Konunun Uzmanından Sütü Artırıcı Yiyecekler...

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
4.777
37
158
arkadaşlar prof. dr. ibrahim saraçoğlu'nu tanımayan yoktur. bu ayki mother&baby dergisinde anne sütünü artırıcı besinleri anlatmış.
-taze beyaz uzum 1 avuç ogleden once, 1 avuç ogleden sonra
-dereotu 1 hafta sabah ogle aksam
ama bu ikisi aynı anda olmaycak.
ayrıca:
-havuc,incir,taze beyaz dut. bunların hiçbirini aynı anda tuketmemek lazımmış. herbirini 1er hafta yemeliymişiz. anason,balkabağı,çilek,kıvırcık salata,sumak,rezene çayı da sütü artırıyormuş.

nane, maydonoz, adaçayı,şeker kamışı sütü azaltıyormuş.

ben bunları dikkate alıcam. belki siz de yararlanırsınız diye düşündüm. sevgilerimle...

paylaşımın için çoook teşekkürler taze anne olarak sütümü arttırmaya uğraşıyorum bazılarını duymuş ve uygulamıştım ama yanlış uyguluyormuşum doğrusunu şimdi öğrendimm çok teşekkürler canım mutlaka deneyeceğim inş sütüm artar bebişime bol bol içiririm herkese bol sütlü günler a.s.

işallah hepimizin sütü artar canım. ben de yanlış yapıyormuşum. hepsini aynı anda yüklüyüdum mideme. demek ki ayrı ayrı kullanmak lazım. denicem bakalım. ozellıkle havuç olayına cok sevındım.

inş canım ya takmış durumdayım bende kızımı emziremedim emmedi bir türlü şimdi oğluşu emzirmek için ne varsa sütümü artıracak deniyorum bende sen gibi hepsini birden çok fayda eder diye aynı anda tüketiyordumalkisalkisalkis
yetmiyor yavruşuma kuzuma inş şimdi doğru yöntemle artar sütüm(üz)
havuç olayına dikkat et şeker aranı yüksek kg aldırıyor diye duymuştum CADIARZU

ben havuçtan değil yediğim aburcuburdan şişicem ya deli gibi cips ve çikolata yıyorum. hamıleyken 13 kılo aldım 2 kılom kalmıştı doğumdan sonra. şimdi tartılmaya korkuyorum. neyse sut olsun da sporla veririm ben. işallah. humana çay içiyodum. bıraktım pek bi fark gormedım ya sen denedın mı?

denememmii kaydirigubbakcemile3 hala içiyorum faydasını gördüm sanki eşim eczacı sütle ilgili ne kadar bitkisel çay vs varsa evde mevcut delikafadulden bi humana bi rezene bi ısırgan bi vitamalt içip dudururum -tatlicadiarzu- he birde boza çok işe yarıyordu ama malesef yaz gelio ya bulmak zor :1no2: ben neler neler denedim canım bir bilsen sositososito kuru maya varya şu hamur işlerinde kullandığımız onu bile içtim böğğhk kusmamak için de ardından bardak bardak su kaydirigubbakcemile3
şimdi de kefir aranırım oda iyiymiş ne olcek bizim bu halimiz valla çok özeniyorum bol sütü olanlara bu arada ne kaaa uzatmışım
humanayı günde 6 -7 bardak içmelisin ve aksatmadan hergün zamanla faydasını görürsün hem c vitamini açısından da zengin birde gaz problemim olmuyor bende gaz olmayınca bebeğime ekstra gaz geçmiyor benden a.s.

ben gaz deposu gibiyim. bugun de akşama kadar karnım ağrıdı. ne şanslısın eczacıysa eşin humanalar beleş :) yoksa para mı yeter onlara ya. maya mı yedin amanin böğüğğğüüükkk
bebeğin kaç aylık. sağınca ne kadar çıkıyo ki?

kaydirigubbakcemile3 çok yaşa emi beleş ya allaha şükürler olsun iyiki eşim eczacıymış sütüm az napardım ben kaydirigubbakcemile3
bebeğim bugün bir aylık oldu canım sağma olayına gelince ilk sağdığım zamanlar 1 cc bile çıkmıodu sonra humana vs vs tabi narkozun geçmesi felan zamanla 3 cc ye çıktı tabii iki göğsümün toplamı ama sabırla inatla emzirmek şart ben emzirme ile artırmaya uğraşıyorum.sağmayada bebeğim yenidoğan sarılığı olup hastaneye fototerapi gördüğü zaman hast.başlamıştım anne sütü sarılıkta şart oluyor

he arkadaşım maya içtim ben böğğhk ama birdaha cesaretim yok ıyykkk :)))

ay ne gerek var maya yemeye. yazık sana kardeş. 1 cc ne? biberondaki ölçü mü? yani 30cc ye tekabül eden miktar mı?

ay ne gerek var maya yemeye. yazık sana kardeş. 1 cc ne? biberondaki ölçü mü? yani 30cc ye tekabül eden miktar mı?

evet canım 1 cc = 30 ml ya ne biliim dedim ya deli gibi süt çoğalcak diye ne duyarsam yapıom -tatlicadiarzu-ahhh ahhhh şöle bol sütüm(üz) olsa neyse olanda yeter bari o gitmesin demi ama yerimseniben

tabi tabi. ben sütüm yetmiyor diye çok endişeleniyorum. bazen mama veresim geliyo ama eşim engelliyo. ama doktor kontrolunde yavrumun kilo aldığını gorunce endişelerim geçici olarak ortadan kayboluyo. bi de benim sol gogsumun sutu çok az. sağla idare ediyoz :)

ben başladım havuçla. tavşan gıbı havuc kemırıyom sabahtan beri.

maydanozun azalttıgını okumustum dıgerlerını deneyecm bakalım artacak mımafoldumben

ben humana kullandım bir faydasını görmedim kayısı ve üzümü karıştırıp içiyom ama 1 litre hergün şeker atmıyom kilo almamak için
birde arkadaşlar midesi alana kemik haşlayıp suyunu 2 bardak için acayip faydası oluyo benim gçğsüm taş gibi oluyo sütten ama çok iğreniyom öğürmekten bir hal oluyom o yüzden içemiyom arada içiyom

1 soğan 1 havuç sotele yarı yarıya pirinç ve bulguru karıştırıp pilav yapın sütlenin çok işe yarıyor sık sık yaparım.

600ml. su kaynatılır, 7 – 8 adet doğal kuru incir önce soğuk su ile yıkanır, daha sonra kaynamakta olan suyun içine incirler atılır ve 5 dakika daha çok kısık ateşte kaynatılır,dış kabuğu soyulup, yıkanmış ve ince dilim dilim doğranmış 1 adet iri kum havuç, incirli suya ilave edilip, 4 dakika daha kaynatılıp ılıtılır. Ilıtıldıktan sonra süzülüp ikiye bölünür, sabah ve akşam yudum yudum içilir.
Bu kür yemeklerden 1/2 saat önce veya 1 saat sonra uygulanır.
15 gün uygulandıktan sonra ara verilir.
arkadaşlar ibrahim saraçoğlundan bi kür tarifi inşallah faydasını görürsünüz

aynı dert bendede var bebegım daha 2aylık bıle olmadı ama sutum yok ılk ay hıcbır problem yasamadım ama sımdı bı damacana suyu bı gunde bıtırıorum resmen mıgdem almıo artık ama cok uzuluorum bebegıme yetemıorum ona mama vermek ıstemıorum ama doymuo doymuo doymuo o agladıkca benım canım acıo bıberonuda kabul etmıo dert cokkk offffffffffff hamıleyken hep kolay dogum dıye dua ettım oldu hıc aklıma gelmedı sonrası sımdı ablam hamıle ve ona sureklı soyluorum bebegının doyacagı kadar sutum olsun dıye dua et dıorum ccoook zorrrmus cunku

dereotu kürünü yaptım ben de bir etki yapmadı malesef. diğerlerini denesem iyi olur. sağol paylaşım için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…