konturlu kistmiş...o neyse...

c_f_c

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2011
10
0
36
İzmir
Slm ark.lar başıma bi olay geldi korkuyorum.Daha önce yaşayan varsa yada bilgisi olan ya da dr olan varsa bilgilendirebilir mi.Dün hastanenin cildiye bölümüne gittim meme kısmında bi sertlik vrdır apsedir die cildiyeye gittim. Beni cerrahiye sevk etti.Cerrah bu abse değil kist dedi ultrasona gönderdi orda sağ memede(uc kısmın biraz yanı ) areola komşuğunda 13x6 mm boyutunda septalı lobüle konturlu kist var olduğu çıktı.Cerrah iğne batırdı çıkartmaya çalıştı çıkmadı. Çok az damladan bile küçük bi parça çıktı onu da patolojiye yolladı onun sonucunu bekliyorum iki haftanın sonunda belli olacakmış.Beni korkutan doktorun yüz hali.Üzgün gibi bakıyordu.Heralde alınması gerekecek dedi.Kansermiyim:( Daha 19 yaşındayım biraz araştırdım menopozdan sonra olma riski daha fazlaymış ama daha 19 yaşındayım.Cevaplarsanız çok mutlu olurummmm :43:

canım doktorun yüz ifadesine bakma sen bişey yoktur bezedir belki bekarmısın bilmiyorum ama süt bezesi bekarlardada oluyormuş ille bebek emzirmek gerekmiyormuş kötü bişey olsa başka belirtileride olurdu ne bileyim meme ucundan kan gelirdi belki ağrı olurdu yani uzman değilim ama kafana takma önemli bişey olsa cerrahta ellemezdi :34:

evet bekarım. kan geliyo zaten ağrıda var umarım bir şey yoktur...yinede tşk. ederim

Son düzenleme:
canım üzülme kötü bişey değildir umarım sonuçta vücudun her yerinde kist çıkabiliyor yumurtalıkta.karaciğerde.eklem yerlerinde hatta kimisinin burun sinüslerinde gözlerde bile. hepsininde ayrı ayrı belirtileri oluyor bunlar illede kanser denemez.sonuçta kist demek içinde sıvı olan kesecik demek.doktorlarda bu sıvının sonucuna göre iyi veya kötü hutlu diyorlar.doktorlar kistin yapısı hakkında birşey dedilermi düzgünmü değilmi çünkü yapısı düzgün olan kistler iyi huylu oluyorlarmış.ama canını sıkma kötü huylu olsa bile büyük ihtimalle erken teşhis olacağı için enazından ameliyatla alınır. tahlil sonucun iyi çıkarsa mutlaka yaz sevincini paylaşmak isterim iyi haberlerini bekliyorum.

Back