• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konut kredisi bu işlerden anlayanlar lütfen bakabilir mi

soralbeysu

Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2023
837
460
23
Arkadaşlar hemen konuya giriyorum
Evimiz yok şuan gündemde olan ilk evimden yararlanmayı düşünüyoruz tabi eğer çıkarsa
Benim 10 yıllık iş hayatı geçmişim var (10 yıl aynı şirkette yöneticiydim) fakat son 1 yıldır çalışmıyorum tüp bebek tedavisi görüyorum gerçi 2. De kimyasal oldu artık vazeçtim o ayrı konu tabi psikolojik olarakta çok yıprandım bu yaza doğru çalışma hayatına tekrar girmeyi planlıyorum zaten ev hayatı hiç bana göre değil.
Eşimde 15 yıldır iş hayatında geçen sene iş değiştirdi şuan yeni iş yerinde 9 aylık çalışan geriye dönük 15 yılı var. Fakat geçmiş yıllarda 1 bankadan icralık oldu ödendi fakat kara listede diye düşünüyorum 5 yıl dolmadı henüz.

Şimdi bu konut kredisi için benim sicil vs tertemiz eğer olur ise ben çekeceğim (1 milyon ortalama birikim var çekersek 2 milyon çekecektik) fakat şuan çalışmıyorum ben bu krediden yararlanamam mı yani ben çekeceğim eşim ödeyecek ben işe girene kadar nasıl olacak kefil mi lazım benim işe girmem mi lazım girsem yeni başlamış olacağım ee nasıl olacak 6 ay sigorta vs. vs yani bu işin mümkünü nedir elimize geçen fırsatı kaçırmak istemiyoruz hayatımızda hiçte alım satım kredi yapmadık bankacı yada bu işlerden anlayanlarsan bilgi rica ediyorum

Şimdiden dönüşler için teşekkür ederim 🙏

Gayrimenkul işi yapıyoruz karı koca.
İlk evim kredisi için kesin bir şey yok. Kredi puanınız önemli banka için. Benim bir maaşım yokken puanım iyi olduğu için kredi cekebilmistim
Evet kesin birşey yok fakat ümit yani bundan 6 sene önce 0.99 ile kredi ile ev almışlardı siz daha iyi hatırlarsanız o dönem birikimimiz ve cesaretimiz yoktu. Bu yıl çıkarda eğer çalışmadığım için kredi alamazsam çok üzülürüm çünkü çalışacağım eğer çalışma hayatm şuan olmadığı için alamazsam işe girmeyi hızlandıracaktım bu kısım çok önemli açıkçası şuan 1 milyon birimdi ve eşimin işinden başka gelirimiz yok çünkü

Evet kesin birşey yok fakat ümit yani bundan 6 sene önce 0.99 ile kredi ile ev almışlardı siz daha iyi hatırlarsanız o dönem birikimimiz ve cesaretimiz yoktu. Bu yıl çıkarda eğer çalışmadığım için kredi alamazsam çok üzülürüm çünkü çalışacağım eğer çalışma hayatm şuan olmadığı için alamazsam işe girmeyi hızlandıracaktım bu kısım çok önemli açıkçası şuan 1 milyon birimdi ve eşimin işinden başka gelirimiz yok çünkü
0.69 0.99 a krediler vardı evet.
Biz de bekliyoruz çünkü gayrimenkul satışları artacak bu sayede

Back