Körfez Köprüsü geçiş ücreti ne kadar olacak?

Hayyal

Doruk♥
Pro Üye
4 Temmuz 2008
5.767
14.785
İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirmesi hedeflenen Körfez Köprüsü geçiş ücreti ne kadar olacak sorusunun cevabı ve köprünün teknik özellikleriyle ilgili tüm bilgiler haberimizde...

İzmit Körfezi Asma Köprüsü'nde tüm tabliyelerin montajı tamamlanarak, körfezin iki yakası birleşti.

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU KATILACAK
İzmit Körfezi'nin gerdanlığı olarak nitelendirilen köprüye son tabliyenin montajı dolayısıyla düzenlenmesi planlanan törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılması bekleniyor.

KÖRFEZ KÖPRÜSÜ NE ZAMAN AÇILACAK?
Montaj çalışmalarının ay sonunda tamamlanması, üst yapı imalatları (izolasyon ve asfalt yapılması) ve diğer imalatların bitirilmesiyle 2 bin 682 metre uzunluğundaki köprünün mayıs sonunda trafiğe açılması planlanıyor.

KÖRFEZ KÖPRÜSÜNÜN GEÇİŞ ÜCRETİ NE KADAR?
Köprü ulaşıma açıldığında körfezi dolaşarak 2 saat, feribotla 1 saat olan İzmit Körfezi geçişi süresi yaklaşık 6 dakikaya inecek. Köprüden geçiş ücreti 120 TL olacak.

PROJENİN EN BÜYÜK AYAĞINI OLUŞTURUYOR
İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirmesi hedeflenen Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturuyor.

GENİŞLİĞİ 35 METRE
35 metre 93 santim genişliğinde 113 tabliyenin montajı tamamlanırken, 2 bin 682 metre uzunluğundaki köprü bin 550 metre orta açıklığıyla dünyanın en büyük orta açıklığa sahip 4'üncü asma köprüsü oldu. Köprünün ayaklarının bulunduğu Kocaeli Dilovası ile Yalova Hersek Burnu'nda bulunan şantiyelerde hummalı çalışmalar devam ederken, köprünün Mayıs ayında ulaşıma açılması planlanıyor.

BİR HİZMET ŞERİDİ BULUNACAK
Yaklaşık 1.1 milyar dolar yatırımla yapılan Kocaeli ve Yalova istikametlerine 3'er şeritli yapılan köprüde 1 de hizmet şeridi bulunacak.

YAP-İŞLET-DEVRET
Yap-işlet-devret modeliyle yapılan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil), 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometre uzunluğunda olacak.

DÜNYADA DÖRDÜNCÜ
252 metre kule yüksekliği, 35,93 metre tabliye genişliğine sahip, bin 550 metre orta açıklığı ve toplam 2 bin 682 metre boyuyla dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alan köprünün, kuzey ve güney ankraj bloklarının yüzde 99,5'i tamamlandı.

ERDOĞAN'IN HELİKOPTERİNDEN ÇEKİLDİ
Öte yandan Erdoğan'ın helikopterinden çekilen bir fotoğraf da, Cumhurbaşkanlığı fotoğrafçısı tarafından paylaşıldı.

http://m.internethaber.com/korfez-koprusu-gecis-ucreti-ne-kadar-olacak-1586779h.htm

Yeminle bu parayı verip o köprüden geçmem, günahtır.
İnsanlar arabalı vapur fiyatlarına çok derken 120 lira köprü parası nedir? İzmir-İstanbul arasını 3,5 saate düşürüyormuş, İzmir'den uçağa bindiğinde yarım saatte İstanbul'dasın, üstelik uçak biletini çok önceden ayarladıysan 40 liraya uçuyorsun, köprünün bir avantajı olmalıydı.

Kullanacak olanlara hayırlı olsun ama ben geçmeyeceğim.

Sanki ışınlayacak 120 lira nedir yaa.
O fiyata uçak bileti gidiş-dönüş çok rahat alınır...

Ne meraklıyız şu osmanlı furyasına?
Neyse ismine takmiycam tamam..
120 tl az olmuş, kulagimizin arkasını da versekte kurtulsak hepten..
Iyi icraat tamam güzel olmuş ama uçak biletleri bile ortadayken köprü den bu kadar para fazla değil mi?
Neyse hayırlısı...

Köprü,yol,hastane yapıyorlarda ne oluyor?Yol yapıyorlar ,otoban parası var,hastane yapıyorlar muayene parası ücretli,şu test bu test yapılmaz özele gidip yaptıracaksın ücretli,köprü yapıyorlar,geçiş gidiş dönüş bir uçak parası...

Hayır yapılıyor iyi güzel de,ben yapılması için vergi veriyorum benim paralarımla yapılıyor,sonra geçmek için yine fahiş fiyatlar istiyorlar,hep cebinden parası çıkan ben oluyorum,ne zaman devlet benim cebime para koyacak merak ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…