Konuşma Problemleri konuşma terapisti tavsiye

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
merhaba, önce bir çocuk gelişimcisinden yardım almanızı öneririm. çocuğunuzun yaşına göre hangi gelişim aşamasında olduğunu tespit edecek, yapılması gereken sağlık kontrolü varsa onları önerecek ilk başta.
çocuğunuz sizin söylediğiniz şeyleri anlıyor mu? bizim çocuk doktorumuz algılaması konuşmasından daha önemli demişti. benim kızım da uzun zaman ıhh ıhhlarla idare etti.. bir de beden dilini kullanıp işaretle basit birkaç kelimeyle derdini anlatmaya alışmıştı. çevremizdeki herkes onun bu anlatımına gülüp söylediklerini anlayınca devam etti..
her çocuk birbirinden farklı. gelişim evreleri de farklı oluyor. eğer söylediklerinizi anlıyor ve beden diliyle yanıtlıyorsa lütfen önce bir çocuk gelişim uzmanı ile görüşün. çocuklarla çalışmalar yapan psikolog da olabilir. konuşma terapistlerinin alanı genelde kekemelik, afazi,pelteklik gibi konuşma bozukluklarıyla ilgili. çocuk gelişimcisi ya da psikolog değerlendirmesini yaptıktan sonra evde yapabileceğiniz çalışmalar önererek yönlendirebilir. devlet hastanelerinin çoğunda çocuk psikoloğu bulunuyor..

Cevabın için teşekkür ederim baba diyor dede diyor anne diyor söylediğim herseyi anlıyor psikoloğa götürdüm yasitlarindan sadece konuşma olarak geride. Size göre konuşma terapistine gitmelimiyim

Cevabın için teşekkür ederim baba diyor dede diyor anne diyor söylediğim herseyi anlıyor psikoloğa götürdüm yasitlarindan sadece konuşma olarak geride. Size göre konuşma terapistine gitmelimiyim

sizinki de benim kızım gibi tembel sanırım :) bu konuda terapi değil birebir eğitim etkili.. biz çocuk gelişimci bir arkadaşımızın yönlendirmesiyle kartlarla çalışmaya başladık. nesne resimlerinin olduğu eğitici kartlar var kitapevlerinde falan satılan. eşleştirme kartları vardı evde.. aynısını bulma oyunu oynuyorduk. şimdi isimleri tekrar ediyoruz. her söylemek için çabaladığında alkış falan yapıyoruz. kızım onun hareketlerini anladığımızı biliyor. anlamamak sadece hırçınlaşmasına sebep oluyordu. şöyle bir çözüm bulduk. yine ne söylediğini anlıyoruz ama şunu mu demek istedin, hadi birlikte söyleyelim diye heceliyoruz. genelde katılıyor bize.. 3 haftada kullandığı kelime sayısı iki kattan fazla arttı..
televizyonu kapatın ve oyun oynayın birlikte. çocuğunuzu en iyi siz tanıyorsunuz, sevdiği oyuncaklar ve ödüllendirmelerle konuşmasına teşvik edin. yarım yamalak söylediği kelimeleri bile alkışlayın. o yarımlar bir süre sonra bütüne dönüşüyor. ha bir de ilk olarak tek heceli kelimeleri tekrarlayın demişti bize çocuk gelişimcimiz. at, al, gel, el, ev, göz, kaş, diş gibi.. mesela saçlarından başlayıp yüzünü dillendiriyorum ben, gece yatarken saçlarına, gözlerine, kaşlarına, yanaklarına falan iyi geceler deme oyunu oynuyoruz. şimdi kendisi bir bir sayıyor yüzünde ne var ne yok..

kreş çok çok geliştiriyor böyle çocukları. Benim kızımda 3 yaşına doğru hala konuşmuyordu. mesela anne ıhh diyip suyu göstermesi, anne ıhh diyip ışığı gösterip kapat demesi vs gibi, 4 ayda cümle kurmaya başladı, kelime haznesi inanılmaz gelişti. kreşin psikoloğu ilk günden itibaren beni motive etti zaten, problem yok sadece zamanı geldiğinde konuşacak diye. öncelikle bi psikologdan tabiiki görüş alın ama kreşe verip sosyalleşmesinide sağlayın bence..

Merhaba, ben okul öncesi öğretmeniyim. Evde eğitici öğretici aktiviteler, oyun grupları, atölye çalışmaları düzenliyorum, doğal olarak sürekli çok sayıda çocuk gelişimcisiyle, pedagogla, psikologla ve bir çok çocukla iç içeyim. Size pek yakın olmasa bile, bizim kekeme çocuklarımızla, peltek çocuklarımızla ve sadece hırıltı şeklinde belirsiz-huzursun inleme türü sesler çıkaran çocuklarımızla çalışan bir hanım var, kendisine yönlendiriyoruz. Kendisi lisede çocuk gelişimi, ardından okul öncesi öğretmenliği okuyup Kanada'da konuşma ve ifade engelleri üzerine eğitim almış, bu alanda çalışıyor. Oldukça başarılı sonuçlar aldık bu zamana kadar. Ebeveyn ile, çocuk ile, gelişim süreci ile yakından ilgili olması en büyük avantajı, her seans sonrası mutlaka rapor şeklinde sunuyor. Fiyat konusunda falan hiç çekinmeyin, bunlar medikal seans gibi değil, oyun-etkinlik-aktivite arasına yedirilmiş şeyler. Çocuğun sıkılmaması adına da çok etkili. Ücreti de terapi, psikolojik danışmanlık, doktor tedavisi gibi değil, saatlik, çıkarılan programa göre, ilgilenirseniz iletişim bilgilerini ulaştırayım.

Merhaba iletisim bilgilerini bana gonderebilirmisiniz

Merhabalar BAHÇELİEVLER -BAKIRKÖY CİVARINDA NERGİS TÜRKÖZ TEKİN ADLI ÇOK İYİ BİR KONUŞMA TERAPİSTİ VAR.SİZE YARDIMCI OLUR .

Merhaba, kizıniz kocaman olmustur simdi allah bagislasın, konusması nasıl oldu, terapiste gittinizmi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…