Koray Çalışkan'dan çıldırtan Fransa tweti

savrukzeynep

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2014
1.704
1.735
133

GÜNCEL
14 Kasım 2015, 08:15
CHP'nin akıl hocası Koray Çalışkan, Fransa'yı kana bulayan terör saldırılarından sonra attığı twitle çıldırttı.
CHP'nin akıl hocalarından Koray Çalışkan, Fransa'daki eş zamanlı terör saldırılarından Müslümanları sorumlu gösterip, siyasal İslamın iktidar iktidar peydahlaması olarak yorumladı. Çalışkan'ın bu yorumu sosyal medyada büyük tepki çekti.

İşte Çalışkan'ın o analizi:

http://m.haber7.com/haberDetay.php?id=1654069

Çalışkan'ı falan bırakın arkadaşlar.İslam şu an dünyada iyi gözle görülmüyor,bunun sebebi de Işıd gibi örgütler.Ha siz istediğiniz kadar ''gerçek İslam bu değil'' diye bağırın,yabancıların gözünde gerçek İslam o uzun bir süre.Yapanlar da Müslümanlar oluyor doğal olarak onlara göre.

1 tane kitap varken Müslümanlar için, 1000 tane farklı yorumlama, farklı inanma ve farklı uygulama mevcut. Birileri yanlış yapıyor ama kim?

Tanımlamaya gel: 'Chp'nin akıl hocası'
Müslümanları sorumlu gösterip, siyasal İslamın iktidar iktidar peydahlaması olarak yorumladı.
Tweetin hiçbir yerinde müslümanlar sorumlu yazmıyor.
Siyasal islamcılar yani sözde islamcılar sorumlu evet...
Yanlış bunun neresinde?

Hemen yapıstırın cıldırtan tweet diye..yaftalayın islam dusmanı olarak.

Omince bi siyasi islam soyleminin anlamını irdeleyin..siyasi islam, islami terorizmin temelini olusturur..bunlara esip gurleyeceginize, el kaide, ısid gibi silahlı teror orgutlerine esin coşun..

tweet dupeduz gercegi yansıttıgı icin cıldırdınız heralde.

Dinime asıgım, muslumanım fakat muslumanlardan tiksiniyorum, her zaman da dile getiriyorum bunu..hadi linclerinizi bekliyorum.

adam müslümanları hedef göstermemiş ki "siyasi İslamcılık" demiş benim bu kelimelerden anladığım, İslamiyet üzerinden siyaset yapanlar, bunlarla normal müslümanlar arasında bayağı fark var, farkın azaldığı yer, normal müslümanların siyasi İslamcıların peşinden gitmesi, kendilerininin din üzerinden kontrol edilmelerine izin vermeleri, objektif bakışlarını yitirmeleri yani... ısid siyasi bi oluşum değil ama örnek vermek için söylüyorum, bazı normal müslümanların ışidi sempatik bulması gibi yani...

Siyasi islamcılık ile Allah'ın Hz. Muhammed'i elçi kılıp yaymaya çalıştığı İslam aynı değil.

İslam geçen her cümleyi dinsiz olarak algılamadan önce acaba ne demek istemiş diye kafa yorabiliriz.

İşte bu zihniyet Allah aşkıyla yanıp tutuşan Hallac-ı mansurun Ene'l-Hakk dedi şirke girdi kafir deyip idam eden zihniyetle aynı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…