Konuyla ilgili fikri/tecrübesi olan yardım edebilir mi?

sssilaaa3

Guru
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2013
238
154
303
34
İçel Mersin
Merhaba 2,5 aylık kızımda her şeye alerji çıktı. Doktorun yasakladıklarını yazıyorum ..
- Kuzu/Dana eti (koyun serbest) - Tavuk eti - yumurta - tahin/susam - bulgur - çiğ soğan sarımsak - Süt ve süt ürünleri - Çiğ sebzeler - Portakal - mandalina - lahana - karnabahar ..
Kendi sütümü bile ilaçla verebiliyorum..
Geçen kahvaltıda o kadar enerjim düştü ki fıstık ezmesi yedim çocuk acillik oldu meğerse aklıma bile gelmedi içinde peyniraltı suyu varmış ne alaka dedim
Bebeği için doktor böyle söyledikten sonra ona güvendiniz mi yoksa teste mi götürdünüz 2,5 aylık bebeğe alerji testi yapılır mı? Bir de enerjim o kadar düşüyor ki herşey yasak. Kahvaltıda 2 yumurta domates salatalık 3 çeşit peynir yeşil siyah zeytin çikolata yiyen biriydim şimdi sadece salatalık domates zeytine düştüm. Yine rahatlamazsa gluteni de kesecekmiş işte o zaman biterim
Çevremdekiler zaten alerjik mama veriyosun sütü kes sana da yazık diyorlar ama sütüm göğüslerimden akarken ortalık hastalık kaynarken onu en güzel ilacından korumasından nasıl mahrum bırakayım diyorum. Kafam o kadar karışık ki.
Benim gibi anneler nasıl beslenip ayakta duruyorsunuz? Yardım edin nolur

Ben açıkçası anne sütü güzellemesini çok yapamıyorum. Mamalar da artık anne sütüne çok yakın içerikte. Herşeye yasak konmuş ilaçla süt veriyorum diyorsunuz ne kadar fayda sağlayacak ki ? Üstelik siz bu kadar yasağa ne kadar dayanacaksınız hani üç beş ürün olsa anlarım ama ne yiyeceksiniz mesela ? Ben uzun süre emziremedim sütüm yoktu ama hiç demedim keşke emzirebilseydim diye. Vücudumdan çıkan şey bebeğime alerji yapıyor olsaydı bebeğime mama verirdim açıkçası.

Benim oğluma da alerjik bebek olabilir, dediler 2 aylıkkken. Neredeyse tüm gıdaları yasakladı doktor sizin gibi. Kahvaltıda zeytin, akşam yemeğinde de domates yiyordum. Psikolojim bozuldu, sütüm azaldı, oğlum kilo almadı. Zaten kolikti. 1 ay diyet yaptıktan sonra lanet olsun deyip bıraktım. Çünkü hem faydası olmadı hem de ben aç kaldım. Oğlumun sıkıntıları da 4. ayda geçti. 1 yaşından önce de testler doğru sonuç vermiyor. Size teşhis nasıl koyuldu?

Zor bir süreç ama biraz daha dayanın. Daha çok küçük alerji tersti yaptırmayın derim. Benim kızın sa süt ve süt ürünlerine alerjisi vardı hastanelik oluyordu. 1 yaşına basmadan geçti alerjisi

Ben de aynı düşüncedeyim işte. Ama doktor kesme diyor. Sütümü sağınca su gibi. Öyle düşünme besler diyor ama mamayla 4 saat tok kalan bebeğim 45 dk emiyor ama yarım saat sonra açlık ağlaması başlıyor mama veriyorum. Doyurmadığına eminim. Ama doktor alacağını alıyor diyor. Vicdan yapıyorum galiba herkes bir şey söylüyor

Daha tam da koyulamadı aslında. 1 gün boyunca sütümü vermedim sadece alerjik mama verdim çok huzurluydu. Süt verince gaz / şişkinlik/ huzursuzluk / vücutta kabarmalar oldu. Ben diyete başladım. Sonra emzirince gaz dışında başka sorunu kalmadı. Şimdi aşırı gazlı yine. Diyetime yeni şeyler ekledi yine olmazsa gluteni kesicem dedi işte. Anne sütünü kesmeme izin vermiyor. Kızım yaşıtlarından da önde gidiyor maşallah kilo ve boy oranı gayet iyi. Sütü kessem de beslenememe durumu olmayacak. Kafam karışık

Sütünü kesme bence de daha cok erken Allah yardimcin olsun. Anne sutu evet cok onemli ama sagligin psikolojin de onemli. Ben 5 ay emzirdim sütüm de cok yoktu yani daha da emzirmek icin dunyalari verirdim. Enerji yapacak baska sevyler dr ye

Bu kadar stress yapma teshis kesinse diyetine sadık kalarak emzirebildiğin kadar emzir 1 damla bile olsa , yanındada mama takviyesiyle devam et buda bir yöntem,sen ne kadar rahat mutlu relax olursa bebeğinde aynı ruh halinde olur unutma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…