Konuşma geriliği ve dikkat problemi olan 3 yaş çocukta ilaç kullanımı

dolaresmary

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2024
4
0
Herkese merhaba,3 yaşindaki oğlum henüz konusamiyor.Göz teması,yönerge alma,ortak etkilesim vs yok denecek kadar azdı.Uzun zamandır özel eğitim ve duyu bütünleme terapisi alıyoruz.Çok şükür biraz toparladik.Yonerge alma,goz temasi artti,algisi da iyi fakat anlamli konusma yok,ekolali başladı,dediklerimizi tekrar ediyor fakat kendiliginden anlamli kelimeleri cumleleri birkac tane.Hem nörolog hem psikaytrist algısının iyi oldugunu sadece biraz sakinlesmesi gerektigini söyledi.Sosyal etkilesimi cok arttı,cocuklara ve insanlara duyarsiz değil ama hani eli işte gözü oynaşta derler ya tam o durumdayız.Size bakmadan sizinle etkilesime giriyor,dediklerinizi yapiyor ama gözleri hep etrafta bir arayiş icerisinde.Surekli bi kesif surecinde,bu da odaklanmamizi zorlastiriyor.Iki doktor da ilaç verdi,hircinligi bi nebze azalacak ve konsantrasyonu artacak dediler ama esim de ben de henüz 3 yaş icin ilaca gerek var mi diye düşünüyoruz.Bi taraftan ilaci deneyim,biraz toparlansin ozguveni artsin gerisi corap söküğü gibi gelir diyorum,bi taraftan da 3 yaşta o ilacin yan etkilerinden korkuyorum.Ilac konusunda tecrubeli annelerin deneyimlerini merak ediyorum.Ilaci birakinca her sey duzelmeyecek bunun da farkindayim.Ilactan ziyade diyet ve detoks daha cok mantigima yatiyo ama işte bu ikilem bizi mahvetti.

Merhaba bizde hemen hemen aynı durumu yaşıyoruz sadece kelimelerimiz çok ama çoğu net değil dediğiniz gibi eli işte gözü oynasta psikiyatrist test yaptı testi yapan Dr ince motoru iyi kaba motoru gelişmemiş özel eğitim alsa iyi olur diye teste yazdı ama psikiyatrist ben uygun görmüyorum özel wgitim için rapor yazamam dedi ilaç içinde küçük henüz smart up OMEGA diye bir ilaç önerdi bu arada oğlum 4 yaşında şimdi ikinci çocuğa hamileyim napcam bilmiyorum

Smart up çok iyi bir balik yaği,ilaç degil.Balik yagi algiya bayagi iyi geliyo ama tek basina yeterli degil.Biz ilaç fikrini tamamen kapattik simdilik.Detoks basladim.Bagirsak ve karacigerleri temizleyecegiz.Bir de gluten,seker ve süt ürünlerini bırakmak gerekiyor.Bayagi 15-16 tane bitkisel takviyeye basladik bakalim neler olacak.Bize de teşhis koymadi psikiyatr,o yuzden ozel eğitimi ayrica kendi bütçemizle aliyoruz.Tabi ki cok maliyetli oluyor.Allah sizin yardimciniz olsun.Ben de ikinci cocugu cok istiyorum,oglum yalniz buyumesin diye ama mental olarak cöktüm resmen:))

Takviyeleri kim verdi?

Takviyeleri cok okudum arastirdim.Cocugunu otizmden kurtarmis annelerle konustum.Danismanlik veren anneler var.Bu konuyla ilgili egitimler almis.Onlardan biri ile görüştüm Tavsiyelerini aldim.Daha sonra cocuk doktorumuza,psikaytristimize,cocuk kardiyologuna,cocuk gastroenterolojiye ve cocuk norologuna gidip onaylarini aldim.Gerekli tetkikleri yaptirdim.Kullanmaya basladim.Istanbul Sisli de oturuyorum.Bu civarda daha da uç rakamlar egitimde.Nisantasinda Hakan Saday var.Cok iyi bir ozel egitimci.

Merhaba durumunuz nasıl oldu acaba biz anaokuluna başladık ama uyum problemimiz var
Merhabalar.Biz de kreşe başladik.Hala konusamiyoruz.Cok cabaliyor söylemeye çalışıyor ama kelime duzeyinde.Kendini ifade edemedigi her an yine kaygi düzeyi pik yapiyo.Kreşte biz de uyum sorunu yaşıyoruz yani aglamiyo mutlu giriyor iceriye ama grup calismalarina pek dahil olmuyor.Diger cocuklar ogretmenin direktiflerini neredeyse birebir uygularken bizimki kösede borularla,oyuncaklarla vs ilgileniyor.Ama ogretmenimiz guzel yonlendiriyor,ilgileniyor.Ara sira kendi haline birakiyor ki diger cocuklarda da oluyomus bu durum.Bi taraftan algi problemimiz olmadigindan icim rahat bi taraftan da bazi seyler icin gec kalmaktan korkuyorum ama elimizden geleni yapıyoruz.Daha fazlasi nasil yapilir ben de bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…