- 28 Mayıs 2024
- 4
- 0
- Konu Sahibi dolaresmary
Herkese merhaba,3 yaşindaki oğlum henüz konusamiyor.Göz teması,yönerge alma,ortak etkilesim vs yok denecek kadar azdı.Uzun zamandır özel eğitim ve duyu bütünleme terapisi alıyoruz.Çok şükür biraz toparladik.Yonerge alma,goz temasi artti,algisi da iyi fakat anlamli konusma yok,ekolali başladı,dediklerimizi tekrar ediyor fakat kendiliginden anlamli kelimeleri cumleleri birkac tane.Hem nörolog hem psikaytrist algısının iyi oldugunu sadece biraz sakinlesmesi gerektigini söyledi.Sosyal etkilesimi cok arttı,cocuklara ve insanlara duyarsiz değil ama hani eli işte gözü oynaşta derler ya tam o durumdayız.Size bakmadan sizinle etkilesime giriyor,dediklerinizi yapiyor ama gözleri hep etrafta bir arayiş icerisinde.Surekli bi kesif surecinde,bu da odaklanmamizi zorlastiriyor.Iki doktor da ilaç verdi,hircinligi bi nebze azalacak ve konsantrasyonu artacak dediler ama esim de ben de henüz 3 yaş icin ilaca gerek var mi diye düşünüyoruz.Bi taraftan ilaci deneyim,biraz toparlansin ozguveni artsin gerisi corap söküğü gibi gelir diyorum,bi taraftan da 3 yaşta o ilacin yan etkilerinden korkuyorum.Ilac konusunda tecrubeli annelerin deneyimlerini merak ediyorum.Ilaci birakinca her sey duzelmeyecek bunun da farkindayim.Ilactan ziyade diyet ve detoks daha cok mantigima yatiyo ama işte bu ikilem bizi mahvetti.