Köpek beslemek günahmı?

sedaktl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2010
58
0
:Saruboceq::Saruboceq:arkadaslar merhaba

3 ay önce çok sevımlı bır köpege sahıp cıktım sokaga atıcaklardı henuz 1.5 aylık ıken aldım suan 4 ay bıtecek terrıer cınsı bır kız.geldıgınden berı aılece ona cok ıyı bakıyoruz ve cok sevıyoruz fakat zor gunlerde gecırıyoruz betty eve geldıgınden berı bıze kımse gelmez oldu köpek pis hayvanmıs ve benım annem namaz kılan bır bayan namaz kıldıgı yer ayrı hergun bırılerı evde kopek beslemeyın cok gunah namazın kabul olmaz eve melek gırmez sevabınız azalır böle sölentılerle annemın mıdesını bulandırıyorlar ve ben gunah deıl demekten yoruldum bu konuda bır fıkrınız varmı duydugunuz benımle paylasmak ıstedıgınız yanı bu sölentıler dogrumu?bana yardımcı olun ne olur tuvalet egıtımıde aldı yavas yavas nereye yapıcagını ogrendı onceden halılara yapıordu ben ondan bu tarz solentıler yuzunden vazgecmekıstemıorum bırde hastalık bulastırdıgı sölentılerı cok ılerde cocugum olmazmıs kıst olurmus falan fılan yardıııım

benimde köpeğim var büyükbabam gelmiyor bizim eve keyfi bilir köpekten öncede bardaki içki şişelerini bahane ediyordu gelmiyordu

benimde pek fıkrım yok ama nette arastırınca
--------------------------------------------------------------------------------
Resûl-i Ekrem (s.a.v.) şöyle buyuruyor: «Av, tarla, bahçe, sürü köpekleri müstesna olmak üzere köpek besleyen kimsenin sevabından her gün bir miktar (kıyrât) eksilir.» (Buhâri, K. ez-Zebâih, 6; Müslim, K. el-Müsâkat, 46, 50, 56-58.)
Köpek bulunan eve meleğin girmediğini bildiren hadisler (Ebû Dâvud. K. et-Tahârah, 89; Buhârî Bed'u'l-halk, 7, 17, el-Libâs, 77; Müslim, K. el-Libâs, 81.) de yukarıdaki hadise eklenince çıkan netice şudur: Korunma ve avlanma gibi bir ihtiyaç bulunmadan evlerde köpek beslemek ıslâmda men edilmiştir; çünkü:
a) Köpek besleyecek kadar imkânı olanların bakım ve harcamalarına yoksul, kimsesiz insanlar daha lâyıktır.
b) Tıbbın kesin açıklamalarına göre köpeklerden insanlara geçen bir çok tehlikeli hastalıklar mevcuttur.
c) Köpek yoldan gelip geçeni, misafiri ve bir şey istemek için geleni korkutur, rahatsız eder...
Bununla beraber zararı olmayan köpekler itlâf edilmez; her canlıya merhamet edilir, yardım edilir ve ecir alınır. Bir kuyunun başında susuzluktan ölmek üzere olan bir köpeğe su veren günahkârın ilâhi afva mazhar olduğunu Resûlullah haber vermiştir. (Buhari, K. eş-Şürb, 9; el-Edeb, 27; Müslim, K. es-Selâm, 153.)

Kaynak: Hayreddin Karaman- Günlük Hayatımızda Helaller ve Haramlar alıntı

bunu buldum

Kızlar bu konu şimdi alır başını gider.

Bu gibi konular çok hassas, bence netten veya bir uzmandan bilgi edinin.

X