- Konu Sahibi Anneyim annemm
-
bak annem falan dediğim oluyor, yanlış mı yapıyorum? hep oğlum diye mi hitap etmek gerekiyor? bilmediğim için soruyorum, cevaplarsanız sevinirimLütfen çocuğunuza anneciğim demeyin.anne olan sizsiniz.kızım da geç konuştu..aynen sizin dediğiniz gibi idi o da.kreş dediler. Büyüdükçe düzeldi konuşması ama geç oldu.ancak 6 yaşında düzgün konuştu .zihinsel bir sorun yoksa düzeltir ama tabi siz yine doktora götürün.
size verebileceğim tek tavsiye, bende çok işe yaramış olan kitap okumaktır. Kitaplar ve çizimler hayatımızın önemli bir parçası. Kitap okuyamıyorsanız şu 74 parçalık mıknatıslı tahta setleri var, en fazla 60 lira. beraber o küçük tahtaya çizimleri yapıp, küçük magnetlerle şekiller oluşturup bolca kelime öğretebilirsinizMerhabalar,size birsey danışmak istiyorum,oğlum 29 aylık hala konuşması net değil cümleleri de anne aç baba lel(gel),abba(abla) papat(kapat)gibi.balona memem-islak mendile ememe gibi şeyler yani,birçok kelimesi var ama bunları ben babası ve ablası anlıyoruz, konuşmasının arkasından evet annecim ıslak mendil gibi diyerek düzeltiyorum,14 aylıkken arabaya ababa diyordu hala aynı hiç düzeltme çabasına girmiyor ne yapabilirim neler tavsiye edersiniz neden bir türlü düzeltmiyor düzeltme çabasına girmiyor,kendince bir dil oluşurdu onu konuşuyor anlamamazliktan geliyorum gösteriyor söyleyip veriyorum ama birdahakine yine aynı
Oğlum yada ismiyle hitap etmek bence daha doğru..bence dedim ama bununla ilgili yazılar da var..sonuçta 29 aylık bir çocuk bizim gibi düşünmez...kavramlar onun hayal dünyasında farklıdır. .birde bizim zamanımızda yoktu anneciğim halacağım teyzeciğim gibi kelimeler.ben birkaç yıldır duyuyorum.açıkçası nereden çıktı merak ediyorum?bak annem falan dediğim oluyor, yanlış mı yapıyorum? hep oğlum diye mi hitap etmek gerekiyor? bilmediğim için soruyorum, cevaplarsanız sevinirim
Kitap okuyorum hatta doğduğundan beri TV telefon tablet asla vermedim izletmedim,kitap okumami beklemiyordu o zaman da emzirirken okuyordum mecburen dinliyordu o zaman ama sütten kestigim için şimdi uyuturken okuyorum istemiyor bazen alıyor kitabı kucağında tutuyor,kelime olarak bildiği şeyler var ama doğru çıkarmıyor mesela özür dilerim demesi gerektiği yerde ben özür dilemedin diyorum ömüm deyip bırakıyor gibisize verebileceğim tek tavsiye, bende çok işe yaramış olan kitap okumaktır. Kitaplar ve çizimler hayatımızın önemli bir parçası. Kitap okuyamıyorsanız şu 74 parçalık mıknatıslı tahta setleri var, en fazla 60 lira. beraber o küçük tahtaya çizimleri yapıp, küçük magnetlerle şekiller oluşturup bolca kelime öğretebilirsiniz
Üç yaşta beklenilen şeylerin başka olduğu derken? anlamadın beklenen ne?artık konuşup anlatmaktan çenem yoruldu inanın ama bu düzeltme çabasının olması beni çok üzüyorBüyük oğlumun konuşmada sıkıntısı var, birçok harfi çıkaramıyor.
Son araştırmalarıma göre 4 yaşın bir kriter olduğunu öğrendim ve şu pandeminin biraz durulmasını bekliyorum doktor için.
Yine aynı araştırmalarımda 3 yaşta beklenen şeylerin başka olduğunu da okudum, siz 29 aylık diyorsunuz.
Çok üzerine gitmeden, sürekli düzeltmeden ancak bütün kelimeleri yavaşça söyleyerek pratik yaptırabilirsiniz.
Bol kitap okuyun, konuşun, sohbet edin ve heceleme yöntemi ile ona düzgün şekilde tekrar yaptırın.
Doktora da götürdüm devlette bir psikiyatriye,24 aylıktı o zaman şöyle bir bakti,bana birkaç soru sordu ona göre gelişimi normal erkek çocukları geç konuşur dedi ama bu konuşma için hangi bölüme gitmem gerek bilmiyorum, pedagog ile görüşmem mi lazımLütfen çocuğunuza anneciğim demeyin.anne olan sizsiniz.kızım da geç konuştu..aynen sizin dediğiniz gibi idi o da.kreş dediler. Büyüdükçe düzeldi konuşması ama geç oldu.ancak 6 yaşında düzgün konuştu .zihinsel bir sorun yoksa düzeltir ama tabi siz yine doktora götürün.
Bende çocuk psikiyatristine götürdüm.o da başka bir oda var oraya yönlendirdi.test yaptılar ama 3 yaşında idi kızım..soruların çoğuna cevap veremedi.özel eğitim alsın dediler birde kreş dediler.ben kreşe yazdırdım. 8 ay sonra tekrar gittik.ne sordularsa cevapladı.dili dönmediği zaman gösteriyordu.içiniz rahat değilse özel e götürün ama onlarda pahalı.ben dil terapistine götürmek istedim.3 yıl önce 40 dk si 140 tl demişlerdi.zaten 1 ay sonra da konuşmaya başladı,götürmedimDoktora da götürdüm devlette bir psikiyatriye,24 aylıktı o zaman şöyle bir bakti,bana birkaç soru sordu ona göre gelişimi normal erkek çocukları geç konuşur dedi ama bu konuşma için hangi bölüme gitmem gerek bilmiyorum, pedagog ile görüşmem mi lazım
Parasıni falan düşünmüyorum,biz bir ilcedeyiz öğretmeniz Ankara'da ailemiz ara tatilde oraya gidince ancak iyi birini bulup götürebilirim buradaki hastanede birçok bölüm yok bile,benim oğlum da şöyle mesela sorunca gösteriyor ama mesela bu ne desem kendince bişey söylüyor anlaşılmıyor karşı taraftan,bir arkadaşım pedagog ona danıştım şuan normal diyor üç yaşa doğru anlaşılmaz ise o zaman dil terapisine gidersin ama 4 yaştan önce dil terapistleri de çalışmak istemiyor dedi,soruların cevabını veremedi demişsiniz sözel olarak mi cevap veremedi yoksa göstermesini mi istedilerBende çocuk psikiyatristine götürdüm.o da başka bir oda var oraya yönlendirdi.test yaptılar ama 3 yaşında idi kızım..soruların çoğuna cevap veremedi.özel eğitim alsın dediler birde kreş dediler.ben kreşe yazdırdım. 8 ay sonra tekrar gittik.ne sordularsa cevapladı.dili dönmediği zaman gösteriyordu.içiniz rahat değilse özel e götürün ama onlarda pahalı.ben dil terapistine götürmek istedim.3 yıl önce 40 dk si 140 tl demişlerdi.zaten 1 ay sonra da konuşmaya başladı,götürmedim
Evet yanlış hitap ediyorsunuz.Onun rolünden çalma gibi bir durum bubak annem falan dediğim oluyor, yanlış mı yapıyorum? hep oğlum diye mi hitap etmek gerekiyor? bilmediğim için soruyorum, cevaplarsanız sevinirim
Mesela küpler var.köprü yapıyor,aynısını yap diyor.resim gösteriyor hangisi uçar, hangisi havlar diyor..söylemiyor ama gösteriyor.hangisi kedi diyor..Parasıni falan düşünmüyorum,biz bir ilcedeyiz öğretmeniz Ankara'da ailemiz ara tatilde oraya gidince ancak iyi birini bulup götürebilirim buradaki hastanede birçok bölüm yok bile,benim oğlum da şöyle mesela sorunca gösteriyor ama mesela bu ne desem kendince bişey söylüyor anlaşılmıyor karşı taraftan,bir arkadaşım pedagog ona danıştım şuan normal diyor üç yaşa doğru anlaşılmaz ise o zaman dil terapisine gidersin ama 4 yaştan önce dil terapistleri de çalışmak istemiyor dedi,soruların cevabını veremedi demişsiniz sözel olarak mi cevap veremedi yoksa göstermesini mi istediler
En doğrusu oğlum değil ismiyle hitap etmek. Annem , aşkım , paşam. Vs kullanılması doğru değil. Bu sadece erkek çocuklarında değil kız çocuklarında da aynı şekilde. Biz sevmelere doyamayan anneler için zor ama çocuklarımız için her şeyi yapmamız mümkün diye düşünüyorum.bak annem falan dediğim oluyor, yanlış mı yapıyorum? hep oğlum diye mi hitap etmek gerekiyor? bilmediğim için soruyorum, cevaplarsanız sevinirim
İşte onu araştırın diyorum.Üç yaşta beklenilen şeylerin başka olduğu derken? anlamadın beklenen ne?artık konuşup anlatmaktan çenem yoruldu inanın ama bu düzeltme çabasının olması beni çok üzüyor
İnşallah 36 ayı bulmadan çözülür yavrumun dili, hem o hem ben rahatlariz insallahErkeklerin konuşma yaşı ortalama 36 ayi buluyor.
En doğru telaffuz yaşı da 4 den başlıyor.
Daha erken muhakkak konuşanlar da var.
Ama bu devirde çoğu aileler aynı konuları dert edinmiş durumda daha sonra düzeliyor endişe etmeyin
Canım çözülsede dili bazı kelimeleri bilerek yanlış konuşuyorlar bak benim çocuk 4 oldu ama ona rağmen bazen bildiği kelimeyi değiştiriyor. Ama yanlış söyledin sen doğru konuşmayı biliyorsun diyorum bana verdiği cevap ben böyle seviyorum diyor .İnşallah 36 ayı bulmadan çözülür yavrumun dili, hem o hem ben rahatlariz insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?