• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşma tarzı

Fulya irem2311

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2016
395
218
33
Arkadaşlar, bu konuda bir değişim yaratmak istiyorum kendimde. Bilmiyorum nasıl olur..
Şimdi aile içinde normal şehir ağzıyla konuşuyorum.bundan pek memnun değilim.İstanbul türkçesiyle söylediğim bazı şeyleri anlamıyorlar, başlıyorum şehir ağzına yine.
Dışarda, işte daha resmiyim tabi.istanbul türkçesiyle konuşuyorum.ciddi bi ses tonuyla.ama ağzımdan kaçıyor arada bi kaç kelime.iki kuzenim var neşelidirler biraz.onlarla konulurken kahkaha, gülücük havada uçuşur.takılır espri yaparız.çok neşeli cıvılcıvıl konuşmam, genel yapım ciddidir biraz.kişiye ayak uyduruyorum yani.şaka yerine göre ama her zaman güzel konuşmak istiyorum karar alıyorum, olmuyor. Hani şöyle aradığınızda çağrı merkezlerinde falan kibar kibar konuşan bayan sesleri vardır. O tarz konuşmak istiyorum.Onlar da mı yapmacıktır mesela..siz nasıl konuşuyorsunuz.. Ne düşünüyorsunuz merak ediyorum

İstanbul türkçesi falan bilmem:) yakınlarımın yanında istediğin gibi konuşuyorum hatta bazen argo. İşteyken daha resmiyim argo kullanmam okadar.. ses tonumun iyi olduğunu genelde söylerler ama bunun için özel bi çabam olmadı.

Siz bence yerine göre konuşmaya çalışın biraz zor olur ama ancak böyle halledilebilir ve evet çağrı merkezindeki gibi konuşmak hem yapmacık hem abartı olur bence

e belli yörelerin şiveleri var evet.. bende memlekete gittiğimde kayar yani konuşmam..
istanbulda oturuyorum istanbul türkçesi diye birşey duymadım..
Aslında var öyle bir tabir dil bilgisi kurallarına uyarak konuşma şekline kısaca Istanbul Türkçesi deniyor yani bence öyle yoksa okuduğum duyduğum birşey yok bu konuda

e belli yörelerin şiveleri var evet.. bende memlekete gittiğimde kayar yani konuşmam..
istanbulda oturuyorum istanbul türkçesi diye birşey duymadım..
Sen bide benim memleketi bilsen anlaşıcam diye canım çıkıyordu sık sık gitmeyince insan başta garipsiyor

Sen bide benim memleketi bilsen anlaşıcam diye canım çıkıyordu sık sık gitmeyince insan başta garipsiyor

ahah ben kv min söylediklerini 5 sene sonra falan anlamaya başladım:)) ki komşu memleketiz.. eşimin abisinin hala söylediklerinin yarısını anlamıyorum :KK53:

Ben kendimi 2.bir lisan öğreniyormuş gibi hissediyordum :KK53:havluya peşkir patatese kartol deniyor düşün artık :KK76:bu bunun gibi birçok değişiklik

oo bayağı değişik şeyler varmış..
bizde mesela şive kayar ama ne olduğu bellidir eni sonu..
eşimlerde dediğin gibi değişik isimleri var bazı şeylerin..

Back
X