Bir konu hakkında fikir almak istiyorsunuz. Bunu en çok kullanıcının olduğu Bir Derdim Var başlığında yapıyorsunuz. Neden? Çünkü konuya en kısa zamanda en fazla yanıtı almak istiyorsunuz. Nitekim üyelerin bir çoğu "bu konuyu şu başlıkta açtım ancak kimse cevap yazmadı" diyor. Haklı da şahsen parfüm tavsiyesi isteyen birini bdv'de görsem ki genellikle herkesin ilk girdiği yer orası, cevap yazarım. Ama tutup da "parfüm" başlığına bir gireyim de soru-fikir sorana cevap yazayım demem. Görülen o ki diyenlerin sayısı da az. Bazen bir iki yılı buluyor cevap yazılması.
Sonra bir bakıyorsunuz, evlilik yada ilişkiler içinde yer alması gereken konular bdv'de, kilo sorunu olanlar bdv'de, ağdacı soranlar bdv'de. 2000 sayfayı geçmiş, pasif kalmış konular hala bdv'de. Gelin görün ki ne zaman içinde kitap geçen bir konu açılsa hooop kitap başlığına taşınıyor. Ben kitapla ilgili ancak kariyerimle alakalı fikir almak istiyorum. Üzerinden 12 saat geçmeden konu kitap da değil, Kitap Tavsiyeleri alt başlığına taşınmış.
BDV'yi şişirmeyelim diyorsunuz muhtemelen, tamam. Ancak konuları taşırken eski konulardan başlarsanız daha iyi olmaz mı? Ayrıca BDV'ye açılan konulara 3-5 gün mühlet verip, konu pasifleştikçe diğer başlıklara geçirebilirsiniz. Bunu yaparken de yapılan yorumlardan ziyade konunun içinde sorulan soruya bakmanız daha doğru bir yaklaşım değil midir?
Mesela, ağdacı soran kızımıza, "sende tüylenme varsa kist olabilir" diyen, sorudan ziyade verilen cevaba cevap yazıp "soğan kürünü" dene diyen kullanıcılara mı yoksa kızımızın sorduğu soruya göre mi konuları başlıklara taşımalı? (Birebir olan bir şey değil, cevap yazan kimseyi gücendirmemek adına bu örneği veriyorum).
Seviyorum bu siteyi. Ancak dün başıma gelen olay çok canımı sıktı. BDV'de mi açsaydım konuyu acaba.
forumu amacına uygun kullanmak aslolan.
eğer o bölümler varsa o bölümlere açılmalı konu. parfümün bdvde işi olmamalı. şu kıyafetin altına ne giysem sorusu için moda bölümü var.
sizin dediğiniz gibi yapılsa yani 3 5 gün izin verilse,o zaman bdvde görün karmmaşayı.
her bölümün konusu oraya açılır. hatta şu sanatçımı güzel bumu güzel hadi cevap verine kadar gider konular. 5 gün sonra bdv de kaos başlamış olur.
ve bu alışkanlığa dönüşür. nasıl olsa 5 gün sonra taşıyacaklar diye insanlar rahat rahat bilerek oraya konu açar.
bu çözümden çok sorunu artırır. işinden çıkılamaz.
ben bdv nin editörü olarak her gördüğüm bdv dışı konuyu taşıdım. şu an yenileme olduğundan editörlerin taşıma olayı bir süre ertelendi. bizlerde o tarz konuları yönetime bildiriyoruz,onlar taşşıyor.
inanın ben bdvde saçımın rengini şu renge boyamak istiyorum hangi boya lazım konusunu görmek istemiyorum. çü
nkü koca bir saç bölümü var.
zaten üyeler ilgi alanı olduğu bölümlere bakıyorlar. oranın müdavimi üye arkadaşlar var. bilgili. onlar cevap yazıyorlar gördükçe.
siz
estetik cerrahi yada kadın doğum bölümü ve diyetteki arkadaşlara bakın. onlar orada harika paylaşımlar yapıyorlar. bdvye gerek duymadan hemde. bu bölümlerde bu olabiliyorsa her bölümde olur.
bunu üyelerin benimsemesi gerekiyor. ama bdv ye her konunun açılmasına izin verilirse bu asla olmaz benimsenmez.
bir oje tavsiye edin gibi konular sebebiyle gerçekten çok büyük sorunu olan arkadaşların konularıda arada kaynamaz.