• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konu annem

Leris

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2022
1.724
4.305
78
Öncelıkle burda acıp acmamakta kararsız kaldım ama ne yapacagımı bılmedıgımden fıkrınızı almak istiyorum

Annem yaklasık 1 2 yıldır cok gergın, sözünü dinlemedigi için kız kardesıme bagırıyor (daha 7 yasında), ders calısmak ıstemedıgınde baska cocuklarla kıyaslıyor.

Elımden geldıgınce bunu yapmaması ıcın uyardım ama yapıyor hala ve farkında degıl, bugun bı kez daha uyardım sözünü dinletemiyorsan kendınde ara hatayı dedım
Annem normalde dunya ıyısı bı kadın, anlamadıgım bir nedenden dolayı fazla streslı, gelınıyle beraber oturuyorlar ve anlasamıyorlar sanırım, bana yansıtmamaya calısıyorlar ama konustugum zaman anlayabılıyorum

Demek istedigim şu: annem için ne yapabılırım
Psikologa gitmeyi kabul etmıyor, ben uzuluyorum bu duruma, farkında olmadan herkesı uzuyor.

Eğer imkanınız varsa annenizin yükünü hafifletmeye çalışın. Kardeşinizin dersleriyle ilgilenmek, ev işleri vs. Bunalmış olabilir, depresyonda olabilir. Sorgulamak yerine yanında olduğunuzu hissettirip destek olursanız daha faydali olacaktır diye düşünüyorum

Eğer imkanınız varsa annenizin yükünü hafifletmeye çalışın. Kardeşinizin dersleriyle ilgilenmek, ev işleri vs. Bunalmış olabilir, depresyonda olabilir. Sorgulamak yerine yanında olduğunuzu hissettirip destek olursanız daha faydali olacaktır diye düşünüyorum
Farklı sehırlerdeyız

Öncelıkle burda acıp acmamakta kararsız kaldım ama ne yapacagımı bılmedıgımden fıkrınızı almak istiyorum

Annem yaklasık 1 2 yıldır cok gergın, sözünü dinlemedigi için kız kardesıme bagırıyor (daha 7 yasında), ders calısmak ıstemedıgınde baska cocuklarla kıyaslıyor.

Elımden geldıgınce bunu yapmaması ıcın uyardım ama yapıyor hala ve farkında degıl, bugun bı kez daha uyardım sözünü dinletemiyorsan kendınde ara hatayı dedım
Annem normalde dunya ıyısı bı kadın, anlamadıgım bir nedenden dolayı fazla streslı, gelınıyle beraber oturuyorlar ve anlasamıyorlar sanırım, bana yansıtmamaya calısıyorlar ama konustugum zaman anlayabılıyorum

Psikologa gitmeyi kabul etmıyor, ben uzuluyorum bu duruma, farkında olmadan herkesı uzuyor.

Annenizin psikoloğa değil de; geliniyle oturmamaya, kendi evinde rahat olmaya ihtiyacı olabilir.

Erkek kardeşiniz neden kendine ayrı ev açmıyor ?

Annenizin psikoloğa değil de; geliniyle oturmamaya, kendi evinde rahat olmaya ihtiyacı olabilir.

Erkek kardeşiniz neden kendine ayrı ev açmıyor ?
Maddi durumdan dolayı, borcları vardı bırde 2 ay sonra tamamen bitecegini o zamanda az bi birikim yapacagını soyledı

Gelin, oğul, anne, baba ve çocuk. 5 kişi aynı evde zor olmuyor mu onlara? Neden gelin ve abiniz ayrı evde değiller
Borc ve maddı durum el vermedıgınden :/

Hazıranda yanına gidicektim eger yapabılırsem yanıma getiricem ıkı aylık

Annenizin bir yerden bir yere taşınmaya ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Anneniz 54 - 55 yaşındaydı yanılmıyorsam. Sizin de eşinizle sorunlarınız vardı.Anneniz sizin evinize gelirse, eşinizle aranızdaki sorunları görüp; bir de sizin dertlerinizi yük edinmiş olacak.

Erkek kardeşinizin, en kısa sürede ev tutması için uğraşılması daha doğru olur.

Annenizin bir yerden bir yere taşınmaya ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Anneniz 54 - 55 yaşındaydı yanılmıyorsam. Sizin de eşinizle sorunlarınız vardı.Anneniz sizin evinize gelirse, eşinizle aranızdaki sorunları görüp; bir de sizin dertlerinizi yük edinmiş olacak.

Erkek kardeşinizin, en kısa sürede ev tutması için uğraşılması daha doğru olur.
Oyle bir cıkmazdayım ki ne yapacagımı bılmıyorum, ailemde durumlar boyleyken kendım için bişey yapamıyorum cunku maddi acıdan dayanacagım bi kapı yok, esimle olan sorunlarım için aıle terapıstıne gitmeye karar verdik düzelirse ne ala, kafam allak bullak, bı yandan evliligim bi yandan annem :/

Oyle bir cıkmazdayım ki ne yapacagımı bılmıyorum, ailemde durumlar boyleyken kendım için bişey yapamıyorum cunku maddi acıdan dayanacagım bi kapı yok, esimle olan sorunlarım için aıle terapıstıne gitmeye karar verdik düzelirse ne ala, kafam allak bullak, bı yandan evliligim bi yandan annem :/

Annenizin sorunu ve çözümü belli. Erkek kardeşiniz ve gelininiz, zaman kaybetmeden kendi evlerini tutmalılar.

Sizin sorunlarınız da şükür ki; çözümsüz dertler değiller. Kusura bakmayın ancak eşinizin aile terapisiyle değişebileceğini sanmıyorum.

Evet cozumsuz degıl neyse ki, bir sey yapmam gerekıyor, elimden geleni yapmaya calısıyorum dogru veya yanlıs..

Borc ve maddı durum el vermedıgınden :/
eee kadının derdi belli o zaman. abiniz elini çabuk tutsun da kendi evini kursun. yabancı bir kadınla yaşamak hem gelin hem de anneniz için çok stresli bir durum. annem geliniyle bir hafta aynı evde kalsa kasılmaktan bir hal oluyor; normal yani sonuçta yabancı bir insan öyle desen nasıl anlar böyle davransan ne düşünür tahmin edemezsin. en huzurlu hali bile stres.

Geliniyle ne kadar süredir oturuyor

Menopoza giriyor olabilir mi? Ablam menopoza girdigi donem agzimizi acmaya korkuyorduk onunde ve bayagi uzun surdu onunki.

Kadın napsın, ördek ailesi gibi tepe tepeye yaşamaktan bunalmıştır. Kendilerine ev kurmaktan acizler ama evlenip çökmüşler eve. Bir de çocuğun yaşı küçük belli ki geç olmuş. Menapoz zamanı da yaklaşmıştır. Psikolojik desteği bir şekilde kabullendirmelisiniz, mümkünse bir süre yanınıza alın. O eve çökenler de kendi evlerine çıksınlar anca öyle valla

Kadın napsın, ördek ailesi gibi tepe tepeye yaşamaktan bunalmıştır. Kendilerine ev kurmaktan acizler ama evlenip çökmüşler eve. Bir de çocuğun yaşı küçük belli ki geç olmuş. Menapoz zamanı da yaklaşmıştır. Psikolojik desteği bir şekilde kabullendirmelisiniz, mümkünse bir süre yanınıza alın. O eve çökenler de kendi evlerine çıksınlar anca öyle valla
Nasıl kabul ettırebılırım bılmıyorum, gelınde ayrı ev istiyor artık haklı olarak, ama bı sure daha idare etmeleri lazım, alınan esyalar yapılan dugun + baska borclar, bunların borcu allahın ıznıyle 2 aya bıtecek, o zamanda az birikim yapıp oyle cıkabılırler

Back