Köpegim ve hamileligim :(

Yelbur

cücücükkk
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2010
7.073
39
24 agustos 2010 senesinde 9 haftalık bebegim karnımda öldü 17 kasımda da zeytinle tanıştım ona bebegim gibi baktım o unutturdu bana ölen yavrumun acısını.Şimdi 5 haftalık hamileyim ben asla zeytini bırakmam ama çevremdeki insanlar en yakın arkadaşlarım ve ailem beni deli ediyolar bebegini düşünüyoruz diyorlar ama beni sinirlendirip onuda riske atıyorlar bide utanmadan biz biliyoruz biliyoruz diyorlar neyi biliyorlar ben anlamadım hala delirmek üzereyim.asla vazgeçmeme zeytinimden ben onu alırken hamile kalacagımı biliyordum sonuçta onu şimdi ne kimseye veririm nede sokaga atarımmmmmmmmmmmmmm:KK47::KK47::KK47::KK47::KK47::KK47:

sen kulak asma arkadaşım hep konuşur çok konuşurlar....

canım bırtane de zeytın ben de var :KK19:
canım sakın ama sakın kımsenın lafına uyup da kopegınden vazgecme.
onlar cok hassas varlıklar,sevılıp sevılmedıgını hatta terkedıldıklerını bıle hıssedıyorlar .
ben de zeytınımı 2 haftalıgına mecburıyetten emanet etmıstım .
ama canım benım yaa terkedılmıs gıbı hıssetmıs kendını ,sessızlesmıs mamasını yemıyormus
hep uyuyormus .gozlerını kısıp mınık mınık yaslar akıtmıs .ablam anlattıgın da o kadar kotu olmustum kı :KK43:
onlar da bızler gıbı hıssedıyorlar ve pıskolojılerı bozuluyor
senı o yuzden cok ıyı anlıyorum .sakın ondan vazgecme .
belkı aılen de haklı ,hamılelık surecını etkılıyebılır .haksızlar demıyorum .
ama ona gore de bakarsınız .zeytının temızlıgıyle esın ılgılensın bır sure .
banyo tırnaklarıyla esın ılgılensın .bır sure yardım etsın sana .
o zaman bır zararı olacagını sanmıyorum

Ama sonuçta toxoplazmaya yakalanma riskiniz var,bunu da düşündünüz mü?

24 agustos 2010 senesinde 9 haftalık bebegim karnımda öldü 17 kasımda da zeytinle tanıştım ona bebegim gibi baktım o unutturdu bana ölen yavrumun acısını.Şimdi 5 haftalık hamileyim ben asla zeytini bırakmam ama çevremdeki insanlar en yakın arkadaşlarım ve ailem beni deli ediyolar bebegini düşünüyoruz diyorlar ama beni sinirlendirip onuda riske atıyorlar bide utanmadan biz biliyoruz biliyoruz diyorlar neyi biliyorlar ben anlamadım hala delirmek üzereyim.asla vazgeçmeme zeytinimden ben onu alırken hamile kalacagımı biliyordum sonuçta onu şimdi ne kimseye veririm nede sokaga atarımmmmmmmmmmmmmm:KK47::KK47::KK47::KK47::KK47::KK47:

o konuşanları veterinere yonlendir bilgi alsınlar. ama coğu insan böle duşunuyo özellike kedi kopek bakmayanlar tkıcaksın kulaklarını. aşlarınıda zamanında yaptıracaksın

Yurt dışında milletin çocuğu kedinin köpeğin ağzına giriyor hiç hastalanmıyor da bizimkiler bir hassas oluyor...halbuki bizimkilerin de aşısı var temizler de...

Yurt dışında milletin çocuğu kedinin köpeğin ağzına giriyor hiç hastalanmıyor da bizimkiler bir hassas oluyor...halbuki bizimkilerin de aşısı var temizler de...

annem anlatır hep bendde cok kuçukmuşum babamın kurt köpeği varmış. emekleyerek terastaki köğein yanına gitmişim. köpeği hep ısırmışım. annem beni bulduğunda azım yuzum tuy muş. senelerce kopek baktık biz bişeye rastamadık hede öle aşı felan değil. ama bu olmıcak demek de değil. bildiğim kadarıyla aşısını yaptırdınmı bişe olmuyor ama tabi tam oğrenmek lazım.

Ama sonuçta toxoplazmaya yakalanma riskiniz var,bunu da düşündünüz mü?

araştırmadıgınız ne kadarda belli toxoplazmaya sadece kedi ve köpek pisliginden bulaşmaz iyi temizlenmemiş ottan hatta etten bile bulaşır.aynı zamanda aşısı olan bi hayvanda bu virüs olmaz olsa bile insana bulaşması için direk hayvan pisliginin agız yoluyla temas edilmesi lazım.

annem anlatır hep bendde cok kuçukmuşum babamın kurt köpeği varmış. emekleyerek terastaki köğein yanına gitmişim. köpeği hep ısırmışım. annem beni bulduğunda azım yuzum tuy muş. senelerce kopek baktık biz bişeye rastamadık hede öle aşı felan değil. ama bu olmıcak demek de değil. bildiğim kadarıyla aşısını yaptırdınmı bişe olmuyor ama tabi tam oğrenmek lazım.

aynenn aynen bizde yaklaşık 5 yaşımdan beri evde kedi besliyoruz öyle aşı falanda yok tabi o zamanlar hatırlıyorum kedi boynuma dolanırdı ben uyurken öyle yatardık hiçte bişe olmadı hatta kolkay kolay hastalanmam bileee

canım bırtane de zeytın ben de var :KK19:
canım sakın ama sakın kımsenın lafına uyup da kopegınden vazgecme.
onlar cok hassas varlıklar,sevılıp sevılmedıgını hatta terkedıldıklerını bıle hıssedıyorlar .
ben de zeytınımı 2 haftalıgına mecburıyetten emanet etmıstım .
ama canım benım yaa terkedılmıs gıbı hıssetmıs kendını ,sessızlesmıs mamasını yemıyormus
hep uyuyormus .gozlerını kısıp mınık mınık yaslar akıtmıs .ablam anlattıgın da o kadar kotu olmustum kı :KK43:
onlar da bızler gıbı hıssedıyorlar ve pıskolojılerı bozuluyor
senı o yuzden cok ıyı anlıyorum .sakın ondan vazgecme .
belkı aılen de haklı ,hamılelık surecını etkılıyebılır .haksızlar demıyorum .
ama ona gore de bakarsınız .zeytının temızlıgıyle esın ılgılensın bır sure .
banyo tırnaklarıyla esın ılgılensın .bır sure yardım etsın sana .
o zaman bır zararı olacagını sanmıyorum

çok sagol canım vazgeçmiycem zaten bide kedi besliyorum evde :) onuda sokaktan buldum zaten baştan beri sahiplendirmeye çalışıyorum onu ama alıştımda tabiki şimdi ama mecburen onu vericem birisini bulup tabi sürekli görmek şartıyla.

aynenn aynen bizde yaklaşık 5 yaşımdan beri evde kedi besliyoruz öyle aşı falanda yok tabi o zamanlar hatırlıyorum kedi boynuma dolanırdı ben uyurken öyle yatardık hiçte bişe olmadı hatta kolkay kolay hastalanmam bileee

ama tabi insanın cocuğu konu olunca iş değiebiliyo ne kadar temiz olduğunu bilsmde muhakkak kızımın ellerini yıkarım. ne biliyim işte bende muallakta kalıyorum duşununce

ama tabi insanın cocuğu konu olunca iş değiebiliyo ne kadar temiz olduğunu bilsmde muhakkak kızımın ellerini yıkarım. ne biliyim işte bende muallakta kalıyorum duşununce

tabiki çok zor hem hayvan hem bebek bakmak ama allahın izniyle hiç bişi olmaz ben mesela köpek ve kedi var diye evi hergün süpürüyorum sirkeli suyla siliyorum önlemimi alıyoum.allah kısmet ederde bebegimi sag salim dogurursam ilk 3 ay falan çok yaklaştırmam zeytini

ben de bahçemde birçok kedi baktım. hayvanları çok severim.
çocuğun olunca, evcil hayvanın seni ondan kıskanabilir ve bu yüzden ona zarar verebilir.
çok dikkatli olmalısın.
bu konuyla ilgili birkaç haber okumuştum.

Son düzenleme:
tabiki çok zor hem hayvan hem bebek bakmak ama allahın izniyle hiç bişi olmaz ben mesela köpek ve kedi var diye evi hergün süpürüyorum sirkeli suyla siliyorum önlemimi alıyoum.allah kısmet ederde bebegimi sag salim dogurursam ilk 3 ay falan çok yaklaştırmam zeytini

bak aynen seni gibi düşünüyodum. ama anne olunca demekki dikkatimi cekti kedi köpekler kendilerini yalayarak temizler. sen istediğin kadar temiz tut evini sil ve ben cok ii bilirim kopeklerin ağız kokusunu vucut kokusunu gercekten. gezdirmeye cıkarırsın bi anda azına ne attığnı göremezsizn o dışkı olabiliyo ben gördum anlıyomusun o yuzden soyluyorum. bunlar aklıma geldikçe evde bakmaya karşı çıkıyorum cocuğum varken ama cocuk olmasaydı farklı duşunurdum

doktor veya veterinerden bilgi alın baska kimseyi ilgilendirmez bu konu bizim millet herseyi cok biliyormus gibi konusur ben anlamıyorum yabancıların evlerinde kocaman kopekler var cocuklarla icli dıslı onların hep hasta olması lazımdı birde kopekler bebek veya kucuk bir cocugun yanına yaklasmaya cekinir cogu zaman bizim kopegimiz eve bebek geldiginde yanına gitmez bile

benim de kedim olduğu için epey araştırma yaptım,sonuç olarak hayvandan insana geçen hastalıklar aslında hayvandan değil parazitlerinden geçiyormuş.Parazit yumurtaları kıllara yapışıyor,bi şekilde ciğerimizle temas ederse çok zararlı olabiliyormuş.ama eminin ki siz bütün aşılarını yaptırmışsınızdır...insanların ezberden konuşması beni artık deli ediyor.O kadar zararlıysa barınaklarda çalışan ya da veterinerlik yapan kadınlar hamile kaldığında ne yapıyor???
bence en iyisi doktorunuzla konuşun,eğer bi sorun yok derse devam edersiniz birlikte yaşamaya,var derse de geçici süreliğine annenize verirsiniz...
Bu arada hayırlı olsun minik meleğiniz,Allah çocuğunuzu size bağışlasın :KK49::KK49:

araştırmadıgınız ne kadarda belli toxoplazmaya sadece kedi ve köpek pisliginden bulaşmaz iyi temizlenmemiş ottan hatta etten bile bulaşır.aynı zamanda aşısı olan bi hayvanda bu virüs olmaz olsa bile insana bulaşması için direk hayvan pisliginin agız yoluyla temas edilmesi lazım.

Merak etme bende hamile olduğum için,dr umla bile konuştum bu durumu..En yüksek risk kedi köpek pisliğinde ve çiğ ette.Ben niye yorum yapıyosam sanki..

Ne yapmak istersen onu yap...

yelizcim tebrik ederim öncelikle :)
Zaten sen bu konuda çok duyarlısın o yüzden sakın vazgeçme vs demeyeceğim biliyorum seni
Ama tabi bu tür şeyler duymak sinir bozucu oluyor
Aşıları tamsa,bakımı temizliği tam yapılıyorsa hayvanın bir zararı olmaz insana
Bu görüş ülkemizde çok yaygın malesef
Evinde hayvan besliyorsan evin mutlaka pistir,hastalık kapmaya müsaittir,koku olur vs vs
Biz de çok duyuyoruz bu tür şeyleri
Doktorla veterinerle görüştürün yakınlarınızı,açıklamayı onlar yapsın
Ayrıca bir hayvanla büyüyen çocuklar çok daha merhametli duyarlı oluyorlar

sayın konu sahibi lütfen ama lütfen hamileliğiniz için köpeğinizden vazgeçmeyin onu bırakmayın
bakın rusyaya yada başka bir ülkeye kadınının 2 çocugu var bebek köpekleriyle oyun oynatıyor ve bebekler gayet saglıklı
eğer köpeğinizin temizliğini aşılarını düzenli olarak yaptırırsanız hiç bir sorun olmaz eminim bu düşüncenizi köpeğiniz hissetmiştir çok üzülüyordur:KK43:

X