Köpeğimmmm

Krissi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2016
3.000
2.221
33
Merhaba arkadaşlar benim size bir sorum olacaktı. Benim 6 aylık bir köpeğim var cinsi Japon spitz. Beyaz tatlı sevimli bir hayvancık. Ama büyük bir sorunumuz var. Köpeğim dışarı çıktığında ağzına dışkı bulunca alıyor ve yemeye çalışıyor. Kızıyorum bağırıyorum alıyor kaçıyor başka yerde yemeye devam ediyor. Nasıl önlem alacağım bilmiyorum çok sinirleniyorum eve götürüp hemen yıkıyorum dişlerini fırçalıyorum ama yatağa da çıkıyor mecburum temizlemeye. Her gün bunu yapamam ki ona da yazık.

Neden böyle yapıyor? 10 yaşında Avusturalya terrieri bir köpeğim daha var ailemle yaşayan onda hiç böyle şeyler yaşamadım. Ama bu yapıyor? Doktoruna bu ara gitmiyoruz o nedenle soramıyorum sizden bilgi almak istedim bilen var mı aranızda?

Eve kaka yaptı mı daha önce? Ya da kazara yapınca kızıldı mı?
İki sebeple yapıyor bunu köpekler, 1.si kızıldıysa ortadan kaldırmak için, ikincisi vücuttaki bir eksiklik nedeniyle.

Barınak geçmişi olan köpeklerde de görülür, maalesef düzgün beslenmedikleri için kaka yiyerek doymaya çalışırlar; bu da olabilir. Aklıma başka gelen sebep yok. Benim köpeğim çok şükür hiç yapmadı bu sebeple nasıl düzeltilir bilmiyorum.

İster internetten araştırın isterseniz çeşitli veterinerlere sorun. Hiçbiri olmazsa bir eğitmenle görüşün.

National kanalındaki " köpeklere fısıldayan adam", böyle bir konu için; potasyum eksikliği sebebi yorumunu yapmıştı ve o köpeğe muz yedirmelerini önermişti..

Evet eve ilk geldiğinde yaptığında eşim çok kızdı. Hem çiş için hem kaka için. Baya baya kızdı hemde. Ama dışarda bunu yapması canımı sıkıyor temizliğinden şüphe edip durmadan yıkama ihtiyacı duyuyorum bu da onu yıpratıyor. İnşallah geçer barınakdan almadım arkadaşımın köpeğinin yavrusuydu ondan aldım 2 aylıkken. Şu an 6 aylık. Çiş eğitimi verdim eve yapmıyor ama bu huyu yüzünden deliye dönüyorum.

National kanalındaki " köpeklere fısıldayan adam", böyle bir konu için; potasyum eksikliği sebebi yorumunu yapmıştı ve o köpeğe muz yedirmelerini önermişti..

Muz çok yemiyor ama ben her gece uyumadan önce muhakkak yiyorum ona da bir iki parça veriyorum yiyor severek yiyor hemde. Ara ara da duvar kemiriyor ama bazen unutuyor. Gerçi dikkat ettim ilgilenmediğim Zaman yapıyor.

Duvar da kemiriyorsa kesinlikle vitamin eksikliği var, kesin hem de.

Hem kaka hem duvar vitamin eksikliği.

Duvar da kemiriyorsa kesinlikle vitamin eksikliği var, kesin hem de.

Hem kaka hem duvar vitamin eksikliği.
Doktoru biraz para göz. O yüzden başka bir doktor bulana kadar kendi çabalarımla düzeltmeye çalışacağım ne versem ne vitamini faydalı olur bilmiyorum biraz araştırıp gidip alıp vermeye başlayacağım umarım bu huylarından vazgeçer. Çünkü onu çok seviyorum. Eşim de o böyle yaptıkça bıktım of diyor onu bıktırmamak için genelde ben ilgilenmeye çalışıyorum o görmesin ben görsem de sorun olmaz temizlerim bakarım diye erkekler sabırsız oluyor. Ben 10 sene evlenmeden önce de diğerine baktığım için az çok anlıyorum bakımından ama diğeri hiç böyle şeyler yapmazdı. Çaresiz hissettim kendimi böyle davranınca. Umarım düzeltebilirim.

Başka veteriner bulun, sanki mecbur musunuz paragöz insanı çekmeye...

Elbette mecbur değilim ama bulunduğum yerde iki veteriner var birini şikayet edip geçici kapattırdım yanlış aşı yüzden diğeri de şimdi gittiğim. Başka araştırıyorum

Bunun 2 sebebi olabilir. psikolojik olarak bunu yapıyor olabilir; ya da gerçekten bir hastalığı vardır. Öncelikli olarak bunu belirlemek gerekir. Nedeni belirleyip ortadan kaldırmak en doğru ve kolay yoldur. Aynı zamanda dışkı yemeyi önleyici özel ürünler veteriner hekimlerde bulunmaktadır.

Her zaman yapmıyor çok şımarttığımız Zaman yapıyor dikkat ettim bazen de ilgi çekmeye çalıştığında yapıyor. Ama önlem almak zorundayım çünkü kucağıma alıp eve gelene kadar midem ağzıma geliyor

Eğer haftaiçi götürme imkanınız olursa Avcılar'a veteriner fakültesine götürebilirsiniz. Kan testi yapılıp değerlerinde bir sorun var mı ona bakılır. Fakültenin fiyatları da uygundur.

Eğer haftaiçi götürme imkanınız olursa Avcılar'a veteriner fakültesine götürebilirsiniz. Kan testi yapılıp değerlerinde bir sorun var mı ona bakılır. Fakültenin fiyatları da uygundur.
çok teşekkür ederim evet ev hanımıyım götürebilirim. Yarın bir uğrayayım baktırayım

çok teşekkür ederim evet ev hanımıyım götürebilirim. Yarın bir uğrayayım baktırayım
En garantisi olur, maddi olarak da özel kliniklerden daha uyguna gelir. Dışkı yeme problemi olduğunu söylerseniz belki başka muayene veya tetkikler de yaparlar.

Geçmiş olsun şimdiden :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…