Konuşma Problemleri Konusmasi yeterli mi?

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

yellowdaisyy

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2008
4.118
18
318
Mrhaba kizlar
birkac konuyu okudum oncelikle hasta yavrulara acil sifalar diliyorum.
ben size birsey sormak istiyordum. Kizim suan 18 aylik ve baba, pisi pisi, miyam (miyav demek istiyor) yemek verip istemeyince iyom gibi birsey diyor. anne araba diyor
dedigimizi buyuk olcude anladigini dusunuyorum. pencereyi kapat diyorum biraz zaman
gecsede anliyip yapiyor yada kapiyi, tv yi kapiyor. yastik getir diyorum getiriyor.
kizlar bu sozlukler yeterli mi? endiselendigim nokta uzun suredir hep ayni sozler
hic arttirmiyor birde suan krese basldi orda mutlu ama biz yurtdisindayiz orda korece konusuluyor acaba gerilermi turkcesi yada ilerlemezmi?? siz bu konuda ne dusunuyorsunuz
cok endiseliyim gercekten. ben surekli konusmaya calisiyorum ama tek benle nasil
olucak baba da ilgileniyor ama cok fazla degil .

oğlum 17 aylık ve birkaç kelime dışında bizde konuşmuyoruz
elimden gelen herşeyi yaptığıma inanıyorum
herşeyi anlatıyorum,hayvanları,eşyaları,kişileri vs vs
ama hiçbir değişiklik yok!
belki zamana ihtiyacı var konuşması için ama annelik işte,ilerlemesini istiyorum

bazı çocukların yapısı bu canım onların hazır oldukları zamanı beklicez
ama kreşte farklı bir dil kullanılıyor olmasından kaynaklı olabilir belkide
türk kreşinde olsaydı bildiği,duyduğu kelimeleri konuşması kolay olabilirdi

zamana ihtiyacı var diye düşünüyorum.
kızım 20 aylık olduğunda başlamıştı konuşmaya.
bende endişeleniyordum o zamanlar.
sonrasında ise bir anda dillendi.

senin durumunda belki kreşin olumsuzluğu olabilir.
çocuk iki dili aynı anda kavramada güçlük çekebilir...

Çocuğunuzun kreşinde başka bir dilin konuşulması elbetteki eksi bir yön.

Ama kızınıza kitap okuyarak onun kelime hazinesini genişletebilirsiniz. Onunla büyük bir insanla konuşuyormuş gibi konuşun.

Belki daha zamanı vardır, hemen telaş etmeyin ama varsa eğer Türklerin olduğu bir kreşe vermeniz sizin çin çok avantajlı olur.

merhaba bence endiselenmeyin bende yurtdisinda yasiyorum benim kizimda 28 aylik.evde kendi dilimizi konusuyoruz dogal olarak kizim sadece onu konusuyor krese gidincede bunlarin dilini ogrenecek dolayisiyla ikisini bir arada aliyor hatta bizim 3 dil.cocuklarin o kadar alicilari yuksekki ne verirsen onu aliyor,ama evde sadece turkce konusun,daha kucuk senin kiz endiselenecek bir durum yok,her cocugun gelisimi ayri,belki birden acilacak...hep hikayeler.ninniler yani ilgisini cekecek seylere ozen gosterin.kolay gelsin:)

tesekkur ederim yorumlariniz icin , desteginiz icin. kitap okumadim hic kizima ona agirlik
vereyim o zaman . hayvan resimleri dolu bir kitap aldim
cevirip cevirip ona bakiyoruz ben surekli soyluyorum isimlerini,bazende bulasiklari yikarken oda yanimda duruyor sandalye cikip beni izliyor suyla oynuyor. ben o siradada konusmaya calisiyorum, kasiklari yikiyorum tabagi yikiyorum, simdide bardagi diyorum.
duruladiktan sonra ona veryorum bulasikliga koyuyor
ali babayi dinliyoruz birlikte bende hayvanlar cikinca tekrar tekrar isimlerini soyluyorum
simdi nerde kedi gorse mivam diyor :)
martta iznimiz var 1 ay kalacagiz bu surede biraz daha ilerler umarim.

kuzum burda turk kresi maalesef yok bunuda cok zor bulduk
cocuk nufusu cok fazla heryer doluydu ama burasi temiz iyi biryer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…