Cevabınız için teşekkür ederim.manikkk çok geçmiş olsun, hızlı nefes alıp vermesinin birçok sebebi olabilir ama kahverengi kusma var diyorsunuz, üstelik egzamada olmuş yavrucak, bunları göz önünde bulundurursak hızlı nefes alması ağrıdan olabilir.
Egzaması kene ısırığı sonrası cilt reaksiyonu bile olabilir.
Bilemiyorum tabii ama midesi ağrıyor olabilir, sizi tedirgin etmek istemem ama hızlı nefes alıp vermesi ve normalden fazla su içmesi yarın da devam ederse veterinerinizi haberdar edin, bir şeyler ters gidiyor belli ki.
Genel davranışları nasıl? Huzursuz mu? Kusması kesilince yemeklerini iştahla yemeye başladı mı? Bir de tuvalet alışkanlığında değişiklikler var mı? Çok sık idrara çıkmak veya o kadar su içmeye az idrar yapmak gibi.
Veterinerinizde söylemiş gerçi ama eğer yeniden kusmaya başlarsa veya büyük tuvaletini yaparsa kusmuğunda ve kakasında kan var mı sürekli kontrol edin.
Son bir soru köpeğinizin Lyme aşısı var mıydı?
Tekrar çok geçmiş olsun, umarım en kısa sürede iyileşir, ağrıları ve egzama kaşıntısı yüzünden uyku bozukluğu da yaşıyor şimdi
Kremleri ona hiç göstermeden saklayarak önce güzelce sakinleştirp sonra sürmeye çalışsanız işe yarar mı acaba?
Bazen bizim cimcime de kullanması gereken ilaçları görünce huzursuz oluyor, seviyorum, şarkı bile söylüyorum sakinleşsin diye, rahatladığını anlayınca da ilaçlarını sürüyoruz.
Kene tasmasının etkili olduğunu biliyorum ama içerdiği kimyasallardan ötürü hiç kullanmak istemedim. Zaten ara ara cilt problemleri yaşayan bir köpek.Genel durumunun iyi olmasına çok sevindimHiçbir şey yiyemediği için kaka yapmaması normal, kusma kesildiğine ve iştahı yerinde olduğuna göre kaka yapması normale dönecektir, biraz yumuşak yapması ilaçlardan olabilir sanki, bizim kızda ilaç kullandığında öyle oluyor.
Nefes alıp vermesi hala hızlı mı? Ağrıları olunca nefesi değişiyordur gibi geldi bana ama tabii veteriner daha iyi bilir.
Damlalar maalesef işe yaramıyor, en iyisinin dahi koruyuculuğu 15-20 gün, biz Egedeyiz burası kış mevsiminde de çok soğuk olmadığından pire kene gibi parazitler kışın da ölmüyor Nisan ayı gibi de ölmeyen o parazitler üzerine yenileri ekleniyor aşırı bir pire ve kene sorunu yaşanıyor, defalarca damla kullandık ama buna rağmen yavruma hep pire kene geldi biz çareyi pire tasmasında bulduk, banyo yapacağı zamanlar haricinde hiç çıkarmadan kullandığınızda en az 4 ay pire kene sorunu olmuyor, berbat bir kokusu var ama sağlığı için kullanmak zorundayız, lyme aşısını öneririm çünkü kenelerden bulaşan lyme çok kötü bir hastalık ve evcille yaşayan insanlara bulaşma riski de var, hem onun hem sizin sağlığınız için yavrucak tamamen iyileştiğinde veya bir dahaki rutin aşı döneminde yaptırmanızı tavsiye ederim biraz ağır bir aşıdır zira, genelde enseden yapılıyor ve ense birkaç gün şişiyor, tabii veterinerinize de bir danışın o da uygun bulursa
Yavrum ya ağrıları olunca canları yanınca dertlerini kelimelere de dökemiyorlarkendilerini biraz iyi hissedince de eski şirinliklerini yapıyorlar.
Dilerim hemen iyileşir, uzun sağlıklı bir ömrü olur, bir yerlerine ufacık bir şey olsa insanın keyfi kaçıyor.
Merhaba, siz de benim aklımdaydınız. Burdan size durumu haber verecektim ancak sürekli bir şey oldu yazamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?