Kordon Kanı

flowersgarden

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2009
130
1
arkadaşlar kordon kanı hakkında bilgisi olan varmı? siz aldıracakmısınız kordon kanı? fiyatları hakkında birşeyler biliyormusunuz?

canım bunu ben de duydum bir ara araştırdım. fiyatları biraz pahalıydı ama , ama ben askeri hastanede doğum yapıcam oradan böyle bir uygulama yaparlar mı bilemiyorum.yani muhtemelemen gataya göndericekler kanı var mı bilemiyorum.olursa yaptırırım.aile bireylerinin hastalıklarına bile iyi geliyormuş.yani bilmem kaç çeşit hastalığına çare bulunuyormuş bu kandan.bakalım araştırıcam daha.bilgisi olanlar varsa paylaşırlarsa gerçekten iyi olur.

ben de bi ara araştırdım.bu kanları saklayan özel bankalar var.belki büyük hastanelerin bazıları da saklıyodur.max. saklama süresi şimdilik 10 yıl bildiğim kadarıyla.yani kanı sakladınız 10 yıl ihtiyaç olmadı ama 12. yıl ihtiyaç oldu geçmiş olsun.bi de şöyle bişey okudum bi yerde ileride allah göstermesin çok ciddi bi hastalık için bu kan lazım oldu,ama o hastalığın o kanda doğuştan olup olmadığı bilinmiyo yani bu durumda kan bi işe yaramamış oluyo.bilmem ifade edebildim mi?kordon kanı saklanmasıyla ilgili 2 farklı görüş var.biri çok önemli olduğunu savunurken diğeri de saydığım sebeplerden dolayı önemli değil diyo.maliyetli de bi işlem.ilk sözleşme safhasında yaklaşık 1000-2000 dolar gibi galiba bedel ödeniyo sonra da yıllık 200-300 dolar gibi bişeydi sanırım.sonuçta saklanmasının bi zararı olmaz sadece boşa giden para olur çok çok.o da sağlık düşünüldüğünde çok da önemli değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…