Yok rahat olun.İyi günler arkadaşlar şimdiden yeni yılınız kutlu olsun.
Dün okul bahçesinde oğlumu köpek ısırdı.Yani ısırma da denilemez belki bilemiyorum ama çok küçücük bir iz var.Kıyafetinin üzerinden ısırılmış.
Köpeğin küpesi var ve bulunduğumuz yerin belediyesi ile iletişime geçip küpe numarasından köpeğin kısırlaştırılmış ve aşılı olduğu bilgisini aldım.Aynı zamanda ısırma olayı gerçekleştikten hemen sonra oğluma kuduz aşısı yapıldı ve aşı kartı oluşturularak 4 doz aşı takvimi oluşturuldu.
Şimdi sizlere sormak istediğim kuduz bulaşı açısından herhangi bir risk var mıdır ?
Sanırım biraz rahatlamaya da ihtiyacım var şimdiden herkese teşekkür ederim.
Teşekkürler sanırım sizin de evcilleriniz var yanlış hatırlamıyorsamYok rahat olun.
Evet var, sokakta baktığım köpeklerim de var. Şehir içinde kuduz görülme ihtimali yok gibi bir şey zaten. Üstelik köpek aşılı, çocuğun aşısı zamanında yapılmış. Hiç sıkıntı olmaz endişe etmeyin. Belediye de yanlış bilgi vermez.Teşekkürler sanırım sizin de evcilleriniz var yanlış hatırlamıyorsam
Belediye yanlış bilgi veremez değil mi küpe numarası felan var offff sanırım iyice stres oldum kusura bakmayın
Gerçekten çok çok teşekkür ederim bir de köpek uyuyormuş oğlum uyurken sevmeye çalışmış sanırım hayvancağız korktu bilemiyorum ama ben yanında yoktum sağolsunlar kimse de yıkayayım dememiş yine de bir sıkıntı olmaz değil mi?Evet var, sokakta baktığım köpeklerim de var. Şehir içinde kuduz görülme ihtimali yok gibi bir şey zaten. Üstelik köpek aşılı, çocuğun aşısı zamanında yapılmış. Hiç sıkıntı olmaz endişe etmeyin. Belediye de yanlış bilgi vermez.
Gereken her şeyi yapmışsınız aşı takibini yapın yeterli çok geçmiş olsunİyi günler arkadaşlar şimdiden yeni yılınız kutlu olsun.
Dün okul bahçesinde oğlumu köpek ısırdı.Yani ısırma da denilemez belki bilemiyorum ama çok küçücük bir iz var.Kıyafetinin üzerinden ısırılmış.
Köpeğin küpesi var ve bulunduğumuz yerin belediyesi ile iletişime geçip küpe numarasından köpeğin kısırlaştırılmış ve aşılı olduğu bilgisini aldım.Aynı zamanda ısırma olayı gerçekleştikten hemen sonra oğluma kuduz aşısı yapıldı ve aşı kartı oluşturularak 4 doz aşı takvimi oluşturuldu.
Şimdi sizlere sormak istediğim kuduz bulaşı açısından herhangi bir risk var mıdır ?
Sanırım biraz rahatlamaya da ihtiyacım var şimdiden herkese teşekkür ederim.
Yok yok olmaz bişey. Yıkamakla kuduzun bir alakası yok zaten. O enfeksiyon kapmasın diye yapılıyor. Hastaneye gitmişsiniz orda temizlenmiş, dezenfekte edilmiştir zaten.Gerçekten çok çok teşekkür ederim bir de köpek uyuyormuş oğlum uyurken sevmeye çalışmış sanırım hayvancağız korktu bilemiyorum ama ben yanında yoktum sağolsunlar kimse de yıkayayım dememiş yine de bir sıkıntı olmaz değil mi?
Peki son bir soru daha sorabilr miyim?Yok yok olmaz bişey. Yıkamakla kuduzun bir alakası yok zaten. O enfeksiyon kapmasın diye yapılıyor. Hastaneye gitmişsiniz orda temizlenmiş, dezenfekte edilmiştir zaten.
Haha hayır ya. Gerek yok çocuğun bünyesini o kadar zorlamaya. Yapmazlar sanırım zaten isteseniz de. Aşıya geç kalınmış durumlarda uygulanıyor sanırım o.Peki son bir soru daha sorabilr miyim?
Kuduz antikoru diye birşey varmış immunglobilin ondan da yaptırsam mı?
Çok teşekkürlerHaha hayır ya. Gerek yok çocuğun bünyesini o kadar zorlamaya. Yapmazlar sanırım zaten isteseniz de. Aşıya geç kalınmış durumlarda uygulanıyor sanırım o.
Teşekkürler belediye aşılı olduğunu söyledi çocuğuma da hemen aşı başlandıAşılıysa hiçbir şey olmaz. Bir köpek beni yalarken dişi batmıştı yanlışlıkla. Yıkadım bir sorun olmadı. Aşılı hayvandan kuduz vakası da hiç duymadım içiniz rahat olsun bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?