Konu Silinmemesi Kuralı

Angelsa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2017
412
429
53
Merhabalar.
Danışmak ve sunmak istediğim bir önerim var. Bende yıllarca farklı forumlarda moderatörlük yaptım, işin nasıl yürüdüğünü bildiğimi belirtmek anlamında söylüyorum sadece, başka bir niyetle değil..
Kurallara saygı duyarım, esnetilmez, ancak fikre açıktırlar.
Yorum almış konuların silinmeme kuralını mantıklı buluyorum, ancak hiç yorum almamış konularda değişiklik yapma hakkı üyede olmalı düşüncesindeyim.
Bu konudaki katılık bireyi güvensiz bırakıyor. Nedeni belirtildiği sürece bu konu değerlendirilip işlem yapılmalı diye düşünüyorum. Sonuçta burda özelimizi paylaşıyoruz, kimimiz kalıcı kimimiz geçici. Geçiciyim nasılsa diyip açtığımız konular kalıcı olacağımız zaman rahatsızlık veriyor. -Özel bilgiler paylaşılmış ise.- Samimi bulup özelimizi paylaşıyoruz çünkü, ama dışarıdan erkek üyeler çok kolay giriş yapabiliyor. Bu yüzden bu kuralın bu kadar katı olması, yazdığım şeylerin kadınlar arasında kalmayıp erkeklerinde görmesi, bana rahatsızlık veriyor.
Bundan dolayı açtığım bir konunun ''yorum almamış'' olduğu taktirde silme/düzenleme hakkının verilmesi düşüncesindeyim. (Buna sınırlandırmada getirilebilir, 2 tane 3 tane vs. )
Zaten bu konu yığınları arşivlenerek sitenin datasını ağırlaştırıyor bir süre sonra, teknik şeyler elbet forum sahibini ilgilendirir, ancak güvende hissetmemek üye açısından sıkıntılı bir duruma yol açıyor, sonuçta sanal bir ortam...
Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir.

Merhaba,
sitede üyelik açmaya çalışırken "Kullanım Sözleşmesi" çıkar karşınıza, üyeler bu sözleşmeyi okumakla yükümlüdür, "okudum, kabul ediyorum" seçeneğini işaretlemeden üyelik giriş işlemleri tamamlanmaz, kullanım sözleşmesini okumadan işaretleyip kabul etmeniz de yine sizlerin sorumluluğundadır, sadece Forum sitelerinde değil, uzaktan satış sözleşmeleri gibi internet üzerinden yapılan tüm sözleşmelerde bilirsiniz ki okusanız da okumasanız da kabul etmiş olmanız bağlayıcı niteliktedir ve sözleşmelere mutlaka şu yazı konulur:
  • Foruma üye olan kullanıcılar bu metni okumamış olsa da tüm kurallara uymayı kabul etmiş sayılır. Bu kurallar tüm kullanıcılar için bağlayıcı niteliktedir.

Bizim sözleşmemizde "Kullanıcı konuları ve mesajları asla silinmez." İbaresi bulunmasına rağmen, çoğu üyenin site kurallarını okumadan üyelik açtığını bildiğimizden, üyelikler aktif olur olmaz, koşulsuz şartsız ve istisnasız tüm üyelerin özel Mesaj kutularına altta metnini yayınlayacağım otomatik mesaj gönderilir:

Merhaba X,
- Konu açmak için ; https://goo.gl/ETKhig adresini inceler misiniz ?
- Konu açarken lütfen iki kere düşünün. Konularınızın asla silinmeyeceğini ve üye olmadan dışarıdan da okunabileceğini unutmayın.
- Kullanıcı adınızı değiştirmek için https://goo.gl/f94Fho adresini inceleyebilir misiniz ? Kullanıcı adınızı değiştirmek için 5 hakkınız bulunmaktadır.

Kısaca biz site yönetimi olarak özellikle "konu ve mesajların silinmeyeceğine" dair bilgilendirmeyi yeterince yapıyor, forumu ziyaretçilerinde okuduğunu belirtiyoruz ki büyük ihtimalle siz de hepimiz gibi siteyi önce dışarından okuyup daha sonra üye olmaya karar verdiniz.

Kaldı ki Forum siteleri gibi içerik sağlayıcı olarak tanımlanan yerler yasal zorunlulukları gereği kullanıcıların tüm bilgi ve içeriklerini saklamakla yükümlüdür, yani bizlerin yasal zorunlulukları mevcuttur.

Bu nedenle kurallarımız sözleşmemizde de yer aldığı üzere tartışmaya açık olmayıp uyulması gerekmektedir.

Saygılarımla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…