• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

köprü diş

naz034

Keşke hep yaz olsa
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2011
2.639
79
158
merhaba...yaşım 30 ağzımda 4 tane süt dişi var.bunlardan üstteki iki tanesini çektirmek zorunda kaldım.bir tanesini 7 yıl önce çene kemiğinde gömülü bulunan kistleşmiş dişin çekimi nedeniyle kaybettim.ikincisinide bugün çürüdügü için ve dolgusu düştügü için çektirmek zorunda kaldım.şimdi sağlı sollu iki tane boş dişim var.implant yaptırmak istedim ancak çekilen film de sinüslerimin aşağıda olduğu söylendi ve implant yapılamaz dendi...tek çarem köprü mü? bir de 7 yıl önce çekillen dişimin olduğu yerdeki diğer dişler kaymış artık eskisi kadar açıklılk yok.moralim çok bozuk ne yapmamı önerirsiniz?
köprü dişlerin bakımı kolay mı?düşme ihtimali var mı? yardımınız için teşekkür ederim

köprü yaptır dişlerine eğer hala yaptırmadıysan :) köprünün düşmesi pek rastlanan bişey değil. en çok dikkat etmen gereken şey temizliğidir. kaplanan dişlerin alttan çürümesin dikkat et düzenli fırçala ve diş ipi kullan. implant daha sağlıklı olurdu tabi ama sinüslerin zarar görme ihtimali varsa en doğrusu köprü olur. geçmiş olsun diş tedavilerinde hep alternatif vardır moralini bozma :)

köprü yaptır dişlerine eğer hala yaptırmadıysan :) köprünün düşmesi pek rastlanan bişey değil. en çok dikkat etmen gereken şey temizliğidir. kaplanan dişlerin alttan çürümesin dikkat et düzenli fırçala ve diş ipi kullan. implant daha sağlıklı olurdu tabi ama sinüslerin zarar görme ihtimali varsa en doğrusu köprü olur. geçmiş olsun diş tedavilerinde hep alternatif vardır moralini bozma :)

teşekkür ederim.siz diş hekimi misiniz?yoksa köprü dişiniz mi var?dün çektirdigim için iyileşmesi gerekiyor herhalde...

ben de köprü yaptırcam, eski bir konu ama korkuyorum, alttan çürürse dişim diye. çok dikkat etmek gerekiyor sanırım.

Back