• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

konuşamıyorummm..

axgxustos_bxoxcexgxi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
kızlar ben birisyle konuşurken tıkanıp kalıyorum özelliklede tartışmalarda böle karşımdaki çok kolay ezio beni..ben haklıda olsam.bunun önüne nasıl geçeblirim..çatır çatır bende savunim kendimi..sonradan kazanılırmıki bu yada yetenek işi falanmı???..ooff yaaa

bu kendine güvenle alakalı bir durum bence...sen kendine güvendiğin sürece kimse ezemez seni ne gücüyle ne laflarıyla...kendi kendini motive et,karşındaki insanın senden üstün bir tarafı var mı da ona sessiz kalıyorsun..o nasıl savunuyorsa kendini sende savun....ama dediğim gibi belki aile ortamında fazla susturuldunuz,yada arkadaş ortamında...ama bunu kendi kendinize atlatbilirsiniz...biraz güven o kadar...
sevgiler...

Bende tam aksine tartismalarda takir takir konusurum...:icecream:
Konusurken kasma kendini rahat ol...

ßénİ dé kİmsé susturamaz ...:icecream:
béncé bu İnsanın doğasıyla İlgİlİ sonradan kazanılacak
bİrşéy olduğunu zannétmém :kahve:

kızlar ben birisyle konuşurken tıkanıp kalıyorum özelliklede tartışmalarda böle karşımdaki çok kolay ezio beni..ben haklıda olsam.bunun önüne nasıl geçeblirim..çatır çatır bende savunim kendimi..sonradan kazanılırmıki bu yada yetenek işi falanmı???..ooff yaaa

canım benimde kardeşim senin gibiydi yani söylemek isteyipte bir türlü söyleyemeyen içine atan biri... o böle şeylere meraklıdır. telkin var bir tane özgüven ve ego güçlendirmeyle ilğili onları dinledi. öle bunu yap onu yapma gibi telkin değil. ney sesi var işitme eşiğinin altında bazı cümleler geçiyor.. kız kardeşimde baya faydalı oldu eskiden çabuk sinirlenirdi şimdi daha sakin ve öle haksızlığı yiyip oturmuyor çatır çatır cevaplarını veriyorlaelaelaelaelae

kızlar teşekkür ederim.mesela şöle bi durum oluo biriyle tartşırken karşımdaki kişi eğer çok i savunuyosa kendini ben sus pus kalıyorum.söliceklerimi unutuyorum.bazen şöel yapıyorum telefonda tartışmak gerekio ya diyelim önce yazıyorum kağıda söliceklerimi ve ordan yardım alıyorum.belki tuhafınıza gidecek ama öle yapıorum.özgüvene sıfır.kiitap okumayla falan değiştirebilirmiyim kendimi.keşke bende siizn gibi çatır çatır konuşabilsem:(((

cnm bende senin gibiyim ama şu son zmnlarda biraz azaldığını fark ettim.kendine güvenle alakası var tabi ama kitap okumanında kattıkları fazla ne kadar çok okursan okadar rahat ve akıcı konuşursn ama önce kendine güvenmen rahat olman lazım.

canım yaaaa..çok özendim sana kendimi hiç sevmiyorum ben aptal gibi hissediyorum:((sen nasıl çözdün okuyarak falanmı???

Bir başkası konuşmaya başladığında bilinç altında -ben şimdi bu konuda ne konuşacam ki-onun benden daha çok bilgisi vardır-o konuşurken dinletiyor ben şimdi konuşmaya başlasam kim dinler ki beni vs..gibi şeyleri kurma bilinç altından bunları çıkartıyorsun.
bilgiye dayalı konuşmalarda ,eğer okonu hakkında yeterli bilgin yoksa bunu direk söylemesin."araştırma yapmam lazım,bu konu hakkında pek bir bilgiye sahip değilim "demek bile bir konuşmadır.Yani bilgi tabanlı konularda bilgili ve o konuyla ilgili tecrüben varsa konuşursun.Ancak,normal günlük hayatın akışına bağlı konuşmaları seri ve pratik zekanla örnekler vererek konuşabilimen için ya hayatta çok tecrübe sahibi olup,içine kapalı olmaman yada çok kitap okuyup öncelikli olarak okuduğun kitapların içeriğini bir arkadaşına anlatarak yapabilirsin.
daha da güzel ve akıcı konuşmak için
-bilgi yönlü kitaplar okumalısın (alanlarını belirlemelisin,öncelikli alanların ilgi duydukların olmalı)
-öncelikle ailenle çok sıkı iletişimin olmalı yakın çevrenle konuşmayı denemelisin
-bol kitap okuyup,günlük konuşma dilini geliştirebilirsin
-al kağıdı kalemi yazı yazmayı dene (hiçbirşey yazamazsın,buda senin konuşma yeteneğinin bir parçasını gösterir)
-demekki bir hikaye kitabı yazmayı deneyerek kendini standartların üzerinde durmanı sağlayabilirsin
yalnız başına iken bir konu belirle ve sanki karşında insanlar varmış ve onlar seni dinliyorlarmış gibi konuş ve onlara başından geçen iyi veya kötü olaydan bahset.Bu seni deli yapmaz :) merak etme...konuşma yeteğini güçlendirirsin
-ne zamanki kağıda birşeyleri düşünmeden,önceden tasarlamadan döktürmeyi başarıp,yazabiliyorsan ,,çok çok çok iyi konuşmaya başlamışsındır.

ayrıca kitap okurken yanında bir sözlüğü bulundur.Anlamını bilmediğin kelimelere bakma bunları öğrenmeni ,kitap okurken konuşma yeteğini geliştirirken,bilmediğin kelimelerin anlamlarını öğrenmen,bilgi hazneni genişletecektir.Bilgin geliştikçe kendine güvenin artacak...yürümen bile değişecek.daha dik başın yukarda yürüyeceksin.Eminim şuan hafif kanburumsu ,ezik duruşun ve yürüyüşün olabilir bu normaldir.Ruh halinin ,bedene yansıması şeklidir.böyleysen ,bu durumdan da kurtulursun...Bilgi ve okumak güçtür.

bende bu konudan muzdaribim maalesef ama benim ki sadece kavga esnasında oluyor yoksa günlük hayatta herşeyi araştıran ve hatta kitap okuyan biriyim.insanlarlada iyidir diyoloğum ama konu tartışmaya gelince doğru kelimeleri bulamıyorum nedense.bilgiyle alakalı birşey değil ama benim için.eğer bilgim yoksa konu hakkında yorum yapmam zaten ben nasıl aşarım ki acaba.

bende bu konudan muzdaribim maalesef ama benim ki sadece kavga esnasında oluyor yoksa günlük hayatta herşeyi araştıran ve hatta kitap okuyan biriyim.insanlarlada iyidir diyoloğum ama konu tartışmaya gelince doğru kelimeleri bulamıyorum nedense.bilgiyle alakalı birşey değil ama benim için.eğer bilgim yoksa konu hakkında yorum yapmam zaten ben nasıl aşarım ki acaba.

bnede aslında en çok bu durumdan şikayetciyim.tartışmalarda beni çok kolay altüst edebilirsin:((oooooff yaa pianonunda deiği gibi ezik bi kişiliğim var yürüyüşüm yine öle:(

bazen bana da aynısı olur tam tartışmanın can alıcı yerinde tıkanır kalırım...bazen de ben cevap veririm ama karşımdaki beni umursamaz bu çok sinir bozucu bir durum... o yüzden kiminle tartışmak gerek kiminle değil onu öğrenmek lazım herhalde ....sen karşındakine ne kadar laf anlatırsan anlat o seni dinlemiyorsa senin söylediklerinin bir değeri olmaz.... yani bunun eziklikle ya da bilgisizlikle bir alakası yok bence

sosyal etkinliklere katıl,bol kitap ve bilgi yoğunluğu yenmende çok fayda olacaktır.

bende aynı durumdayım... fisfisfis

kitap okumakla ve özgüvenle alakalı şüphesiz bu durum arkadaşların dediği gibi...

ben bu aralar Murat Tunalı'nın "Başarılı ve güzel konuşma sanatı" adlı kitabını okuyorum... kişisel gelişim kitaplarına inanmam aslında ama bu kitap yararlı bilgiler taşıyor... harfi harfine yapmasamda aklımın bir köşesinde o taktikler bulunur... toplum önünde konuşmak, telefonda konuşmak, tartışmalar gibi bölümleri var... internetten araştır istersen beğenirsen oku... yerimseniben

bende aynı durumdayım... fisfisfis

kitap okumakla ve özgüvenle alakalı şüphesiz bu durum arkadaşların dediği gibi...

ben bu aralar Murat Tunalı'nın "Başarılı ve güzel konuşma sanatı" adlı kitabını okuyorum... kişisel gelişim kitaplarına inanmam aslında ama bu kitap yararlı bilgiler taşıyor... harfi harfine yapmasamda aklımın bir köşesinde o taktikler bulunur... toplum önünde konuşmak, telefonda konuşmak, tartışmalar gibi bölümleri var... internetten araştır istersen beğenirsen oku... yerimseniben

tşk ederim canım yaa..bi bakim bne bu kitaba netten..bide böle kitaqplarda sölenenleri pek uygulayamıyoruz..yaaa artık böle keşke şunu da deseydim demek istemiyorum çatır çatır bende konuşmak istiom..kendimi başkalarının karşısında aptal gibi hissetmekten bıktım:(((

Ya bende öyleyim cnm yaa aslında konuşmasına konuşurum ama özellikle tartıştığım kişi yeni tanıştığım kişiyse tutulup kalıyorum.Ve verdiğim cevaplar da çok saçma oluyo.Sonradan kendime kızıyorum bunun için ve bir sürü laf buluyorum,keşke şöyle deseydim böle deseydim die.Ama o kişi karşıma gelince tık yok.Bide çok çekingenim yaa.Belkide yeni tanıştığım insanlar aptal olduğumu düşünüyolardır. :çok üzgünüm: Ne yapsamda yensem şu çekingenliği?Kişisel gelişim kitapları fln almayı düşündüm de yardım edermi acaba?

bence bol bol kitap oku ve okuduğunu anla beynine kazı..her türden kitap okumalısın belli bir kalıplara girmene gerek yok...ama öncelikle kişisel gelişim kitapları okuyabilirsin...mesela sana bir tavsiyede bulanayım..

ben okudum çok güzel mutlaka oku...DOĞAN CÜCELOĞLU kitabın yazarı; KEŞKESİZ BİR HAYAT İÇİN İLETİŞİM...ŞenizŞenizŞeniz

Çok iyi anlıyorum seni arada bir banada oluyor, cevabımı veremiyorum sonradan kendimi yiyorum, ama bazende tam tersi oluyor, boğazıma kadar gelince aşırı tepki verebiliyorum yokmu bunun ayarı acaba?:1hug:

Aynı durum bende de var canım kesinlikle tartışmaya giremem bu yüzden insanlar beni pasif görüyor biz bunu ezeriz hesabına ağızlarına geleni söyleyiveriyorlar..Hatta beni tanımayan insanlar bile herhalde tipimden ezik olduğumu anlıyorlar ve beni rencide edebiliyorlarbenneyaptımkiBazen diyorum da neden insanlar kalp kırmakta bu kadar pervasız olabiliyorlar sonuçta ben kimseyi kırmamaya çalışıyorum onlardan da aynı şeyi bekliyorum ama herkes bir olmuyor maalesef..Aslına bakarsan yine de kimseyle münakaşaya girmemeyi yeğlerim ama eğer ortada bir haksızlık varsa da hakkımı yine incitmeden kırmadan ararım..Mehmet akif ne güzel söylemiş"yumuşak huylu isem kim demiş uysal koyunum,kesilir fakat eğmeye gelmez boynum":1closedeyes:

Ben senin gibi insanları seviyorum
Susmak akıllıların işidir çünkü.
Tartışarak ne birşey kazanırsın nede birşey eksilir senden
Karşındaki insan seni ezip geçemez bir kere,çok konuştuğu için kendi kaybedebilir.
Tartışmayı sevmeyen bir yapın var belliki.
Bu özelliğini kaybetme derim ben
Tartışma anında söyleceğin bi tek vurucu cümle yeter.sessizliğin bile cevap olur.
Tartışmak istemiyorum, uzatmayalım dersin konuşan kişiyi sen iradenle susturmuş olursun.
Telefonda söyleyeceklerimi bazen kağıda yazıyorum demişsin,bu gayet normal
Unutmak istemediğin senin için önemli cümleleri yazmak istemişsin.
Zaten hepimiz deriz,ah şunuda söyleyecektim unuttum diye.
Ömür böyle geçip gider.

Back
X