• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayları

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayım

• Tahir Akyürek - AKP

OY: 37 48,1%
  • İbrahim Işık - CHP

OY: 9 11,7%
  • Mustafa Özkan - MHP

OY: 22 28,6%
  • Mustafa Özkafa - SP

OY: 8 10,4%
  • Diğer...

OY: 1 1,3%

• Ankete Katılan
    77
  • Anket Kapalı .

Ausencia

_Alcatraz Kaçkını_
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2012
41.591
141.631
598
Merhabalar ,

Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayınız kim ?

Ankette kullanıcı isminiz gizli kalacaktır .

Adaylar parti adına göre alfabetik olarak yazılmıştır .

Ankette yer almayan partiler ve bağımsız adaylar için diğer seçeneği mevcuttur .

Adayları tanıyalım ;

Tahir Akyürek (d. 1959 Derebucak, Konya Türkiye), Türk siyasetçi.
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Bağ-Kur Konya İl Müdürlüğü'nde Avukat, Konya Ticaret Odası'nda Genel Sekreter olarak görev yaptı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yöneticiliklerde bulundu. Daha sonra Serbest Avukat olarak çalıştı. 2004 yılından itibaren Konya Büyükşehir Belediye Başkanlık görevini yapmakta olan Akyürek, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Not : Diğer 2 adaya ait bilgi Wikipedia sitesinde bulunmadığından yayınlanmamıştır .

Aday bilgileri wikipedia.org sitesinden alınmıştır.

Son düzenleme:
MİLLİ GÖRÜŞ 44 YILDIR HAKKI SAVUNUYOR lütfen islam birliği diyenlere oy verelim a.b diyenleri gördük 12 yıldır anca kutuları doldurdular.
Mustafa Özkafa (d. 1959, Konya), harita mühendisi, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı.

İlkokulu Konya'da tamamladıktan sonra, yüksek öğrenimini Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde yaptı ve Selçuk Üniversitesinden Harita Mühendisi olarak mezun oldu. Siyasi hayatına Refah Partisi ile başlayan Özkafa, partinin değişik kademelerinde görev yaptıktan sonra, Refah Partisi Selçuklu İlçe Başkanlığı görevini üstlendi. 1989 Mahalli Seçimlerinde Refah Partisi tarafından Karatay İlçe Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen Özkafa, yüzde 46’lık bir oy yüzdesiyle Karatay Belediye Başkanlığı’na seçildi. Özkafa, 1994 yerel seçimlerinde yüzde 65 oy oranı ile aynı göreve devam etti. 18 Nisan seçimlerinde yüzde 48 oy oranı ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi. $213941.jpg

Valla Konya'da yaşamıyorum ama eğer yaşasaydım Chp'ye verirdim. O yüzden anketi cevapladım :)

MİLLİ GÖRÜŞ 44 YILDIR HAKKI SAVUNUYOR lütfen islam birliği diyenlere oy verelim a.b diyenleri gördük 12 yıldır anca kutuları doldurdular.
Mustafa Özkafa (d. 1959, Konya), harita mühendisi, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı.

İlkokulu Konya'da tamamladıktan sonra, yüksek öğrenimini Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde yaptı ve Selçuk Üniversitesinden Harita Mühendisi olarak mezun oldu. Siyasi hayatına Refah Partisi ile başlayan Özkafa, partinin değişik kademelerinde görev yaptıktan sonra, Refah Partisi Selçuklu İlçe Başkanlığı görevini üstlendi. 1989 Mahalli Seçimlerinde Refah Partisi tarafından Karatay İlçe Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen Özkafa, yüzde 46’lık bir oy yüzdesiyle Karatay Belediye Başkanlığı’na seçildi. Özkafa, 1994 yerel seçimlerinde yüzde 65 oy oranı ile aynı göreve devam etti. 18 Nisan seçimlerinde yüzde 48 oy oranı ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi.Eki Görüntüle 995762

Ankette yer alan 4 parti mecliste yer alan siyasi partilerden oluşuyor , diğer seçeneği ile vereceğiniz diğer parti ya da bağımsız adayı destekleyebilirsiniz.

İlginiz için teşekkürler .

Şimdi Konya'da yaşayan hemşerilerime e-posta yollattım, toplam Konya'dan 5.330 üyemiz var bakalım katılım nasıl olacak....

Konya yani, kemik bir sehir. Muhafazakar görüsün baskenti gibi. Nasil ki Izmir deyince akla CHP geliyorsa, Konya diyince de simdilik AKP geliyor. Saadet, AKP, MHP böyle döner durur oylar. Süpriz bir sey olacagini hic sanmiyorum.

Konya yani, kemik bir sehir. Muhafazakar görüsün baskenti gibi. Nasil ki Izmir deyince akla CHP geliyorsa, Konya diyince de simdilik AKP geliyor. Saadet, AKP, MHP böyle döner durur oylar. Süpriz bir sey olacagini hic sanmiyorum.

biraz geçmişe bakarsanız Konya'nın meclise hangi partilerden aday yolladığını görebilirsiniz : )

Ankette yer alan 4 parti mecliste yer alan siyasi partilerden oluşuyor , diğer seçeneği ile vereceğiniz diğer parti ya da bağımsız adayı destekleyebilirsiniz.

İlginiz için teşekkürler .

ausencia gunler oncesinden bu dikkatimi cekti aslında,
tum partilerin kesinlesmis adayları acıklanmadan ankete sunmak ne kadar dogru diye...
ama diger partiler veya bagımsızlar netlesince eklenir diye dusunmustum.
fakat senin bu cumlene gore sadece meclisteki partiler mi ekleniyor? yanlıs mı anladım..? ona gore sorum olacak da ;)

ausencia gunler oncesinden bu dikkatimi cekti aslında,
tum partilerin kesinlesmis adayları acıklanmadan ankete sunmak ne kadar dogru diye...
ama diger partiler veya bagımsızlar netlesince eklenir diye dusunmustum.
fakat senin bu cumlene gore sadece meclisteki partiler mi ekleniyor? yanlıs mı anladım..? ona gore sorum olacak da ;)

Şuan için tüm iller tek tek ankete açıldığı için 4 parti üzerinden açıldı anketler , diğer seçeneği de bağımsız adaylar ve ankette yer almayan partiler için açıldı .

Bazı illerde bu 4 parti dışında yüksek oy yüzdesi alan partilerin varlığı doğrudur fakat seçime giren parti sayısı göz önüne alınırsa başlangıç olarak anketlerin bu şekilde açılması uygun görüldü.

Sizlerden gelecek taleplere kapımız her daim açık elbette...

biraz geçmişe bakarsanız Konya'nın meclise hangi partilerden aday yolladığını görebilirsiniz : )

TBMM dönem dönem milletvekili listelerinde geriye gittim de Kazen, bir degisiklik göremedim. Genelde agirlik sag partilerde. Demokrat Parti de sonucta "sag" kesimi temsil ediyordu.
Benim de tezim, Konya`nin köklesmis bir "sag" tabaninin oldugu idi.

11.dönemde Demokrat Parti agirlikli.
Sonra ANAP, DYP, Fazilet, Refah, Saadet, AKP`ye kadar geliyoruz. Arada cikmissa bir iki "sol" milletvekili cikmis o kadar.

Şuan için tüm iller tek tek ankete açıldığı için 4 parti üzerinden açıldı anketler , diğer seçeneği de bağımsız adaylar ve ankette yer almayan partiler için açıldı .

Bazı illerde bu 4 parti dışında yüksek oy yüzdesi alan partilerin varlığı doğrudur fakat seçime giren parti sayısı göz önüne alınırsa başlangıç olarak anketlerin bu şekilde açılması uygun görüldü.

Sizlerden gelecek taleplere kapımız her daim açık elbette...

bu başlık altında konusmak ne kadar dogru oncelikle emin degilim. soru isareti burada aydınlandıgı icin sordum.
X partisi neden yok gibi bir çıkış degil once onu belirteyim, sol goruse sahip olsam da buradaki gibi saadet partisi neden yok sorusundaki gibi yer almasını onemsiyorum.
secimler hakkında baraj sorunu bile tartısılıyorken ve yerel secimler icin aday mı onemli diye anket bile acılıyorken mecliste adı gecenler ile sınırlı tutulması diger partileri yazılı veya gorsel basın gibi yok sayarcasına davranmak, halkı 2li tercihler uzerinden yonlendirmek gibi olmaz mı? aslında bu biraz "eşit koşul" tartısması oluyor. surekli demokrasiden bahsediyoruz fakat varlıgını kabul ediyorsak bu, saglıklılık kosulu olmus oluyor.

Son düzenleme:
bu başlık altında konusmak ne kadar dogru oncelikle emin degilim. soru isareti burada aydınlandıgı icin sordum.
X partisi neden yok gibi bir çıkış degil once onu belirteyim, sol goruse sahip olsam da buradaki gibi saadet partisi neden sorusundaki gibi varlıgını onemsiyorum.
secimler hakkında baraj sorunu bile tartısılıyorken ve yerel secimler icin aday mı onemli diye anket bile acılıyorken mecliste adı gecenler ile sınırlı tutulması diger partileri yazılı veya gorsel basın gibi yok sayarcasına davranmak, halkı 2li tercihler uzerinden yonlendirmek gibi olmaz mı? aslında bu biraz "eşit koşul" tartısması oluyor. surekli demokrasiden bahsediyoruz fakat varlıgı kabul ettigimiz yerde bu, saglıklılık kosulu olmus oluyor.

Yo yo , bu asla önünüze 4 parti koyduk yersen mantığı değil , tüm parti adaylarını ve bağımsız adaylarını düşününce listeler oldukça kalabalıklaşacaktı . BU sebeple diğer seçeneği eklendi , yani bu 4 parti üzerinden seçim yapmak zorunda değil hiç kimse.

Evet mesela konu Konya olunca , zaman zaman önce çıkan parti isimleri bazı illerde değişiyor , ama bu partiyi bu ilde ön planda diye buraya koyup diğer ile koymamakta sorulara neden olacaktı .

Şimdilik listelerin bu şekilde açılmasına karar verdik , dediğim gibi bilinçli bir şartlandırma ile yazılmadı sadece 4 partinin adı .

Yo yo , bu asla önünüze 4 parti koyduk yersen mantığı değil , tüm parti adaylarını ve bağımsız adaylarını düşününce listeler oldukça kalabalıklaşacaktı . BU sebeple diğer seçeneği eklendi , yani bu 4 parti üzerinden seçim yapmak zorunda değil hiç kimse.

Evet mesela konu Konya olunca , zaman zaman önce çıkan parti isimleri bazı illerde değişiyor , ama bu partiyi bu ilde ön planda diye buraya koyup diğer ile koymamakta sorulara neden olacaktı .

Şimdilik listelerin bu şekilde açılmasına karar verdik , dediğim gibi bilinçli bir şartlandırma ile yazılmadı sadece 4 partinin adı .

benim demek istedigim de o zaten,
taleplere gore olacaksa zaten tum illerdeki butun adayları yollayacaktım...
nasıl ki yemek bolumunde herkes emegini ortaya koyuyor ve ankete sunuluyorsa bunun gibi bir talepti.
burada anketin sonucu hicbir seyi belirlemeyecek, bildigim kadarıyla bir kazancı da yok.
yonlendirmeden uzak ve forumda farklı goruslerin paylasımına aracılık ediyor ve bu amacla acıldıgını dusunuyorum. o nedenle diger adayların da yer alması gerektigini soylemeye calısmıstım. yoksa diger turlu basından bir farkı kalmıyor maalesef.
hele ki yerel secimler partilere gore oy verenler olsa da genel secimlerden cok daha farklı bir sisteme sahip olmakla birlikte adayların hizmetin ön plana cıktıgı bir konu.

not: eleştirim senin ozeline degil yanlıs anlamanı istemem, cogu konuda ne kadar adil yorumlar yaptıgını da biliyorum.
tek tek butun illere girip bakmadım ama gorduklerim hep aynıydı, henuz diger partilerin kesin adayları acıklanmadıgı icin eklenmedi sanmıstım o yuzden konya yorumunu gorunce ilkesel bir sorun oldugunu dusundugumu paylasmak istedim.

Belediye seçimlerinde çoğu zaman siyasi partiye değil de kişiye ve yaptığı işlere oy verildiğine inanıyorum.
Konya halkı da muhtemelen yine bu dönem ki belediye başkanını seçeceklerini düşünüyorum.
Sırf ülkenin içinde bulunduğu sebepten dolayı siyasi olarak oy kullanacaklar da olabilir.
Ben merkezde olmadığım için Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığında oyumu siyasi olarak kullanacağım.
Akşehir de yaşıyorum burada da kişiye oy vereceğim...

benimde oyum AKP'ye olacak..bazı arkadaşlar Konya'ya "Muhafazakar görüsün baskenti" demiş.kesinlikle öyle bir şey yok.her kesim insan var Konya'da.AKP ve Tahir Akyürek Konya'ya çok şey kazandırdı.kendi memleketim diye demiyorum ama Konya gerçekten çok güzel bir şehir ve AKP'nin desteğiyle dahada güzelleşti."Gez dünyayı gör Konya'yı"

doğma büyüme konyalı olmanın siyasi görüşe etkisini anlayamadım , arkadaşlar ısrarla belirtmiş! lakin bende doğma büyüme konyalıyım ve oyum CHP 'ye kesinlikle.

Oyum tabiki de Konyayı Konya yapan Saadet partili Mustafa Özkafa'ya
2 dönemdir Tahir Akyürek'in yapamadıklarını o bir dönemde yapmıştı Konyanın Avrupa tarzında bir şehir olması tamamiyle onun sayesindedir. Bu yüzden gerçek bi Konyalı olan Mustafa Özkafaya oyumu vereceğim

KOnya ; açılan sandık % 82.1

[TABLE="width: 524"]
[TR]
[TD="class: pl, align: right"]1.[/TD]
[TD="class: pl"] [/TD]
[TD="class: pl"]AK PARTİ - TAHİR AKYÜREK
Adalet ve Kalkınma Partisi[/TD]
[TD="align: right"]66,8[/TD]
[TD="align: right"]656.698[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: pl, align: right"]2.[/TD]