Konu açarken dil bilgisi kurallarına biraz uysak mı?

misilleme

. . .
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2008
573
321
123
Bazı forum konularını okumak o kadar zor ve sıkıcı ki, resmen yoruluyorum, enerjim tükeniyor.
Kimsenin dil bilgisini yalayıp yutmasını beklemiyoruz ama biraz dikkat edilse güzel olmaz mı?

Bir konu açılıyor bakıyorum, başlık soldan sağa almış başını gitmiş en az 10 kelime, içerikte büyük-küçük harf ayrımı zaten yok, nokta-virgül gelse utanır kaçar, devrik cümle de tuzu biberi..
Hem forumu çirkin gösteriyor, hem de anlaşılmaz olduğunuz için tepki alıyorsunuz.

Konuşurken bile arada nefes alırsın, duraklarsın, bunu yazarken de uygularsan bir sorun kalmayacak.

Bence çok yerinde bir öneri.
Daha önce bdv'de bununla alakalı bir konu açılmıştı, yazılırken biraz dikkat edilsin en azından nokta virgül falan konulsun ki cümlenin başı sonu belli olsun falan tarzında şeyler yazılmıştı. Bu konuya gelip de "herkes sizin gibi üniversite mezunu değil, ne yapsın", "anlayamıyorsanız okumayın o zaman" falan gibi saçma sapan tepki gösteren üyeler olmuştu. Sonra konu taşındı tabi bdv'den. Haklı bir öneri, ben de çok rahatsızım.

Haklısın, burada edebiyat parçalanmasını beklemiyoruz.. En azından okunur olsun ona bile razıyım..

Merhaba,
Haklısınız, aslında biz dikkat edilmesini istiyoruz, "slm kzlar kynnaml kvga ettk bktm artk cnmdn kcmada ddim brkır gderm dye" gibi harf yutulmamasını, paragraf, noktalama işaretlerine en azından mümkün mertebe özen gösterilmesini arzu ediyoruz, uyarıyoruz lakin özür dilerim arkadaşlardan ama verilen genel cevap: - Ben böyle yazmaya alıştım, yazılı sınav mı yapıyorsunuz, istediğim gibi yazarım.

Hiç kimseye birer Dil bilgisi öğretmeni olun, sıfır hatayla yazın demiyoruz, ayrıca yöresel şivesiyle yazanlara, yurtdışında yaşadığı için Türkçe'ye hakim olmayanlara da müsamaha gösteriyoruz fakat mümkün olduğunca dikkat edilmesinde yarar var, sonuçta anlatılmak istenen konu doğru anlaşılırsa doğru tavsiyeler yapılır, kimse anlamak için defalarca okumak zorunda kalmaz ve göz yorulması olmaz.

Unutulmasın ki, konu açmak bir emek ve efor işiyse, yorumlamakta emektir, insanlar konuları okuyup öneriler sunarak zaman ve emek sarfediyorlar.
Ve en önemlisi okuyana saygıdır biraz dikkat ederek yazmak.

Dipnot: Anlık can havliyle, panikle yazılmış aciliyetli durumlar müstesnadır.

Teşekkürler herkese..
Bir çok kişinin aynı fikirde olduğunu biliyorum, bir kaç detaya özen göstererek gayet kolay aşılabilecek bir durum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…