eşinize bir şey demeniz yersiz olur.Selam kızanlarımmm,
aynen aynen konu yine Kına Tepsisi!
Okuyanlar bilir, okumayanlar bir zahmet okuyup dönsünler konu başlığıma. (Teşekkürler)
Şimdiii gelelim mevzuya..
Görümcem nişanı atmıştı ve üç beş ay geçmeden yenisini buldu.. Tanışmaya geldiler, eşimin zoruyla ve hatrıyla gittim karışmadım hiç birşeye sustum ve oturdum. Şimdi içime bir kuşku düştü!!!
Kv'le konuşuyorduk ve kv nişan alışverişine çıktıklarını söyledi.. Oldu neyse sonra konuşuruz dedim kapattım.
Kapatır kapatmaz içimden biri dürttü;
Kaynanam "manisalılarda kına tepsisini görümce tutar, adettendir" demişti kınadan baya sonra ama kızı yokkende evet kız kardeş tutar demişti. Herneyse..
Size sorum;
1.) Kayınvalideme aynen şu şekilde "Anne alıp verme konusunda bana hiç zorluk yaşatmadan herşeyimi aldınız, Âllahta size zorluk çıkartmaz inşÂllah. Fakat kına tepsisi konusunda sözünde durup bana haksızlık etmeyip görümceye tutturursun dimi?' Diye kibarca konuşsam mı..
Yoksaaa
2.) eşime "Bana eskiyi unutturman için haksızlıklara göz yummayıp o tepsiyi karseşinin görümcesinin tutmasını annene söylermisin? Veya kendin birşekilde halledermisin? Mi diyim.. Kiii.. Bu seçenek sakıncalı. Tartışabiliriz çünkü..
Tamam biliyorum pek bir dert değil, ama bana o zamanlar yaşattıkları boşa gitmesin madem adet onlara gelince adet değişmesin istiyorum!
Aciiiil eşim işten gelcek gelir gelmez ne yapacağımı söyleyin.
Hepinize iyi veya kötü yorumlarınız için şimdiden te şek kür lerrrr.
eşinize bir şey demeniz yersiz olur.
şöyle yapın diye kayınvalideye derseniz de yine haksız düşersiniz zaten yapmazlar sizin lafınızla bir de canınızı sıkarlar bir şey söyleyip.
AMA kına zamanı tepsiyi kimin tutacagı söylenince ikisi de yanınızdayken ''aa siz bana adettendir diye ısrar etmıstınız ne zaman değişti adetler? hiç haberim yok. demek kafamıza göre değiştirebiliyoruz '' diyebilirsiniz.Bence bu yeter de artar
bence eskiyi unut rahat edersın inanki kafaya takılacak bişey değil bırak kim getirirse getirsin
Hemen düzelttim. Lütfeeen :)
tamam :) ben de o mesaja eklemedim sildim onu.
1. yazdığınızı yapın bencezaten gözdağı gibi anlar yeter bile
Ne kadar kincisiniz..hicmi derdiniz yok baska...
Benimde kina tepsimi gorumcem tuttu ne var bunda.yani isterse x tutsun cokmu mihim bisey bu.evlenmis barklanmis su dert ettigin seye bakarmisin.
Kardesim var ablam yani.yengelerim kuzenlerim en yakin arkadasim:)Belki de haklısın. Kız kardeşin yok sanırım? Pekii.. görümcen evlendiğinde kim tuttu?
Kardesim var ablam yani.yengelerim kuzenlerim en yakin arkadasim:)
Benim elden ele dolsmis kina tepsim inan video izlerken dikkat ettim..
Gorumcem henuz evli degilde yahu ne onemi var.kim tutarsa tutsun...yapma allah askina kendine tazik etme ne kadar hirslanmissin boyle...kalbini bunlarla doldurma lutfen.
Hayatta daha onemli seyler var zaman harcama inan cok gulunc bi durumdasin..
Dalga gecmek icin soylemiyorum kendine gel diye soyluyorum...
Boşver canım .. Gerçekten hayat çok kısa .. Madem sen seni üzenlerdan daha olgun daha vicdanlısın o zaman onlar gibi davranma .. Artık önüne bak canım benim , küçük hesapların insanı olma yani demek istediğim onlar gibi olma
Bence madem bu konuda çok dolusun , konuyu aç siz böyle demiştiniz tepsiyi ben tutucaktım ama huzursuzluk olucaksa hiç gerek yok bir tepsi tutma için kimseyi üzmeye gerek yok dersin . Böylece onlarada insanlık dersi vermiş olursun .. Haaa belkide anlamazlar ama inan sen onlar gibi basit bir insan olmadığını göstermiş olursun ( en başta eşine )Ya yemin ederim unutmaya calisiyorum, kücük birsey oluyor alevleniyor sinirim. Nasil yapabilirim ya nasil bana bi tiyo verebilirmisin canim. Yorum icinde ayrica tesekkür ederim