• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konsolosluk ve imza

LEIDA

Defne ❤️ Demir
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2018
564
1.543
113
31
Merhaba kizlar
Gece gece dert oldu bu konu bana hemen bilen var mi diye danisayim dedim.

Demin turkiyeden aradilar, ben universite okurken beni rahatsiz eden bir cocugu cimere sikayet etmistim. Cocuk o sıralar askerdeydi. Sikayetim isleme tam olarak 4 yil sonra alindi ve gecen yil ifade icin karakola cagirildim. Turkiyeden tasinmama günler vardi ve polise de bunu bildirdim. Şikayetimi geri cektigim icin zaten kapanir, gecmis olsun daha da rahatsiz edilmezsiniz dediler. Hop aradan bir yil gecti bugun turk hatti kullanmadigim icin taaa dayima ulasmislar (orasi da ayri bir sinir) korkulacak bir sey yok, imza atmasi gerekiyor, ulkeye giris yaparken karakola alinir kontrolde korkmayin demisler. Onlar da bize soyledi. Ben her yil nuhtan kalan sikayet icin ,ki artik ortada sikayet de yok, imza vermek zorunda miyim? Bu ne sacma bir adalet sistemi adam beni 4 5 yil icinde oldurse kemigim kalmazdi geriye. Simdi ben turkiyeye dogum icin döneceğim buyuk ihtimalle en erken, o zaman da hamile halimle karakollarda surunmek istemiyorum babamin dedigine gore atiyorum ucaginiz gece iniyor sabaha kadar nezarette tutuyorlar, saatlerce bekletiyorlarmis. Ben buradaki konsolosluktan bunu halledebilir miyim? Ve ayrica benim kisisel davalarimi bilgilerimi ki buna saglik ocagi da dâhil, baskalarina bilgi verilmesini nasil onlerim. E devlette her bilgim.var ama inatla en olmadik akrabalarımi ariyorlar, dayim, anneannem, annemin kuzeni vs bundan cok sikayetciyim. Bilgisi olan lutfen yesillendirin tesekkurlerrr

Malesef uçaktan iner inmez alınırsınız diye düşünüyorum.
Ben de yıllar önce bir olaya tanık olmustum ve ifademi de vermiştim. Fakat nasıl olduysa ifade vermedi görünmüşüm hakkımda yakalama çıkarmışlar ve memlekete ailemin yanına giderken hooop GBT sorgusunda aldılar beni. Vallahi minicik çocuğumla adliyeye götürdüler. Allahtan iş saatleriydi yoksa nezarette kalacaktım :KK43:

Malesef uçaktan iner inmez alınırsınız diye düşünüyorum.
Ben de yıllar önce bir olaya tanık olmustum ve ifademi de vermiştim. Falat nasıl olduysa ifade vermedi görünmüşüm hakkımda yakalama çıkarmışlar ve memlekete ailemin yanına giderken hooop GBT sorgusunda aldılar beni. Vallahi minicik çocuğumla adliyeye götürdüler. Allahtan iş saatleriydi yoksa nezarette kalacaktım :KK43:
Cok sacma isler gercekten. Size de gecmis olsun cok. Yani bir imza isini online halledemiyorsak ne yapalim daha, neden e devlet vs kullaniyoruz anlamiyorum.

Ülkeye geldiğinizde pasaport kontrolünden geçerken gözükür ve karakola alinirsiniz çok uzun surucegini sanmıyorum maksimum 1 saat bekletirler benimde havaalaninda karakolda imza vermem gerekiyor du hemen haloldu. Hem havaalanı karakolu daha rahat bı ortam hemde kadınlara daha kibar davranıyorlar eee malum hırsız arsız değilsiniz...

Dosyada müşteki olduğunuza emin misiniz? Şikayetçi olmasanız bile suç şikayete tabi değilse yine de mahkemeye gitmeniz gerekir ama sadece bu konumdaki birine yakalama kararı çıkarılmaz. Bahsettiğiniz şey o karar çıkarıldığı takdirde uygulanır. Karşı taraf sizden şikayetçi olmuş olabilir mi acaba?

Dosyada müşteki olduğunuza emin misiniz? Şikayetçi olmasanız bile suç şikayete tabi değilse yine de mahkemeye gitmeniz gerekir ama sadece bu konumdaki birine yakalama kararı çıkarılmaz. Bahsettiğiniz şey o karar çıkarıldığı takdirde uygulanır. Karşı taraf sizden şikayetçi olmuş olabilir mi acaba?
En son ifadeye cagirdiklarinda o kisi hakkinda bilgi istediler ama yilllarrr yillarr gectigi icin hic bir bilgisi yoktu. Bilmiyorum dedim e tamam kapani gider dediler oyle kaldi. Bir yildir da ses cikmamisti.

En son ifadeye cagirdiklarinda o kisi hakkinda bilgi istediler ama yilllarrr yillarr gectigi icin hic bir bilgisi yoktu. Bilmiyorum dedim e tamam kapani gider dediler oyle kaldi. Bir yildir da ses cikmamisti.
Suçun tam olarak ne olduğunu bilmiyorum.şikayete tabi olup olmamasına göre davanın ya da soruşturmanın seyri değişir. Ama her ikisinde de müşteki ya da mağdur için havalanından götürülüp alıkonulma gibi bir şey söz konusu olamaz. Siz konsolosluğu arayın, ya da gidin ayrıntılı öğrenmeye çalışın,eğer gerçekten böyle bir dosya var ise durumunuzdan ötürü yazılı ifade bile gönderebilirsiniz, şikayetçi olmadığınızı, davaya katılmak istemediğimizi bildirebilirsiniz. Ya da sizi arayan kimdi şu an mesajınıza bakamıyorum, dönüş yapıp dosya bilgilerinizi öğrenin ona göre hareket edersiniz.

Boşuna insanlar şahit yazarlar korkusuna olay görünce kaçıyorlarmis...
Bu ne biçim sistem

valla aynı şey midir bilmiyorum ama askerliğini tecil etme zamanı arkadaşım erasmustayken gelmişti, edememişti.ülkeye döndü ara tatilde, pasaport kontrolde aldılar şubeye.Ama sabahlara kadar bekleme falan olmadı işlemi yapıp saldılar.

Merhaba kizlar
Gece gece dert oldu bu konu bana hemen bilen var mi diye danisayim dedim.

Demin turkiyeden aradilar, ben universite okurken beni rahatsiz eden bir cocugu cimere sikayet etmistim. Cocuk o sıralar askerdeydi. Sikayetim isleme tam olarak 4 yil sonra alindi ve gecen yil ifade icin karakola cagirildim. Turkiyeden tasinmama günler vardi ve polise de bunu bildirdim. Şikayetimi geri cektigim icin zaten kapanir, gecmis olsun daha da rahatsiz edilmezsiniz dediler. Hop aradan bir yil gecti bugun turk hatti kullanmadigim icin taaa dayima ulasmislar (orasi da ayri bir sinir) korkulacak bir sey yok, imza atmasi gerekiyor, ulkeye giris yaparken karakola alinir kontrolde korkmayin demisler. Onlar da bize soyledi. Ben her yil nuhtan kalan sikayet icin ,ki artik ortada sikayet de yok, imza vermek zorunda miyim? Bu ne sacma bir adalet sistemi adam beni 4 5 yil icinde oldurse kemigim kalmazdi geriye. Simdi ben turkiyeye dogum icin döneceğim buyuk ihtimalle en erken, o zaman da hamile halimle karakollarda surunmek istemiyorum babamin dedigine gore atiyorum ucaginiz gece iniyor sabaha kadar nezarette tutuyorlar, saatlerce bekletiyorlarmis. Ben buradaki konsolosluktan bunu halledebilir miyim? Ve ayrica benim kisisel davalarimi bilgilerimi ki buna saglik ocagi da dâhil, baskalarina bilgi verilmesini nasil onlerim. E devlette her bilgim.var ama inatla en olmadik akrabalarımi ariyorlar, dayim, anneannem, annemin kuzeni vs bundan cok sikayetciyim. Bilgisi olan lutfen yesillendirin tesekkurlerrr
Olayda bir eksiklik var bir arkadaş da açık olarak izah etmiş. Dayınızı asla arayıp bilgi veremezler o sizib kişisel bilginiz. Kvkk kapsamında alenen yasak. Ger kim ise yapan büyük ceza alır. Özelden şehrinizi yazarsanız aynı şehirde isek yardımcı olabilirim yoksa da şehrinizde kvkk konusunda uzman bir avukattan destek alın derim.

Mesai saatleri dışında ülkeye gelirseni malesef sizi psaport kontolünde alıyorlar ve sabah karakollar açılana kadar bekletiyorlar ifade almak için :/
Mahkemelik bir durum varsa polis arabasıyla adliyeye götürülüyorsunuz
Yani sizi korkutmak istemem ama ben süreç böyle işliyor diye biliyorum

Back
X