- 12 Ekim 2022
- 1.673
- 4.154
- Konu Sahibi AyselSilahimiGetir
Herkese selam, bugün eşimle bir ev bulduk 3.600.000₺ye ama bizim 1.200.000₺ye ihtiyacımız var. Sicillerimiz iyi bir problem yok ama bankalar 1 eylülde kredileri açacaktı açmadı. Bu durumda kredi miktarı yüksek kalıyor vermemelerinden çok korkuyoruz ve ödemeleri de çok yüksek.
Bankacı bir müşterime danıştım attığı mesaj ise şöyle:
Konut kredileri şuan kullanılabilir değil
Ya çok düşük miktarda yada çok yüksel faiz oranında (2.40 ile 4.50 Arası )
Ama birkaç hafta içerisinde kamu bankalarında 1.20 faiz 120 ay vadeli kredi kampanyası beklemiyor (ilk evim kredisi )
Üzerine kayıtlı ev olmayanlara özel kredi olacak. Demiş.
Aranızda yakın dönemde konut kredisi çekebilen var mı ? Normalde beklemek istiyorum aslında başka çaremde yok zaten ama ev düşeş geldi kaçırmak istemiyorum panik yaptığımda düşünemiyorum tutulu kalanlardanım sizce ne yapılması mantıklı? Beklemek mi ? yoksa çekebildiğimiz kredilere girip ailelere de kredi çektirip birleştirmek mi parayı?
Bankacı bir müşterime danıştım attığı mesaj ise şöyle:
Konut kredileri şuan kullanılabilir değil
Ya çok düşük miktarda yada çok yüksel faiz oranında (2.40 ile 4.50 Arası )
Ama birkaç hafta içerisinde kamu bankalarında 1.20 faiz 120 ay vadeli kredi kampanyası beklemiyor (ilk evim kredisi )
Üzerine kayıtlı ev olmayanlara özel kredi olacak. Demiş.
Aranızda yakın dönemde konut kredisi çekebilen var mı ? Normalde beklemek istiyorum aslında başka çaremde yok zaten ama ev düşeş geldi kaçırmak istemiyorum panik yaptığımda düşünemiyorum tutulu kalanlardanım sizce ne yapılması mantıklı? Beklemek mi ? yoksa çekebildiğimiz kredilere girip ailelere de kredi çektirip birleştirmek mi parayı?