik bir hava katar diye düşünüyorum

Koridora yapparsın ama şunu unutma çocukların daha küçük tırmanır oynamak isterler,Allah korusun dolap ya da kitap üstüne düşer mazallah.

Ama şöyle yapabilirsin,yerden yukarıda duvara monteli kitaplar ya da raflar yapabilirsin.Bence hoş durur..

bunu bende düşünmüştüm yavaş yavaş evimi diziyorum kolidoruma kapalı ayakkabılık yanına aynı uzantıda boydan boya kitaplık olarak kötü durmaz sanırım bana göre iyi durur gibi geliyor tek kötü yanı kitapları alıp geri getirmeyen hor kullanan insanlara el attıklarında ne diycem

ah bu kitaplar:)ben kitap isteyenlere üzerine alınma ama kitaplarımı veremem yemin ettim diyorum...öyle cok kitabım gittiki... ne demek oldugunu bildigim için kendi ablamda dahil kimseden kitap istemiyorum.

Evim 2+1 75 m2 diye geçiyor ama kullanım alanı 60 m2.
Eşim de ben de kitap tutkunuyuz.
Oğlumun kendi odası var. Onun da kitaplığı var. 1.5 yaşında.
Salonumuzun bir duvar kitaplık. Öyle gümüşlük, tv ünitesi yok.
Bunun yanında tv sehpasının iki yanında kitaplıklarım var, ortada tv.
Ve tv nin üst kısmında duvara boydan boya 3 bölümlü raflar çaktık.
Yatak odamda da kitaplığım var. Orada da hali hazırda okuduğumuz kitaplar, dergiler ve oyunlar var.
Bence gayet iyi duruyor.:)
Gümüşlük alıp bardak dizmektense bunu tercih ettik.
Muhtemelen kitap almaya devam edeceğiz sanırım o zaman da koridorlarımıza raf koyacağız.

canım niye tatlı canını üzüyorsun..olmaz diye bişey mi var..adamın biri ne demiş biliyomusun BEN YAPTIM OLDU demiş..sen yaparsın olur...hem her zaman şu oraya uyacak bu buraya uyacak diye bişey yok böyle bi kaide de yok.. koy o dediğin yere mis gibide yakışır...illa herkesin evine göre mi dizayn edeceksin..bak benim 3 odalı yatak odası salon oturma odası..hepsi de daracık..ama inan hiç dert etmedim..salonuma masam sığmadı bende girişe koydum duvara yasladım..önce garip geldi ama gayet yakıştı..napalım yani yakışmaz diye atalımmı..öyle peşin hükümlü olma..koy oraya yakışır dert etme..ama naçizane tavsiyem şu ki okuduğun kitapları evde biriktirmek doğru değil bence ihtiyacı olan okullara kütüphanelere veya şahıslara bağışlayabilirsin ki hayır yapmış olursun..evde bekleyince bi fayda sağlamaz..değerlendir onları hem bak koca bi kütüphane taşımak zorunda kalmazsın evinde..daha muazzam bir kitaplığın olur..

aynı dert bende de var :31:
bugün kendi kendime düşünürken bu kitapları en iyisi koridoruma koyayım ben dedim :D
kitaplık olarak değil de hani sıra sıra istediğin gibi dizebileceğin raflar var ya onlarla halledebilirim sanırım. ikea'da güzellerini görmüştüm, bi ara uğramakta fayda var.
bence kafana yattıktan sonra girişe de olur koridora da ya :34:
bi düzen kurduğunda bizimle de paylaşırsan sevinirim, fikir olur :)

tatlım benim öyle tanıdıklarım var ki kilitli kasaya koysam da kitabın kokusunu alır, bulur ve kitabım bir daha geri gelmez.
hele ki koridorda kitaplığım olacak:23: daha tozlanmadan kitap kalmaz.
ama tabii bu karar senin.
bir de benim malım ya artık tencere altına mı koyuyor, sinek mi öldürüyor yoksa mangal mı yelliyor anlayamıyorum resmen kitabın haşatı çıkıyor.

Back
X