Konya’da burkaya giren Berfin, IŞİD’e katıldı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Konya’da burkaya giren Berfin, IŞİD’e katıldı

KONYA’da eşinden boşanan 2 çocuk annesi Hayriye Telek, 17 yaşındaki kızı Berfin K.’nin, 3 ay önce başladığı Arapça kursu sırasında, önce çarşaf, sonra da burka giydiğini ve 2 hafta önce ise evi terk edip, Suriye’de terör örgütü Irak ve Şam İslam Devleti ’ne (IŞİD) katıldığını söyledi.

Özel bir hastanede çalışan Hayriye Telek, 10 yıl önce eşinden boşandıktan sonra kızlarıyla birlikte yaşamaya başladı. Kuran Kurslarına gidip hafız olan kızı Berfin K., 3 ay önce mahallelerinde açılan ve tabelası dahi bulunmayan Arapça kursuna devam etmeye başladı. Anne Hayriye Telek, kızının Arapça kursu sırasında bir kitabı araştırmak için merkez karatay İlçesi’ndeki bir dergiye ait kitapçıya gittiğini ve orada edindiği arkadaşlarının etkisiyle hareketlerinin de değiştiğini anlattı.

ÖNCE ÇARŞAF, SONRA BURKA GİYDİ

Başörtülü olan kızı Berfin’in ilk önce çarşaf giymeye başladığını belirten Hayriye Telek, şunları söyledi:

”Kızımda son üç aydır ciddi anlamda değişiklikler vardı. Özellikle davranışlarını, kıyafetlerini değiştirmeye başladı. Son bir ayda da ben kendi kızımı tanıyamıyordum. Kızım normal başörtülüydü ama son zamanlarda çarşaf giymeye başladı. Bir süre sonra gözleri açık olacak şekilde yüzünü kapattı. Sonrada tamamen yüzünü kapattı burka giyiyordu, eldiven takıyordu.”

Kızının elinde sürekli cep telefonu olduğunu ve yanından ayırmadığını belirten Hyriye Telek, kızının ğittiği kitapçıda Fatma ve Hamza adlı iki kişiyi tanıdıktan sonra değiştiğini öne sürdü.

VEDA MEKTU BIRAKMIŞ

İki hafta önce işten eve döndükten sonra kızının evde olmadığını fark ettiğini belirten Hayriye Telek, onun bıraktığı veda mektubunu görünce şoke olduğunu söyledi. Annesinin anlattığına göre Berfin K. veda mektubunda şunları yazdı:

"’Önce Tevhid’i öğrendim, sonra Allah kapılarını açtı bana. Ben yanlış bir şey yapmıyorum. Allah için bir şeyler yapmaya çalışıyorum. ’Polise giderseniz ne beni görebilirsiniz ne onlar bulabilirsiniz.”

”TUT ELİMİ CİHADA GİDELİM”

Hayriye Telek, yaptığı araştırmada kızının, Hamza adlı bir erkekten cep telefonuna gelen, "İkimiz yan yana vuruşalım. Tut elimi de gidelim cihada. Kanımızı dökelim bu yolda. Canımızı verelim burada" diye sesli ilahi mesajının ardından evi terk ettiğinin ortaya çıktığını söyledi.

Kızının, bir arkadaşına ”Ben Suriye’deyim. Allah için savaşmaya gidiyorum. Artık kafir bayrağının altında yaşamak istemiyorum” mesajı gönderdiğini belirten Hayriye Telek, ona bir an önce kavuşmak istediğini söyledi.

Kızı kaybolduktan sonra polise başvurup durumu anlattığını belirten Telek, ancak polislerin normal bir kayıp kişi gibi işlem yaptıklarını ve yeteri kadar ilgilenilmediğini ileri sürdü.

Kızının bulunması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan yardım isteyen anne Hayriye Telek, şunları söyledi:

"Çok çaresizim. Bana bu konuda yardım edin. Allah rızası için kim götürdüyse bana bir cevap versinler. Ben kızımı böyle büyütmedim. O çok akıllı, edepli bir çocuktu. Annecim, her ne yaşadıysan, her neredeysen dön. Ben sensiz yapamıyorum. İğneyle ilaçla ayakta duruyorum. Kızım çok koyu Erdoğan ve Davutoğlu hayranıydı. Koyu Ak Partiliydi. Oy toplamak için akrabalarını dolaşırdı. Başbakan’ın mitinglerinde ön saflarda yerini alırdı. Ne olur kızımı kurtarsınlar.”

"ANNEYİ AĞLATMAK GÜNAHTIR”

Hayriye Telek, ”Kızım, inancım var diyorsun. Anneyi ağlatmakta günahtır kızım. Ben bittim tükendim. Elimde fotoğrafın geziyorum. Sen benden bir saat ayrı duramazdın. İşten geç gelsem, ’Neredesin anne’ diye beni arardın kuzum, karagözlü yavrum ne olur dön evine” diyerek Berfin’e yalvardı.

Berfin’in en son 29 Haziran günü bir arkadaşına mesaj gönderdiğini anlatan Hayriye Telek, bu mesajda kızının bulunduğu yerde televizyon ve telefonun olmadığını, günde 2 saat elektriğin olduğunu ve telefonu da o sürede kullanabildiğini, rahat olduğunu, bol bol ahret için çalıştıklarını, mutlu olduğunu belirttiğini anlattı. Annesinin anlattığına göre Berfin bu mesajında şunları yazdı:

”Burada şirk yok, küfür yok, tağut yok, yandaşlar burada. Allah’ın hükümleriyle hükmediliyor. Burada insanlar çok zor durumda yaşıyor. Ama hiçbiri şikayetçi değil, üzgün değil. Burada her ülkeden her ırktan insanlar var. Evlerini ailelerini bırakıp gelmişler. Size ara ara yazacağım, ama telefonun çektiği zamanlarda. Bu numarayı kimseye verme G. Ben kimseye haber vermeden geldim. Polise falan haber verip kimseyi rahatsız etmesinler. Ben onlara söyleseydim engel olurlardı. O yüzden bilmiyorlar. Burada çok rahatız Azerbaycan’dan ablalar var."

http://www.milliyet.com.tr/konya-da-burkaya-giren-berfin--gundem-2086019/

Kizin beynini yikamislar gittigi kursta bu yaslar yanlis yapmaya cok müsait malesef :/ kızın annesine çok üzüldüm yazık haklı olarak kızı icin endiseleniyor Allah yanlış yola saptırmasin kimseyi.

Kizin beynini yikamislar gittigi kursta bu yaslar yanlis yapmaya cok müsait malesef :/ kızın annesine çok üzüldüm yazık haklı olarak kızı icin endiseleniyor Allah yanlış yola saptırmasin kimseyi.

Annesi de hatalı. Çocuğun kanı evde doyuyor, peki beyni nerede doyuyor araştırmış mı?

Birde terör örgütleri dini kullanarak büyüdüklerinin bilinmesi için haber ibret verici. Daha öncede ilk kuruluşunda bunu PKK da yapmıştı dini kulanarak.

Bu nasıl mantıktır bende artık anlamıyorum. Terör yaa bildiğin pisliğin içine gittin ne cihadı allasen. Dini kullanarak dini kötüleyerek dinden uzaklaştırarak bir nesli mahvettiler. Anneyede yazık oda iyi araştırmalıydı. Artık her Allah bir denene inanmak güç. Kuran kursuyuz adı altında bunu kullanarak şeytanlık yapılıyor.

Tabi ki zaten en buyuk suc ailenin ozellikle bu yastaki genclerin cok iyi takip edilmesi gerekir kimlerle gorustugu,internette nerelere girdigi anne bu konuda cok hatali :/ Dinimizi cok cok yanlis tanitiyor bu orgutler bizim dinimiz boyle degil ki bizim dinimiz hosgoru dini ama bu ısid pkk gibi teror orgutleri muslumanlari cok yanlis tanitiyor dunyaya malesef :/

çok fazla kayıt dışı kurs var, diyanete bağlı olmayan, kaydı kuydu olmayan yerlere çocuklar yollanmamalı, kaç yaşında olursa olsunlar

Ailelere çok büyük görev düşüyor, Çocuklarının gittiği yerleri takip etmeliler, arkadaş çevrelerini bilmek zorundalar.
Mahallede 3 ay önce kurs Açılıyor, anne babalarda orda din eğitimi alıyor deyip gönderiyorlar, neden önce kendileri gidip bir bakmıyorlar, Tabelası bile yokmuş, fark etmiş madem neden ilgili yerlere ihbar etmemiş?
Çocuklar evlerinde ailelerince manen doyuma ulaştırılmalı, yoksa böyle ne olduğu belli olmayan kurslarda, kim olduğu, amacının ne olduğu belli olmayan kişilerce beyni de yıkanır, kandırılırda.

Anneye Allah yardım etsin kolay değil, uzaktan ahkam kesmek gibi oluyor ama gerçekler bunlar.
Başka bir kurs olsa kılı kırk yararlardı ama konu Kuran kursu, Arapça kurs vs olunca sorgusuz sualsiz yolluyorlar, denetim sıfır.
Yollamayın, denetimsiz, izinsiz, tabelasız, Milli Eğitim onayı olmayan hiçbir yere yollamayın çocuklarınızı.
Kuran öğrenecekse mahallenizdeki camii ne güne duruyor, Arapça kursu içinde İSMEK var.
İnşallah hiçbir zarar görmeden bir an önce aklı başına gelirde döner veya emniyet bir şekilde bulur bu çocuğu

bu nasıl bi beyin yıkamadır.. nasıl bi yontem izliyolar.. ne yapıyolar.. ne diyolar.. nasıl kandırıyolar.. aklım almıyo !

o kadar üzüldüm ki. bir yanım beter olsun dedi ilk okuduğum an. kız Işid'e katıldı ya. sonra bir durdum düşündüm kız daha 17 yaşında.
beyni daha tazecik. kimbilir nasıl yalanlarla, dolanlarla yıkadılar kızın beynini. bu kız belki örgütün üst kademesindeki birinin cariyesi belki dini nikahlı karısı olacak, yeni mücahitler doğuracak arka arkaya, 25'ine geldiğinde annesi bile tanıyamayacak o kadar doğumdan sonra, belki eline silah alacak 18'ini görmeden ölecek.
küçücük kız. nasıl böyle suistimale uygun bir konuda tek başına bırakılır, tavırlarının değiştiği alenen gözlenmesine rağmen hiçbir müdahale olmaz.
annedir, canı yanıyordur, içi gidiyordur, muhakkak.
keşke daha önce tedbir alınabilseymiş.
yazık. ölmese bile ömrünün en güzel yılları katil bir örgütün elinde uçup gidecek.

Daha öncede ışide katılanların çoğunun konyadan gitme olduğunu duymuştum
Hep tarikat bilmem ne işlerine karşı çıkarım varsa bir değişiklik peşine bırakmam
Çok üzücü bir durum çok yanlış yaptın a be kızım çokkk

marilyn monroe ,
valla bende 4/4'lük anneyim diyemem çünkü annelik çocuğunuzla birlikte öğrenip şekillendirdiğiniz bir duygu.
Fakat bazı annelere babalara kızıyorum, fark ediyorsun ama ilgisiz kalıyorsun, kızın tanıyamayacağın kadar değiştiğini söylüyor anne, demek ki gözle görülür bir değişim var neden ilgilenmedi, hayat mücadelesi veriyor tamam, kendince haklıdır da lakin fakirlik, mücadele çocuklarımızla ilgilenmemenin savunması olamaz, maddiyattan bahsetmiyoruz burda, maddiyattan çok daha Önemlidir manevi doyum, çocuk ailesiyle herşeyi konuşabilmeli, herşeyi anlatabilmeli.
Bu yavrucuğun anneyle sağlam bir diyaloğu olsaydı olay belki de bu şekilde gelişmezdi.

Babayla anne ayrıymış, babalara da kızıyorum, sen eşinden ayrılıyorsun be adam çocuğundan değil, neden bu çocuğun hayatında bir baba figürü yok?

Sonra böyle dövünüyoruz, kimse kusura bakmasın, özür dilerim ama lütfen bakabilecekseniz çocuk yapın, bakabilmek denince hep maddi imkan gibi görülür, Allah rızkını verir denir ama o değil işte, elbet Karnı doyar ama ya ruhu?
Bakabilmekten kasıt çocuğun ruhunun doyumudur, söyleyecek çok lafım var da insanların kalbi kırılır diye çokta yazmak istemiyorum.

Hım orada şirk yokmuş küfür yokmuş hem türkiye kafir gibi gözükmüş öyle yazmış kafir bayrağı altında yaşamak istemiyorum diye cihada gitmiş
Pardon orada kafa kesmiyorlarmıydı ben mi yanlış biliyom nasılda yıkıyorlar beyinleri nasıl...

elbette annelik zordur, kolay mı yeni bir can büyütüyorsun, çiçeğe bile yeterince bakamazsan boynunu büküyor, bir de insan..
kesinlikle çocuğun karınını doyurunca, üstünü giydirince ebeveynlik yaptığını sanıyor bazı insanlar. o baba nasıl bir adam. senin 17 yaşında kızın var.
genç bir kızın en çok bir erkek figürüne ihtiyaç duyacağı an. bu kız babasızlıkla kendinden 20 yaş büyük bir erkeğin metresi olsa namus diye ortalığı ayağa kaldırırdı ama.
bu kızın gözünün önünde insan ölecek, belki kendisi öldürecek. şimdi beyni yıkanmış hem de Din Allah gibi en güçlü kavramlarla, peki bu kız 30 yaşına geldiğinde?
o vicdanındaki yük ne olacak?
hani bazı kadınlar diyor ya kendim için doğurdum diye.
yok öyle bir şey, o çocuğun her ihtiyacını karşılayabilecek misin? bu kızın hayatında nasıl bir boşluk var ki bu kadar radikal bir dönüşüm yaşadı.
yazık, bu kız şimdi bir haber, 3 gün sonra o örgütün kurbanlarından bir farkı kalmayacak, çoğumuz için hiçbir şey ifade etmeyecek.

Aynen katılıyorum, bazı babalar kızlarının namusuyla ilgileniyor sadece, o zaman baba oldukları akıllarına geliyor.
Baba anne kadar önemli rol oynar çocukların hayatında, biyolojik babalığı herkes yapar, baba gibi baba olmaktır marifet.
Kendin için doğurmak diye bir kavramı reddediyorum, böyle birşey olamaz.

Çocuk demek emek demektir.

Bakamayacaksan Dünya'ya yeni bir fert getirmeyeceksin. Ki çocuklar doğduğu andan itibaren sizden farklı bir bireydir, siz onu doğurduğum bebek, ben doğurdum, benim doğrularıma itaat edecek diye düşünerek büyütür ve kendiniz için kurduğunuz hayalleri onun üstünde baskı unsuru olarak kullanırsanız hayal kırıklığına uğrarsınız, sizin hayalleriniz sizin içindir, onun hayalleri de onun için, o sizin rahiminizdeyken size bağlıdır, doğunca bireydir, birey olduğu kabul edilerek hareket edilmelidir.

Çok garip ya... Nerelerde dolanmış da bu kafaya ulaşmış enteresan cidden de. Bir ara da seks cihadı diye bir şey vardı, güya oradaki sözde mücahitlerin cinsel ihtiyacını karşılamak için kadınları davet ediyorlardı. Bunu da öyle mi kandırdılar naptılarsa artık... Aptallıktan başka bir şey degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…