• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Köpek ve kediler petshoplarda satılmayacak

ispanakliborek

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2012
10.762
12.403
298
TBMM Çevre Alt Komisyonu, sivil toplum kuruluşlarından (STK) gelen öneriler doğrultusunda önemli değişiklikler yaptı. Artık petshoplarda kedi ve köpek satılmayacak.

Yunus parkları başta olmak üzere hayvanlar kullanılarak yapılan kara ve su sirklerinin yasaklanması öngörüldü.
BALIK VE KUŞ DIŞINDA HAYVAN SATILAMAYACAK
Petshop’larda balık ve kuş dışında hayvan satılmaması yönünde de değişiklik yapıldı. Çevre Komisyonu’nda mayıs ayında görüşülmesi beklenen tasarının aynen kabul edilmesi halinde uygulamaya konulacak bazı düzenlemeler şöyle:
MİKROÇİPLİ TAKİP 
Sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanlar, yerel yönetimlerce kurulan veya izin verilen bakımevlerine götürülecek. Burada kısırlaştırılan, aşılanan ve rehabilite edilen hayvanlaramikroçip takılacak. Daha sonra da sahiplendirilecek. Sahiplendirilemeyenler ise alındıkları ortama bırakılacak. 
BAKIMEVLERİNE ÖZEL ALAN TAHSİS EDİLECEK
Bakımevlerinde güçten düşmüş hayvanlar için özel alan tahsis edilecek. 
Üretimçiftlikleri haricinde hayvan ticareti yapmak yasaklanacak.
Akvaryum balıkları ve kuş türleri yasağın dışında kalacak. Bu hayvanların ticaretinin yapıldığı yerlerde, hayvanların sağlıklarının iyi, barındırıldıkları yerin temiz ve sağlık şartlarına uygun olması zorunlu olacak. 
HAYVANLAR KULLANILAMAYACAK
Hayvanlar acı, ıstırap ya da zarar görecek şekilde filmçekimi, gösteri, reklam ve benzeri işler için kullanılamayacak.
DENEYLERE SINIRLAMA 
Hayvanlar üzerinde yapılacak deneysel çalışmalar, etik kurullarınca düzenlenen eğitimprogramlarına katılarak deney hayvanı kullanım sertifikası alan araştırmacılar tarafından yapılabilecek. Bunların ithalat ve ihracatına Gıda, Tarımve Hayvancılık Bakanlığı izin verecek. 
Başta yunuslar olmak üzere hayvanlar kullanılarak yapılan kara ve su sirklerinin işletilmesi yasaklanacak. Uymayanların işletme ruhsatı iptal edilebilecek.
TASMA ŞART OLACAK 
Kas ve çene yapısı güçlü, tehlike arz edebilecek köpekleri ağızlıksız ve tasmasız dolaştıranlara 500 lira para cezası uygulanacak. 
Ev hayvanlarını satan veya alan kişiler, hayvanlarından kaynaklanan çevre kirliliğini ve insanlara verilebilecek zarar ve rahatsızlıkları önleyici tedbirleri almakla yükümlü olacak. Tedbir alınmamasından kaynaklanan zararları hayvanları sahiplenenler tazmin etmek zorunda kalacak. 
HAYVAN SATAN VE ALANLAR SERTİFİKA ALMAKLA YÜKÜMLÜ OLACAK
Ev hayvanı satan ve alanlar, hayvanların bakımı ve korunması ile ilgili yerel yönetimlerce düzenlenen eğitim programlarına katılarak sertifika almakla yükümlü olacak
HAYVANI USULÜNE UYGUN KESMEYENE CEZA
Hasta, sakat ve yaşlı durumda bulunan veya iyileşemeyecek derecede ağrısı, acısı olan hayvanı usulüne uygun kesmeyen, ağrısız öldürme amacından başka amaçla birine devreden, satan veya alanlara bin lira para cezası uygulanacak.

http://www.gazetea24.com/haber/kopek-ve-kediler-petshoplarda-satilmayacak_23620818.html

Ah, bunlar bir yapilsa...
Tek hosuma gitmeyen, denek hayvalarinda hala acik kapi birakilmasi, bunun acik kapisi falan olmamali, bu vahsettir...
Onun disinda ki pet shoplar, su lanet su parklarinin engellenmesi, hayvanlarin sahiplendirilmesi vs. sureci, gorsem gam yemem sanirim...

Bu arada yeri gelmisken, kullandiginiz kozmetik urunlerinde "no cruelty" ibaresi olanlari tercih edin, lutfen, bu herhengi bir hayvan uzerinde test yapilmadiginin ifadesidir...
Her yil milyonlarca hayvan tekstil ve kozmetik dunyasi icin telef ediliyor, bu kadar dunyevi seyler icin bu canilige dur demek bizim elimizde aslinda...
Bu tekstil urunlerini terih etmeyerek, hayvanlarin denek olmadigi kozmetik urunlerini tercih ederek, bu cinayetlere, canilige ortak olmayiz...
Moda diye giydiginiz su ayi pencesi botlar icin hayvanlara kurklerinden ayirabilmek icin elektrik veriliyor, biraz okursaniz eminim sizin de iciniz elvermez, cok sukur modern dunyadayiz, isinmak icin daha cani olmayan yontemleri, guzellesmek icin daha insani methodlari secebiliriz emin olun...

Dansmarue, konuyu dagittiysam uzgunum, ne zamandir konu acayim diyordum yeri gelince duramadim:)

Ah, bunlar bir yapilsa...
Tek hosuma gitmeyen, denek hayvalarinda hala acik kapi birakilmasi, bunun acik kapisi falan olmamali, bu vahsettir...
Onun disinda ki pet shoplar, su lanet su parklarinin engellenmesi, hayvanlarin sahiplendirilmesi vs. sureci, gorsem gam yemem sanirim...

Bu arada yeri gelmisken, kullandiginiz kozmetik urunlerinde "no cruelty" ibaresi olanlari tercih edin, lutfen, bu herhengi bir hayvan uzerinde test yapilmadiginin ifadesidir...
Her yil milyonlarca hayvan tekstil ve kozmetik dunyasi icin telef ediliyor, bu kadar dunyevi seyler icin bu canilige dur demek bizim elimizde aslinda...
Bu tekstil urunlerini terih etmeyerek, hayvanlarin denek olmadigi kozmetik urunlerini tercih ederek, bu cinayetlere, canilige ortak olmayiz...
Moda diye giydiginiz su ayi pencesi botlar icin hayvanlara kurklerinden ayirabilmek icin elektrik veriliyor, biraz okursaniz eminim sizin de iciniz elvermez, cok sukur modern dunyadayiz, isinmak icin daha cani olmayan yontemleri, guzellesmek icin daha insani methodlari secebiliriz emin olun...

Dansmarue, konuyu dagittiysam uzgunum, ne zamandir konu acayim diyordum yeri gelince duramadim:)

Yok yok bunu da belirtmen iyi oldu. Şimdilik kendimiz takip edicez hayvanlar üzerinde deney yapmayan masum firmaları. Hatta böyle bir başlık olsa bildiğimiz firmaları yazsak hoş olur.

Geçen gün bir konu vardı. O konu sahibinin bunu okumasını isterim. Yurtdışından köpek alan, sonra da köpekler öldüğü için burada bizle üzüntüsünü paylaşan hanım..

Son düzenleme:
Yok yok bunu da belirtmen iyi oldu. Şimdilik kendimiz takip edicez hayvanlar üzerinde deney yapmayan masum firmaları. Hatta böyle bir başlık olsa bildiğimiz firmaları yazsak hoş olur.

Geçen gün bir konu vardı. O konu sahibinin bunu okumasını isterim. Yurtdışından köpek alan, sonra da köpekler öldüğü için burada bizle üzüntüsünü paylaşan hanım..

Ayni konu basligini bende dusundum, fakat yogunluktan hic giremedim o ise...
Kesinlikle bu etik degerlere sahip firmalar, tuketici tarafindan odullendirilmeli...
Yurtdisinda Peta'nin yayinladigi bir liste var, ben burada onu kullaniyorum, cok icime siniyor her kullandigim...
Burada ona onayak olursak harika olur, caniligi teshir etmek gerekli, ustelik insanlar daha da bilinclenir...

Deney yapan markalara ilgili , ilgilenenler için forumdaki aktif konu linki .

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=546218

Bu habere sevindim, hemde çok sevindim:46:
İnşaallah uygulamada sıkıntılar olmaz, shoplarda hayvancıkların durumu içler acısı:50:

heexee,
duyarlılığın için teşekkür ederim, kozmetikle pek aram yoktur, çok kozmetik kullanan biri değilim ama dikkat ediyorum, birde sözde bizler yumuşak yumuşak kullanalım diye :47: üretilen kaz tüyü yastık, yorgan, mont gibi şeyleri de kullanmayalım, o zavallı hayvanların tüylerini çok vahşice koparıyorlar:14:

Hadi inşallah kabul edilir yaa...
Ayy bi de haberlerde demez mi, "hayvanseverler nerden kedi köpek alacak?"
bayanın biri de çıkış diyo ki, "aaa hayıırr onlar çok sevimli hayvanlar" petshoplarda satılmaya devam etsin diyo yani. Aslında kötü niyetinden değil, insanlar bilinçsiz sadece

Bende evimde pisi besliyorum minicikti geldi bana pet shoptan alinmis arkadas bakamamis bana getirdi simdi onu sokaga salsam 1 saat yasayamaz haxir yemek su bulamaz hos bulsada sokaklar tehlikeli .cocuklar sevgisiz büyüyor onlarin iskenceleri cabasi .bu kedi olmasa başka kedi bulur onu sokaktan kurtarir evde bakardim bir arkadas demis evde beslenmesin beslensin onlar hallerinden memnun hemde cokkkk

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu habere sevindim, hemde çok sevindim:46:
İnşaallah uygulamada sıkıntılar olmaz, shoplarda hayvancıkların durumu içler acısı:50:

heexee,
duyarlılığın için teşekkür ederim, kozmetikle pek aram yoktur, çok kozmetik kullanan biri değilim ama dikkat ediyorum, birde sözde bizler yumuşak yumuşak kullanalım diye :47: üretilen kaz tüyü yastık, yorgan, mont gibi şeyleri de kullanmayalım, o zavallı hayvanların tüylerini çok vahşice koparıyorlar:14:
Mune kaz tüyü mont giyen arkadaşlarıma öyle kızıyorum ki o hayvanların canlı canlı bağırtılarak yolunmasına para vermek ne demek ya.Hayvanları sevmek yolda pisi pisi demek değil bu bilince herkes varmalı.Hepsini sevmek korumak.Mesela biz kozmetik alırken hayvanlar üzerinde deney yapmayan markaları seçebiliriz.

bu nasıl olucak evinde köpek kedi bakmak isteyen napıcak :ssz: benim 2 tane kedim var napayım sizce

biraz önce haberlerde gördüm çok sevindim bende :8::8::8::8:
Evimizde beslediğimiz kediye de karışmazlar herhalde.Bizimkiler kediyi çocuğu gibi seviyor.Ölürlerde kedimizi vermezler .Bence bu uygulama yeni hayvan sahiplenenleri kapsayacak.

Back