köpeğimizde gençlik hastalığı çıktı? bunu yaşayan var mı

BlackCat

Guru
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2008
5.069
8
slm kızlar. 1-2 hafta önce barınaktan bir köpek aldık. eşimin iş yerinin arkasında geniş alan var. yuva falan herşey var. orada bakılacaktı. köpek dişiydi almadan barınak kısırlaştırlım dedi. bizde tabii dedik. neyse geçen pazar falan geldi köpek. o hareketli kocaman hayvan 3-4 gün sakin sakin yattı. bizde ameliyat olduğu için diye düşündük. ama sonra yemek yememeye başladı. ve devamlı yatmaya. cuma veterinere götürdük. ne yazık ki gençlik hastalığıymış. fakülte de ki hoca %5 ihtimal yaşar diye çok kötü bir rakam verdi.çok üzüldük tabii. başka veterinerlerle görüştük. %50 ye kadar yaşama ihtimali var dediler. bir ilaç varmış tedavide kullanılan. ama temin etmek çok zor. onu ancak ankarada bulduk. ilaç dün geldi. ilaç gelene kadar antibiyotik vitamin ve serum aldı. ama nasıl zayıfladı görmelisiniz. son 2 gündür hareket bile etmiyordu artık. bugün ilaçaca başlamışlar. bizar önce eşim aradı yemek yemeye başlamış.çok sevindim. inşallah kurtulur. sorum bu hastalığı geçiren var mı. neler yapmalıyız.
şuan çok iyi bakılıyor ama ayrıca yapabileceğimiz birşeyler var mı? tekrar yemesi iyi haber tabii. ama daha hastalığı atmış değil. umarım iyileşir dua edin hanımlar. ismi bile yok henüz kuzumun lütfen ölmesin. yaşarsa çok mutlu olacağım.
bu arada cins değil. kırma kocaman siyahlı çirkin birşey ama o hasta bakışları vardı ya mahvetti beni. cumartesi iğne yapmak için işyerine gittim. yavrum kulubesinden bile çıkmak istemiyordu. yürüyecek hali yoktu. kemikleri sayılıyordu. şimdi barınakta serum ilaç alıyor. dua edin hanımlar kızımıza

İnşallah kurtulur köpeğiniz ama gençlik hastalığının çoğu ölümle sonçlanıyor.Bizde bir köpeğiizi bu yüzden kaybetmiştik.

kimse cevap yazmamış ama ben yazayım bari. bizim kara gayet iyi 2 gündür yemek yiyor. bugün kocaman tavuğu yedi çok mutlu oldum. şuan da onun için ciğer yapıyorum. inşallah iyileşecek yarın bakmaya gidersem fotolarını çekerim

inşallah atlatır. bir çok köpek yaşıyor bu hastalığı. aralarında çok mücadele edip bu hastalığı yenenlerde var. belki sizin kara da şanslıdır ve atlatır.

çok geçmiş olsun.

Umarım iyileşir,geçmiş olsun kara kıza
Barınaktan hayvan sahiplendiğiniz için de ayrıca teşekkürler
Gelişmeleri haber verin,en kısa zamanda sağlığına kavuştuğu haberini alırız umarım
Dirençliyse atlatabilir

Cok buyuk gecmis olsun. Umarim cok cabucak atlatir kuzucuk bu hastaligi. Yemeye baslamasina da cok cok sevindim :) Benim de kopegim var 11 yasinda. O da gunlerdir yemek yemiyor, sadece uyuyor. Siz de boyle yazinda korkmadim degil

Cok buyuk gecmis olsun. Umarim cok cabucak atlatir kuzucuk bu hastaligi. Yemeye baslamasina da cok cok sevindim :) Benim de kopegim var 11 yasinda. O da gunlerdir yemek yemiyor, sadece uyuyor. Siz de boyle yazinda korkmadim degil

Sizin köpeğinizde yaşlılık belirtileri var galiba,gençlik hastalığı bebeklerde oluyor diye biliyorum.

inşallah atlatır. bir çok köpek yaşıyor bu hastalığı. aralarında çok mücadele edip bu hastalığı yenenlerde var. belki sizin kara da şanslıdır ve atlatır.

çok geçmiş olsun.

Çok sevindim iyileşmesine,yemek yiyorsa atlattı demektir.

çok sağolun hanımlar. bugün tavuk ciğeri haşlayıp götürdüm. üniversite kalacak yer yok dediği için barınakta şuan kızımız. sağolsunlar yardımcı oldular ayrı büyük bir kafese koymuşlar. ben bugün pazardan beri ilk kez gördüm. bizi görünce sevindi ayağa kalktı . götürdüğüm ciğerlerin yarısını falan yedi. önünde kuru mama ve haşlanmış ette vardı. suyunu tazeledik içtiğini görünce çok mutlu oldum. son gördüğümde su bile içmiyordu. hala zayıf ama onu hareketli görünce mutlu oldum. nefes alırken biraz zorlanıyor ama neşesine kavuşmuş:) hergün antibiyotiğe devam ediliyor. Çarşamba tekrar fakülteye gidecek. umarım atlatır.
köpek aslında bizim değil. eşimin iş yerinin arkasına bağlanmak için alındı. ama hasta olunca tabii eşimle ikimizden başka ilgilenen olmadı hergün eşim mutlaka görmeye barınağa gidiyor. dünde kebap yaptırmış gitmiş köpeğe:) akıllı bıdık sadece etleri yemiş. pilava dokunmamış.
aslında eminim herkes bize gülüyor. ne yazık ki toplumda hayvan sevgisi yok.umarım kızımız iyileşir de herşeye razıyım. eşime şimdiden diyorum ben buradan giderken aklım arkada kalır tayinimiz çıkınca onuda götürelim:) buluruz bir kulube :)

yazıyı görünce bile gözlerim doldu benim bitanecik zeytınım de bu hastalık yüzünden aramızdan ayrılmıştı . fark ettiğiimizde çok geç kalmıştık doktoru elinden geleni yaptı ama olmadı. başın sağolsun canım inan çok iyi anlıyorum seni:'((((

karam dün öldü ne yazık ki

çok üzüldüm başınız sağolsun.

sokak köpeği olarak değilde yinede bir sahibi olarak veda etti hayata inşallah mutludur şimdi.

söz konusu köpekse hiç dayanamam kıyamam. ne zordur onu üzgün görmek bile

başınız sağolsun insan uzun süre kendisine gelemiyor, bende yaşadım aynı şeyi, şimdi tekrar bir yavruyu almaya korkuyorum. tekrardan başınız sağolsun.

ilk sayfalari okuyunca iyilesti sandim sevinmistim.cok üzüldüm.benim de köpeklerimden biri bu hastalik yüzünden ölmüstü. siz belli ki kocaman kalbi olan bi insansiniz elinizden geleni yapmissiniz.

cnm çok üzüldüm...
ama böyle bir köpeğe bakmaya devam ettiğiniz için sizden ve eşinizden allah razı olsun

son anlarında sevgi dolu sahipleri yanında olmuş.. başınız sağolsun..

Başınız sağolsun

başınız sağolsun insan uzun süre kendisine gelemiyor, bende yaşadım aynı şeyi, şimdi tekrar bir yavruyu almaya korkuyorum. tekrardan başınız sağolsun.

ilk sayfalari okuyunca iyilesti sandim sevinmistim.cok üzüldüm.benim de köpeklerimden biri bu hastalik yüzünden ölmüstü. siz belli ki kocaman kalbi olan bi insansiniz elinizden geleni yapmissiniz.

cnm çok üzüldüm...
ama böyle bir köpeğe bakmaya devam ettiğiniz için sizden ve eşinizden allah razı olsun
çok sağolun hanımlar sadece 1-2 hafta bizimleydi ama yine de çok alışmıştık. yemek falan yiyince iyileşecek diye çok umutlanmıştık. ama birden bire öldü. en azından acı çekmedi tek tesellim bu. öldüğünden beri barınağa bile gidemiyorum üzüntüden. evde bir kedim var o teselli veriyor. inşallah hiç bir hayvan sahibi bu acıyı yaşamaz...bir doz daha ilaç bulabilsek belki yaşayacaktı. ama tüm türkiyeyi aradık bulamadık. hala ilaçta çok geriyiz.sadece ithal geliyormuş. aklınızda olsun olurda böyle bir hastalık yaşarsanız ilaçtan en az 3 doz elde etmeye çalışın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…