Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Kontrolleri nerede ve nasıl yaptırıyorsunuz?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Lupetta

🍒🍒🍒
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
6.072
10.874
248
Güzel anneler merhaba.

Bebeğim 1 aylık. İlk kontrolünü doğum yaptığım hastanede yaptırdık. Şimdi uzun uzun yazmayacağım ama soğuduk bazı nedenlerden ötürü. Özel, orta halli bi hastanedeydi maddi ve fiziki olarak. Sonra daha gitmedik oraya

Sonra kafasının arkasında şişlik vardı 10 günlükken belediye hastanesine götürdük arkadaşım tavsiye etmişti. Hijyenik bulamadık ve bebek tartısı dahi doktor odasında değil, başka bölümdeydi. Neyse buraya da getirmeyelim dedik.

1 ay kontolü için gayet lüks bi hastaneye gittik, sonuç; sıra beklemesi, kalabalığı vs devletle aynıydı. Sadece duvarları daha süslüydü. Rutin kontrol olduğu için doktor da kuş kondurmadı ve 15 gün sonraki kontrol için tekrar o yüklü miktardaki muayene ücreti talep ediliyormuş. Orası da uymadı.

Çok uzattım ama rutin kontrolleri nasıl yaptırmalıyım? Sadece sağlık ocağı bile yeter mi? Devlete mi götürmeliyim? Özel aşıları sağlık ocağı takip ediyor mu? Şimdiden teşekkürler güzel anneler.

(İzmir 'de yaşıyorum)

Aynı şehirde değiliz fakat şu 1 sene içerisinde trakyadaki ve istanbuldaki bir çok hastane ve doktoru görmüş biri olarak şunu söyleyebilirim: maalesef ismi duyulmuş özel hastanelerdeki doktorların devlet hastanesinden farkı olmuyor, gerek duymadıkça (özel, nadir bir alan değilse) gitmeyin bence. Devlet hastanelerini uygun bulmadıysanız rutin kontroller için çevrenizde özel muayenehanesi bulunan doktorları araştırabilirsiniz biraz maliyetli oluyor ama çok daha özenli davranıyorlar, sorularınızı tek tek cevaplıyorlar, bebeğin her yerini muayene ediyorlar, içiniz rahat oluyor.

Sonrasında Allah korusun inşallah olmaz hep sağlıklı olur bebeğiniz ama oldu ki başka bir sağlık sorunu çıktı, bunun tedavisi için de kesinlikle araştırma hastanelerini öneririm.

Çok teşekkür ederim Özel muayenehane için de bi bakıcam ama sanırım devlete götürürüm

Hayırlı olsun bebeğin. Allah analı babalı sağlıklı bir hayat yaşatsın. Bende oğlumda İzmir’de misafirdim annemde. Herşeyi sağlık ocağında yaptırdım. Gayet ilgililer tabiki ve aşı kontrollerini yapıyorlar. Gününden önce arayıp hatırlatıyorlar bile. Bence yazık günah o kadar para vermeye gerek yok aynı aşıyı devlet yapıyor zaten.

Çok teşeklür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…